Haberler

Asyalı Büyükelçilerden Başkan Tuna'ya Ziyaret

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna, Güneydoğu Asya Uluslar Birliği (ASEAN) üyesi ülkelerin büyükelçileriyle bir araya geldi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna, Güneydoğu Asya Uluslar Birliği (ASEAN) üyesi ülkelerin büyükelçileriyle bir araya geldi.

Tayland, Endonezya, Malezya, Bruney, Filipinler, Singapur ve Vietnam büyükelçileri, toplu olarak Başkan Tuna'yı makamında ziyaret etti. Ziyarette Başkent'in turizm açısından gelişmesini istediklerini belirten Asyalı büyükelçiler, "Türkiye yalnızca İstanbul ve Nevşehir Kapadokya'dan ibaret değil. Ankara'nın da özellikle görülmesi gereken bir şehir olduğunu ülkelerimizde anlatıyoruz. En önemli misyonumuz da Ankara'yı tanıtmak" dediler.

Başkan Tuna, sıcak bir ortamda geçen sohbette konukları ile tek tek ilgilendi. Büyükelçilerin Başkent'in tanıtılmasındaki iyi niyetli çabalarının takdire şayan olduğunu belirterek işbirliği çağrısı yapan Başkan Tuna, "Ülkeler arası diyaloğun geliştirilerek işbirliğinin artırılmasında büyükelçilere büyük görevler düşüyor. Asya ülkeleri ile özellikle toplum ve kültürel açıdan çok yakınız, bu çok önemli. Gönül köprümüz sağlam. Dünyanın içinden geçtiği süreç göz önüne alındığında işbirliği ve iyi ilişkilerin artmasının ne kadar önemli olduğunu görüyoruz. Sizler siyasi anlamda gelişmeleri yakından takip ediyorsunuz zaten. Kardeş ülkeler olarak iletişimimizin iyi olması, işbirliğimizin artması ile bağlarımız daha kuvvetli hale geliyor. Birlikten kuvvet doğar" dedi.

Vietnam'ın Ankara Büyükelçisi Pham Anh Tuan, Ankara'yı çok sevdiğinin altını çizerek, Başkent'in bazı noktalara yurt dışı direkt havayolu ulaşımının olmamasının Ankara için büyük eksiklik olduğuna dikkat çekti. Başkan Tuna, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının bu konudaki çalışmaları yoğunlaştırdığını, kısa bir süre içinde de Ankara'dan Roma'ya seferlerin başlayacağı müjdesini verdi. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Tuna Ankara Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 4 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Kerim Rahmi Koç kimdir? Ali Koç'un oğlu Kerim Rahmi Koç kimdir? Fenerbahçe Beko Monaco maçında ne oldu? Fenerbahçe EUROLİG ceza alacak mı 2024? Kızılcık Şerbeti hangi üniversitede çekiliyor? Yalı Çapkını Seyran ölüyor mu? 4 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Temel Karamollaoğlu bırakıyor mu, istifa edecek mi? 4 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 4 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! YALI ÇAPKINI 69. bölüm FRAGMAN İZLE! #127916 Yalı Çapkını 69. bölüm fragmanı yayınlandı mı? 4 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 4 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 4 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 4 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 4 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 4 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title