Haberler

ASÜ Rektörü Şahin: "Sokak hayvanlarının rehabilitasyonu insani bir sorumluluktur"

Güncelleme:

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, sahipsiz sokak hayvanlarının rehabilitasyonu konusundaki iş birliklerini genişlettiklerini ve insani bir sorumluluk olarak gördükleri bu hususa dair standartları yükseltmeyi amaçladıklarını söyledi.

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, sahipsiz sokak hayvanlarının rehabilitasyonu konusundaki iş birliklerini genişlettiklerini ve insani bir sorumluluk olarak gördükleri bu hususa dair standartları yükseltmeyi amaçladıklarını söyledi.

ASÜ ile Ortaköy Belediyesi arasında "Sahipsiz Hayvanlara Yönelik Hizmet Protokolü" imzalandı. Törende kısa bir açıklama yapan Rektör Şahin, Üniversitenin, sorumluluk alanına giren her alanda olduğu gibi sokak hayvanları konusunda da üzerine düşeni yerine getirme gayretinde olduğunu belirtti. Şehrin paydaşları arasında güzel iş birliği örneklerinden birisinin daha gerçekleştirildiğine dikkat çeken Şahin, "Sahipsiz hayvanların bazen kötü muamelelerle karşılaştığına şahit oluyoruz. Bunların önüne geçmek adına kanuni bir takım düzenlemeler ve yenilikler de yapılıyor. Biz bu konunun insani bir sorumluluk olduğu kanaatindeyiz. İmzaladığımız protokol, şehirde sokak hayvanlarına dair yapılan çalışmaların standardını yükseltme adına da son derece önemlidir. Çalışmanın hayata geçmesine katkı sunan herkese çok teşekkür ediyoruz" dedi.

Ortaköy Belediye Başkanı Ali Rıza Özdemir ise ilçede hayvan barınağına dair çalışmayı tamamladıklarını, 8 bin metrekarenin üzerinde bir alana sahip olan barınakta tam zamanlı bir veteriner hekimin görev yapacağını belirtti.

Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Cemal Darılmaz da törende kısa bir açıklama yaparak, ASÜ Hayvan Hastanesi'nde yürütülen çalışmalara değindi. Yaklaşık altı aydır hastanenin hizmette olduğunu ve bu süre içerisinde 500 hayvanın çeşitli türden tedavilerinin yapıldığını anlatan Darılmaz, "Bu hayvanların yaklaşık beşte biri, belediyeler başta olmak üzere, kamu kurumları tarafından hastanemize getirildi. İmzaladığımız bu yeni protokolle birlikte çalışma alanımızı biraz daha genişletmiş olacağız. İlk etapta sahipsiz hayvanların kısırlaştırılması süreci yönetilecek, daha sonra ise protokol genişletilerek farklı çalışmalar yapılacak" dedi.

Konuşmaların ardından Rektör Şahin ve Ortaköy Belediye Başkanı Özdemir, hazırlanan protokol metnini imzaladı. - AKSARAY

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Aksaray Üniversitesi Yusuf Şahin Ortaköy Rektör Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

3 Mayıs Türkçülük Günü kutlama mesajları ve sözleri! 3 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 3 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Şevval ayı ne zaman bitiyor 2024? 3 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! BİM para sayma makinesi ne zaman gelecek, fiyatı ne kadar, özellikleri neler (3 Mayıs CUMA)? Aston Villa Olympiakos maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! A.Villa Olympiakos maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Roma Bayer Leverkusen maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Roma B.Leverkusen maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Slm cnm diyen kız öldü mü? Seleme cenemeler diyen kıza ne oldu TİKTOK? Roma Bayer Leverkusen maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Roma B.Leverkusen maçı kaç kaç, canlı maç skoru! 2 Mayıs Survivor ödül oyununu kim kazandı, 2 Mayıs Perşembe ödül ne? Altınay Savunma halka arz ne zaman? Altınay Savunma Sanayi halka arz kaç lot veriyor, eşit mi oransal mı, hisse fiyatı ne, ne zaman borsada işlem göre Chelsea Tottenham maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Chelsea Tottenham maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Koç Metalurji halka arz ne zaman? Koç Metalurji Sanayi halka arz kaç lot veriyor, eşit mi oransal mı, hisse fiyatı ne, ne zaman borsada işlem görecek? Chelsea Tottenham maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Chelsea Tottenham maçı kaç kaç, canlı maç skoru!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title