Haberler

Artvin Şampiyon Boğalara Horonlu Karşılama Hd

Artvin'in Kafkasör Yaylası'nda gerçekleştirilecek olan Türkiye Boğa Güreşleri Şampiyonası öncesi Muğla ve Aydın'dan TIR'larla yola çıkan 8 boğa, Artvin'de horanlarla karşılandı.

Artvin'in Kafkasör Yaylası'nda gerçekleştirilecek olan Türkiye Boğa Güreşleri Şampiyonası öncesi Muğla ve Aydın'dan TIR'larla yola çıkan 8 boğa, Artvin'de horanlarla karşılandı.

Kafkasör Yaylası'nda, Karadeniz ve Ege bölgelerindeki illerden getirilen boğalar bu yıl 2'incisi düzenlenecek olan Türkiye Boğa Güreşi Şampiyonası'nda arenaya çıkacak. Güreşlere katılmak üzere Muğla ve Aydın 2 TIR'la yola çıkan 8 boğa, 13 Ağustos Pazar günü gerçekleşecek olan güreşler öncesi Artvin'e ulaştı. 2 gün süren yolculuğun ardından kente ulaşan boğalar, akşam saatlerinde Artvin Valiliği önünde halkoyunları ekiplerince horonla karşılandı. Güreşecekleri ortama uyum sağlamaları için 10 gün önceden kentte kapma girecek olan 'Kuçük Ağa', 'Deli Kadir', 'Legolas', 'Çılgın Çocuk', 'Yörük Ali', 'Meksilalı', 'Alvin' ve 'Ulubey' adlı boğalar karşılamada yöre halkından da yoğun ilgi gördü.

ŞAMPİYON KAFKASÖR'DE BELLİ OLACAK

Aydın'dan gelen Necati Kor'a ait 'Meksikalı' adlı 7 yaşındaki 700 kiloluk boğa ile Artvin'den Fikret Beyaz'a ait 7 yaşındaki 700 kilogramlık 'Dimitri' isimli boğanın, Kafkasör Yaylasında gerçekleşecek olan ve Türkiye Şampiyonunu belirleyecek olan güreşlerin favorileri olduğu belirtildi. Favori boğalar organizasyonda özel kupa güreşinde de karşı karşıya gelecek.

CANLI YAYINA GEÇTİLER

Kente ulaşan boğaların karşılaması sırasında Muğla'dan gelen 11 yaşındaki 20 kupa sahibi 800 kilogramlık 'Küçük Ağa' adlı boğa vatandaşların da ilgi odağı oldu. TIR'daki boğaları cep telefonlarıyla görüntüleyen vatandaşlar, ayrıca sosyal medya üzerinden de canlı yayın yaptı.

'GÜREŞLERİMİZDE SAVAŞ YOK BARIŞ VAR'

Artvin Boğacılar Spor Kulübü Başkanı Haluk Koçer, geleneklerini sürdürdüklerini, etkinliklerinde savaşın değil barış olduğunu vurguladı. Koçer, "Geçtiğimiz yıl Ege'den gelen arkadaşlarımız 4 boğayla katılmıştı. Bu yıl 8 boğayla bölgelerini temsil edecekler. Toplam 48 adet pehlivan boğalarımızı Kafkasör Yaylasında mücadele edeceğinden dolayı heyecanlı ve mutluyuz. Gelen misafir boğalarımız Kafkasör yaylasında 10 günlük kampa girecek, sahaya alışacaklar. Bu organizasyonlar boğaların ve geleneğin devam etmesi için önemli bir adım. Burada savaş yok, barış var" dedi.

'BU FESTİVALLERİ ÖNEMSİYORUZ'

Organizasyona destek veren Artvin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Seçkin Kurt ise, bu tür organizasyonları önemsediklerini belirtti. Kurt, "Organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bu tur organizasyonların bu festivallerin Artvin ekonomisine inanın çok katkısı var. Biz bu festivalleri çok önemsiyoruz. Çünkü Artvin'i çok önemsiyoruz. Bu doğayı tüm Türkiye'ye tüm dünyaya tanıtmak için bulunmaz fırsatö diye konuştu.

Kafkasör arenasında gerçekleşecek olan şampiyonada, Aydın, Muğla, İstanbul, Artvin, Erzurum ve Rize'den gelen 48 boğa 13 kategoride mücadele edecek.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Artvin Aydın Muğla Güncel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Mourinho'nun gelişi bile öfkeyi dindiremedi! Ali Koç'u şoke eden protesto

Mourinho'nun gelişi bile öfkeyi dindiremedi! Ali Koç'u şoke eden protesto

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

Bakmadan Geçme

Jose Mourinho kimdir, kaç yaşında? Fenerbahçe Teknik Direktörü Jose Mourinho kaç kupa kazandı? HAVA SICAKLIĞI HABERLERİ 2 HAZİRAN Bugün hava durumu nasıl? Adana'da hava sıcaklığı kaç derece? İl il hava durumu tahminleri! Teşkilat full HD bölüm izle! Teşkilat 110. bölüm tek parça izle! Teşkilat son bölüm neler oldu? LGS SONUÇ TARİHİ 2024 #128204 LGS sınav sonuçları ve yerleştirme tarihi ne zaman açıklanacak? MEB LGS sınavı cevap anahtarı! Okullar erken mi kapanacak iddiaları doğru mu? Okullar erken mi kapanacak, ne zaman kapanacak 2024? TV YAYIN AKIŞI 2 HAZİRAN #128250 Bu akşam hangi dizi ve filmler var? Pazar günü televizyonda neler var? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 2 Haziran Pazar Survivor yeni bölüm! Kuyumcular Pazar açık mı? Pazar günü kuyumcular açık mı, saat kaça kadar açık? Kredi kartının asgari ücreti ödenmezse kart kapanacak iddiası doğru mu? 3 ay kredi kartının asgari ücreti ödenmezse kart kapanır mı? İtalya Çin voleybol maçı ne zaman? İtalya Çin voleybol maçı hangi kanalda, saat kaçta? Dünya kahvaltı günü nedir? Dünya kahvaltı günü ne zaman kutlanır, ilk ne zaman kutlandı? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 2 Haziran Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? LGS sınav soruları ve cevap anahtarı ne zaman açıklanacak 2024? MEB 2024 LGS cevap anahtarı! YDUS cevap anahtarı yayınlandı mı? ÖSYM YDUS 2024 soru kitapçığı ve cevap anahtarı! 2024 ve 2025 okullar ne zaman açılacak? 2024 – 2025 eğitim öğretim dönem ne zaman başlayacak?
Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title