Haberler

Arjantin Devlet Başkanı Hastaneye Kaldırıldı

Güncelleme:

Arjantin Devlet Başkanı Cristina Fernandez de Kirchner, enfeksiyona bağlı yüksek ateş nedeniyle hastaneye kaldırıldı.

ABD'nin terör ile ilgili politikasını "Terörizm canavarını yarattılar ve bu canavar şu an kontrolden çıktı" sözleriyle eleştirerek Barack Obama'yı bozan Arjantin Devlet Başkanı Cristina Fernandez de Kirchner, enfeksiyona bağlı yüksek ateş nedeniyle hastaneye kaldırıldı.

"ENFEKSİYON NEDENİYLE HASTANEYE YATIRILDI"

Doktorlar Marcelo Ballesteros ve Ricardo Solla, yaptıkları açıklamada, 61 yaşındaki Fernandez de Kirchner'in dün enfeksiyona bağlı yüksek ateş nedeniyle Buenos Aires'de Otamendi Kliniğine yatırıldığını bildirdi.

İSTİRAHAT ETMESİ BEKLENİYOR

Devlet Başkanlığı yetkilisi Jorge Capitanich, düzenlediği basın toplantısında, doktorların, Fernandez de Kirchner'in durumu hakkında ilerleyen saatlerde bilgi vereceğini belirtti. Clarin ve La Nacion gazeteleri, Arjantin Devlet Başkanının, taburcu edildikten sonra da birkaç gün evde istirahat etmesinin beklendiğini yazdı.

GÖRÜŞMELERİ İPTAL OLDU

Cristina Fernandez de Kirchner'in, yarın Şilili mevkidaşı Michelle Bachelet ile Buenos Aires'de, yine yarın Katolik dünyasının ruhani lideri Papa Franciscus ile video konferans yoluyla yapacağı görüşmelerin ertelendiği belirtildi.

OBAMA'YI FENA BOZMUŞTU

Arjantin Devlet Başkanı Cristina Fernandez'in geçen ay BM toplantısında yaptığı konuşma uzun süre konuşulmuştu.

Fernandez, ABD Başkanı Barack Obama'nın da katıldığı Birleşmiş Milletler Toplantısı'nda ABD'nin terör ile ilgili politikasını sert sözlerle eleştirirken Barack Obama'nın Fernandez'i düşünceli bir şekilde dinlemesi dikkat çekmişti.

"TERÖRİZM CANAVARINI YARATTILAR VE..."

Kirchner, yaptığı konuşmada Papa Francis'in barış çağrısını doğru bulduğunu ifade ederken ABD'yi hedef alarak "terörizm canavarını yarattılar ve bu canavar şu an kontrolden çıktı" sözleri gündeme damga vurdu.

Kirchner'in çarpıcı sözleri şöyle:

"Geçen yıl toplandığımızda Esad rejimini terörist olarak değerlendirip ona karşı olanları devrimci görüp desteklediniz; şimdi ise dün 'Devrimci' dedikleriniz radikal islamcılara karşı savaş açmış durumdasınız. IŞİD ve El Kaide'nin elindeki silahların izini kim sürebilir? Büyük güçler çok kolay dost ve düşman kavramını değiştiriyor. Teröristler dost oluyor, dostlar ise terörist. Hizbullah'ı terörist örgütler listesine koymuştunuz ama sonradan Lübnan'da geniş bir tabanı olan saygın bir yapı olduğu anlaşıldı. 1994'te Buenos Aires'te İsrail Elçiliği'ne yapılan bombalı saldırıda İran parmağı aradınız ancak öyle olmadığı kesinleşti. 11 Eylül sonrası El Kaide terörü gerekçesiyle Afganistan ve Irak'a savaş açtınız; o ülkeler şimdi dünyanın en ağır durumunu yaşıyor. Arap Baharı'nı Tunus, Libya ve Mısır'da başlatarak radikal islamcıları kendi elinizle orada iktidara getirdiniz. Bölge haklarının özgürlüklerini gasp ettiniz."

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Cristina Fernandez Buenos Aires Barack Obama Arjantin Güncel Haberler

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

Alevler evlere kadar ulaştı! Manisa'da orman yangını bir türlü söndürülemiyor

Alevler evlere kadar ulaştı! Manisa'da orman yangını bir türlü söndürülemiyor

AK Parti kampta! Erdoğan'ın 'Türkiye için felaket' dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

AK Parti kampta! Erdoğan'ın "Türkiye için felaket" dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! 'Enflasyonu hangi parti çözer' sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! "Enflasyonu hangi parti çözer" sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title