Haberler

Asgari Ücretin Altındakiler Sosyal Yardımlardan Faydalanabilecek

CHP Bartın Milletvekili Rıza Yalçınkaya'nın, TBMM Başkanlığı'na sunduğu "Asgari ücretin altında maaş alan vatandaşların" sosyal yardımlardan faydalanmalarına ilişkin Kanun Teklifinin görüşmelerine Plan Bütçe Komisyonunda başlandı.

CHP Bartın Milletvekili Rıza Yalçınkaya'nın, TBMM Başkanlığı'na sunduğu "Asgari ücretin altında maaş alan vatandaşların" sosyal yardımlardan faydalanmalarına ilişkin Kanun Teklifinin görüşmelerine Plan Bütçe Komisyonunda başlandı.

CHP Bartın Milletvekili Rıza Yalçınkaya'nın, geçen ay hazırlayıp Meclis Başkanlığı'na sunmasıyla gündeme gelen ve asgari ücretin oldukça altında aylık alan vatandaşların sosyal yardımlardan yararlanmasını öngören kanun değişikliği teklifi, Plan ve Bütçe Komisyonu'nda bekleyen 630 kanun tasarısı ve teklifi arasından gündeme alındı.

Yalçınkaya, kanun değişikliği teklifinde, sosyal güvenlik kuruluşlarına tabi olan fakat aylık geliri net asgari ücretin altında olduğu tespit edilen vatandaşların da 3294 sayılı sosyal yardımlaşma ve dayanışmayı teşvik kanunundan faydalanarak yardım almalarını talep etti.

CHP Bartın Milletvekili Rıza Yalçınkaya, teklifin gerekçe bölümünde ise ülkede sosyal güvencesi olmayan vatandaşların yanında, sosyal güvencesi olduğu halde aldığı ücretle geçinemeyen çok sayıda vatandaşın da olduğuna dikkat çekmişti. CHP Bartın Milletvekili Rıza Yalçınkaya'nın hazırladığı ve Meclis Plan Bütçe Komisyonu tarafından gündeme alınan Kanun değişikliği teklifi, 29 Mayıs 1986 tarihli ve 3294 sayılı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Kanunu'nun 2. maddesinin birinci fıkrasının değiştirilmesini öngörüyor. Malullük aylığı, yaşlılık aylığı, ölüm aylığı, iş göremezlik geliri ve ölüm geliri alanlar olmak üzere aylık maaşları 200-300 TL aralığında olan çok sayıda vatandaşı ilgilendiren kanun değişikliği teklifi, komisyondan geçmesi ve genel kurulda da kabul görmesi halinde, 219'u malullük aylığı, 3 bin 280'i yaşlılık aylığı, 203 bin 608'i ölüm aylığı, bin 138'i iş göremezlik geliri ve 12 bin 441'i de ölüm geliri alanlar olmak üzere 200 bini aşkın vatandaşın asgari ücretin altında aylık aldıkları gerekçesiyle sosyal yardımlardan yararlanması sağlanmış olacak. - BARTIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Rıza Yalçınkaya Bartın Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Samsunspor Trabzonspor maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Samsunspor TS maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Manchester City Wolverhampton maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) M.City Wolverhampton maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Samsunspor Trabzonspor maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Samsunspor TS maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Gönül Dağı CANLI izle! TRT 1 Gönül Dağı 137. yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Benzine ve motorine indirim gelecek! SON DAKİKA! Akaryakıta indirim var mı, ne zaman? Hull City play-off'a kaldı mı, kaçıncı oldu? Hull City Premier Lig'e çıkar mı? Zaniola Galatasaray'a dönecek mi? Aston Villa Zaniola'nın bonservisini aldı mı, alacak mı? Samsunspor Trabzonspor maçı CANLI izle! 4 Mayıs Samsunspor TS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Kayserispor Fatih Karagümrük maçı CANLI izle! 4 Mayıs Kayserispor F.Karagümrük maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Real Madrid Cadiz maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Real Madrid Cadiz maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Real Madrid Cadiz maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! R.Madrid Cadiz maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Real Madrid Cadiz maçı CANLI izle! 4 Mayıs R.Madrid Cadiz maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 4-5 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 4-5 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title