Haberler

Arınç, İlimizi Ziyaret Etti

Güncelleme:

Arınç, 9'uncusu düzenlenen 'Kültür, Dayanışma, Birlik ve Beraberlik Etkinliğine' katılmak üzere ilimizi ziyaret etti.

Başbakan Yardımcısı Sayın Bülent Arınç, Barla Kalkındırma ve Güzelleştirme Derneği tarafından 9'uncusu düzenlenen 'Kültür, Dayanışma, Birlik ve Beraberlik Etkinliğine' katılmak üzere ilimizi ziyaret etti.

Süleyman Demirel Üniversitesi kavşağında Vali Memduh Oğuz, Milletvekilleri Süreyya Sadi Bilgiç ve Recep Özel, daire müdürleri ve vatandaşlar tarafından karşılanan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, buradan Barla Kasabasına geçti.

Kasaba girişinde çok sayıda vatandaş tarafından karşılanan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, vatandaşlarla bir süre sohbet etti.

Çamdağı Otelde gerçekleştirilen etkinlikte Isparta Erenler Mehteran Takımının seslendirdiği bir birinden güzel marşlardan sonra yapılan konuşmalarda birlik ve beraberlik çağrılarında bulunuldu.

Vali Oğuz; "Isparta farklı özellikleri olan bir il"

Dünya gülyağı ihtiyacının % 65'nin Isparta tarafından karşılandığını belirten Vali Memduh Oğuz; "Öncelikle sayın başbakan yardımcımıza ilimize ve güzel Barla'mıza teşrif ettikleri için saygılarımı sunuyorum ve hepinizi en içten hürmetlerimle selamlıyorum.

Isparta Türkiye'nin 81 vilayetinden bir tanesidir, ama bir farklılığı var… Kamuoyunda çok sık söylüyoruz, dünyada gülyağı üretmek üzere yetiştirilen gülün % 65 Isparta'da üretiliyor. O zaman biz diyoruz ki bunda bir hikmet olması lazım, çünkü gül halkımızda genel manada Peygamberimizi temsil eder, öyleyse bu gülün Isparta'da yetişmesi buraya özel bir dikkat çekmektedir.

700 bin ton elma, 21 ton kiraz, 22 ton kayısı ve daha birçok meyvenin yetiştirildiği ve il genelinin % 50'sinin ormanlık olduğu Isparta'da, ilim adına atmış olduğunuz çekirdek çok kısa zamanda büyük bir çınara dönüşüyor. Öyleyse Mekke-Medine-Kudüs müşerref, Isparta muvazzaf diyoruz… Bunu burada bir kez daha söyleyelim, Isparta vazifesinin ne olduğunu çok iyi biliyor.

Isparta'nın vazifesi ilim şehri olmaktır, dünyanın en büyük ilim şehirlerinden birisi olmaktır, bu potansiyel zaten burada var… Burası 1200 senesinde, yaklaşık 1000 yıl önce Türkiye'nin en büyük medreselerinden birisi olan Atabey Medresesinin kurulduğu, gelen geçenin hiçbir karşılık beklemeden ağırlandığı bir yerdir" dedi.

Barla Kasabasında yaşanan güzel manzaranın tüm Türkiye'ye örnek olmasını isteyen Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Vali Memduh Oğuz'dan Isparta aşığı bir vali olarak bahsetti.

Başbakan Yardımcısı Arınç; "Vali Memduh Oğuz, Isparta aşığı bir vali"

Arınç konuşmasında; "Burada dostluğun, arkadaşlığın, ihlasın, kardeşliğin en güzel şekilde yaşandığı güzel bir örnek görüyoruz. Sayın Valimiz söylediler ama az konuştular aslında, kendisi Isparta aşığı bir valimiz, bir araya geldiğimizde her zaman Isparta'nın manevi özelliklerinden bahseder.

Gül şehri, gül diyarı olmak tesadüfi değil, gül Hz. Peygamberin remzidir… Gülün % 65'i Isparta'da çıkıyor derken söylenmek istenen şudur; bu güller aslında Peygamberimizin yoluna işaret etmektedir. Isparta sadece bununla kalmıyor, Isparta güzel insanların beldesi... Çalışkan, dürüst, namuslu ve ahlaklı insanların beldesi… Eğitime önem veren insanların beldesi… Çok şükür memleketimizde hiçbir zaman teröre geçit vermemiş, kötülüklerin yaşanmasına müsaade etmemiş, her zaman Anadolu'muzun gerçek temsilcisi olmuş, bir güzel belde" dedi.

Başbakan Yardımcısı Arınç; "Çok şükür yanlış anlaşılmalar artık geride kaldı"

90 yıl önce Barla'da yaşanan güzelliğin artık tüm dünyaya yayıldığını belirten Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ; "Bu gün dünya barla denildiğinde bir güzel hadiseyi hatırlıyor. Bediüzaman Said Nursi Hazretleri 1926'yı kabul edersek neredeyse 90 yıl önce buraya geldiler. Onun söyledikleri sözler, risaleler kitaplar haline geldi, onunla birlikte İslam'ı en güzel şekilde yaşamak isteyen insanlar uhuvveti, kardeşliği bu risalelerde buldular. Bu güzel topraklardan yayılan bu iman hakikatleri sadece Türkiye'yi değil, bütün dünyayı kapladı.

Çok şükür eskiden yaşadığımız zor günler ortadan kalktı, iftiralar ortadan kalktı. Eskiden insanlar ya cehaletleri sebebiyle, ya küfri inadileri sebebiyle düşmanlık ediyorlardı. Bile bile yalan söylüyorlardı. İftira ediyorlardı, gericilik, yobazlık ve irtica adına insanları yanlış yollara sevk ediyorlardı. Ama savunmalar, bilirkişi raporları, mahkeme kararları risalelerin her hangi başka kötü bir maksadının olmadığını, sadece insanların iman ve Kuran hakikatlerinin daha iyi öğrenmesi, yaratılış kainat kitabının daha iyi okunması için yazıldığını ifade ettiler. Bugün sizlerde, bizlerde milyonlarca insanın bu risalelerin gerçek amacını çok iyi anladı ve bildi" dedi.

Türkiye'de birlik ve beraberlik ruhunun hiçbir zaman bozulmaması temennisinde bulunan Başbakan Yardımcısı Arınç; "Memleketimizde terör belası var, bu belayla mücadelemiz devam ediyor. Feryatların dinmesi ve gözyaşlarının dinmesi için elimizden geleni yapıyoruz. Memleketimizin birlik ve beraberliği uğrunda canını feda şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize sağlık ve afiyetler diliyorum" dedi.

Konuşmalardan sonra Barla Kalkındırma ve Güzelleştirme Derneği Başkanı Miraç Hatipoğlu tarafından katkılarından dolayı Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a plaket takdim edildi.

Diyanete bağlı eğitim kurumlarını gezen Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, son olarak Barla Belediyesini ziyaretinin ardından kasabadan ayrıldı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Bülent Arınç Isparta Türkiye Barla Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Mourinho Fenerbahçe'ye gelecek mi? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu, kaç kere şampiyon oldu? Galatasaray kaç şampiyonluğu var? Ligin bitmesine kaç hafta kaldı 2024? Survivor 3. eleme adayı kim oldu? 7Mayıs Survivor potada kimler var? Fenerbahçe başkanlık seçimi ne zaman 2024? 7 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 7 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 7 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Rasim Ozan Beyaz Futbol'da neden yok, Beyaz TV'den ayrıldı mı? 7 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 7 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 7 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 7 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 7 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
title