Haberler

Aslan'ın Ziraat'e Atanmasına Babacan Karşı Çıktı

Güncelleme:

17 Aralık soruşturmasında tahliye edilen Eski Halkbank Genel Müdürü Süleyman Aslan'ın Ziraat Yönetim Kurulu'na atanmasına Ali Babacan karşı çıktı.

Halkbank eski Genel Müdürü Süleyman Aslan'ın Ziraat Bankası genel kurulu yerine TÜRKSAT yönetim kuruluna gireceği iddia edildi. Aslan'ın Ziraat atamasına Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın karşı çıktığı öne sürüldü.

AYAKKABI KUTULARINDA 4.5 MİLYON DOLAR ÇIKMIŞTI

17 Aralık operasyonunda evinde ayakkabı kutularında 4.5 milyon dolar bulunduğu iddia edilen ve halen tutuksuz yargılanan Süleyman Aslan'ın çok fazla göz önünde olmayan bir kuruma atanması gündeme geldi.

GEÇEN HAFTA KULİSLERDE KONUŞULMUŞTU

Süleyman Aslan'ın Halkbank Genel Müdürlüğü'nden alınmasından sonra yönetim kurulu üyeliği de son genel kurulda sona ermişti. Süleyman Aslan'ın Ziraat Bankası yönetim kuruluna seçileceği de geçen haftanın Ankara kulislerinde konuşulan gelişmesiydi.

BABACAN KARŞI ÇIKTI

Vatan gazetesinden Gülümhan Gülten'in haberine göre Aslan'ın Ziraat Bankası genel kuruluna gelmesi bu iddiaları desteklemişti. Ancak Ankara kulislerinde konuşulanlara göre Başbakan Yardımcısı Ali Babacan bu atamaya kamuoyu önünde yanlış algıya yol açacağını belirterek karşı çıktı. Ziraat Bankası Yönetim Kurulu'na atanması için banka Genel Kurul toplantısına getirilen Süleyman Aslan'ın, yeni bir kararla daha az göz önünde bir kuruma atanması gündeme geldi.

TÜRKSAT YÖNETİM KURULU'NA GİRECEĞİ KONUŞULUYOR

Kamuoyunu ile banka yönetiminden gelen tepkiler üzerine Aslan'ın Ziraat yerine TÜRKSAT'a atanması üzerinde duruldu. TÜRKSAT yönetimine atama prosedür inceleniyor. TÜRKSAT'a bağlı çok sayıda şirket bulunuyor. Ancak Aslan'ın doğrudan Türksat yönetim kurulu üyeliği üzerinde duruluyor. TÜRKSAT'ın yönetim kurulu üyelikleri resmi web sitesinde bile yer almıyor. TÜRKSAT yönetimi Başbakanlık ve Ulaştırma Bakanlığı müşavirlerinden danışmanlarına kadar çok sayıda ismin adresi olmuş durumda. İlave ücret alınması amacıyla bürokratlar da zaman içinde buraya atanarak görev yaptı.

 

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Süleyman Aslan Halk Bankası Ali Babacan Türksat Güncel - Operasyon Güncel Haberler

500

Yorumlar (5)

A.B.bicerali10@gmail.com:

Bir yerlere atanması lazım. Çok şey biliyordur herhalde. Ya konuşursa..

16
4
yanıtYanıtla
nurrttinsensizim@hotmail.com:

Ben vatandaş olarak kesinlikle erdoganin yolsuzluk yaptigina 4 bakan ve ogullarinin halk bank genel müdürünün ve reza zarrabin suçlu olduğuna inanmıyorum. Kesinlikle... Ve olayları dış güçlerin mevcut AKP hükümetini devirme oyunu olduğuna inanıyorum.

1
15
yanıtYanıtla
DÜŞÜNÜYORUMadurak01@hotmail.com:

yalnız ak partide değil türkiye siyasetindede 1 numara BABACAN BRAVO BABACAN SENİN GİBİ EN AZ 500 KİŞİYE DAHA TBMM DE İHTİYAÇ VAR

12
2
yanıtYanıtla
sakirtoklucak@hotmail.com:

bu adam turksatin icini de dolarla doldurur

11
3
yanıtYanıtla
Muzur cocukuykum_geldi_67@hotmail.com:

ya Biyerlere gelebılmek Icın İlla calmanız saklamanız yada O paralarla İmam hatıp Okulu Yaptırmanız Lazım

5
5
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title