Haberler

Aşti, evsizlerin evi oldu

Güncelleme:

AŞTİ, evsizlerin evi olduANKARA'da Şehirler Arası Terminal İşletmesi (AŞTİ) sokakta kalan evsizlerin adresi oldu.

AŞTİ, evsizlerin evi oldu

ANKARA'da Şehirler Arası Terminal İşletmesi (AŞTİ) sokakta kalan evsizlerin adresi oldu. Yaklaşık 250 kişi, belediyenin misafirhanelerinde yer kalmaması nedeniyle geceyi bankların üzerinde geçiriyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi ile Ankara Valiliği, kış aylarında sokakta yaşamak zorunda kalanların birçoğunu misafirhane ve otellere yerleştirdi. Ancak misafirhanelerde kontenjanın dolması nedeniyle, Başkent'te aralarında yolcuların bavullarını taşıyarak harçlıklarını çıkarmaya çalışanların da olduğu yaklaşık 250 kişi AŞTİ'ye sığındı. Vatandaşlar, yanlarında getirdikleri battaniye ve yastıklar bankların üzerinde uyuyor.

'YETKİLİLERDEN SÜREKLİ BİR İŞ İSTİYORUM'

AŞTİ'de geceyi geçirmek zorunda olanlardan Taner Taşdemir, çalıştığı iş yerinden ayrıldıktan sonra gidecek bir yerinin olmadığını, bu nedenle soğuktan korunmak için AŞTİ'ye sığındığını söyledi ve yetkililerden iş talebinde bulundu. Rıza Alıncak (71) ise, 15 gün önce AŞTİ'ye geldiğini söyleyerek, Bakımevinde yer açılmasını bekliyorum. Yoksulluk maaşına yazıldım; ama daha çıkmadı. Misafirhaneler yaşlı diye almak istemiyor, onlar da bakımevlerine yönlendiriyor diye konuştu.

'81 KİŞİYİ MİSAFİR EDİYORUZ'

Ankara Büyükşehir Belediyesi Barınma Evi Müdürü Muhammed Yılmaz, belediyenin barınma evinde 81 kişinin kaldığını, tam kapasiteyle kış aylarını geçirdiklerini söyledi. Barınma evine gelen kişileri ortalama 15-20 gün misafir ettiklerini söyleyen Yılmaz, Misafirlik süresi boyunca temizlik ihtiyaçlarını karşılayıp, kıyafet yardımı yapıyoruz. Amacımız bu kış gününde kimsenin dışarıda kalmamasıdır dedi.

VALİLİKTEN OTEL

Ankara Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Barış Yavuz ise, evsizler için 1 Aralık 2019 tarihinde 145 kişilik bir otelle anlaştıklarını ve 145 kişiyi burada misafir ettiklerini söyledi. Yavuz, Misafirlerimize otelde sabah kahvaltısı ve öğlen yemeği veriyoruz. Ayrıca kişisel bakım ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Çamaşırlarını yıkayacakları yerler de bulunuyor. 15 Ocak'ta ise 80 kişilik başka bir otelle daha anlaşıp aynı şartlarda sokakta kalmış vatandaşlarımızı misafir edeceğiz. Misafirlerimizi kış sona erene kadar takriben ramazan bayramına kadar misafir etmeyi planlıyoruz diye konuştu.

GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR

Haluk KARAASLAN- İbrahim KÖRDEMİRCİANKARA, (DHA)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ankara Valiliği Haberler

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

İbrahim Reisi öldü, peki bundan sonra ne olacak? İran'da seçim için takvim belirlendi

İbrahim Reisi öldü, peki bundan sonra ne olacak? İran'da seçim için takvim belirlendi

Reisi'nin can verdiği helikopterin yanına giden Fulya Öztürk, enkazın başındaki ekiplere yardım teklif etti

Reisi'nin can verdiği helikopterin yanına giden Fulya Öztürk, enkazın başındaki ekiplere yardım teklif etti

Bakmadan Geçme

Deja Vu nedir? Psikolojik açıdan Deja Vu'nun nedenleri ve oluşumu 20 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 20-21 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! 20 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 20-21 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 20-21 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 20-21 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! Gelinim Mutfakta sultan sarması nasıl yapılır? Sultan Sarması tarifi, nasıl yapılır? 21 Mayıs Salı 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Mayıs burç yorumları nedir? Emekli Temmuz maaş zam oranı yüzde kaç olacak? Emekli maaşına zam yapılacak mı? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 20 Mayıs günün maçları nereden izlenir? Kurbanlık hayvanı elektrik veya narkozla bayıltarak kesmek caiz midir? Hareket Proje halka arz sonuçları açıklandı mı? #128226 Hareket Proje halka arz kaç lot verdi? BUGÜNKÜ ALTIN FİYATLARI #129689 Çeyrek altın, gram altın ne kadar? 20 Mayıs altın fiyatları ne kadar oldu? Microsoft Office ücretsiz kullanma nasıl yapılır?
Haydar Dümen'in eşi tefeci kurbanı! 30 milyonluk taşınmazını elinden aldılar, yetmedi buluşmaya çağırıp gasp ettiler

Haydar Dümen'in eşi tefeci kurbanı! 30 milyonluk taşınmazını elinden aldılar, yetmedi buluşmaya çağırıp gasp ettiler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title