Haberler

Argo ve Siyasi İçerik Nedeniyle Tiyatroya Salon Tahsis Edilmedi

Güncelleme:

Edirne'de Gençlik Kültür Evi'nin Halk Eğitim Merkezi'nde sahnelenmesi için getirmek istediği 'Can' adlı tiyatro oyununa salon tahsisi yapılmadı.

Edirne'de Gençlik Kültür Evi'nin Mayıs ayı içerisinde Halk Eğitim Merkezi'nde sahnelenmesi için getirmek istediği Genco Erkal'ın Can Yücel'in şiirlerinden uyarladığı, Kemal Kocatürk'ün yönetip oynadığı 'Can' adlı tiyatro oyununa, öğretmenlerden oluşan 'metin inceleme komisyonu'nun incelemesinde uygun görülmediği için salon tahsisi yapılmadı. Edirne Valiliği ise metinlerde argo ve siyasi içerik olduğu için tiyatronun uygun görülmediğini açıkladı.

Edirne Gençlik Kültür Evi, Genco Erkal'ın Can Yücel'in şiirlerinden uyarladığı Kemal Kocatürk'ün yönettiği ve oynadığı 'Can' adlı tiyatro oyununun 20 Mayıs'ta Halk Eğitim Merkezi'nde sahnelenmesi için Milli Eğitim Müdürlüğü'ne başvurdu. Öğretmenler oluşan metin inceleme komisyonu da tiyatro oyununun metinlerini inceleyip 'uygun' görülmediğini bir yazıyla Halk Eğitim Müdürlüğü'ne bildirdi. Yazıda salonun tahsis edilmemesi 'uygun görülmedi' gerekçesiyle açıklanırken şu ifadelere yer verildi:

"20 Mayıs 2015 Çarşamba günü Müdürlüğünüz Mimar Kemaleddin Kültür ve Tiyatro Salonu'nun da Edirne Gençlik Kültür Evi tarafından sergilenmek istenen 'Can' isimli tiyatronun metni incelenmiş olup, sergilenmesi uygun görülmemiştir. Bilgilerinize ve gereğini rica ederim."

VALİLİK: SİYASİ VE ARGO İÇERİK

Edirne Valiliği tiyatro için salon tahsisi yapılmamasını nedenini medyada çıkan haberlerin ardından yazılı açıklama ile duyurdu.

Tiyatro metninin komisyon tarafından siyasi ve argo içerik taşıdığı için uygun görülmediği belirtilen açıklamada, "Edirne Halk Eğitim Merkezi ve A.S.O Müdürlüğü Mimar Kemaleddin Salonu'nda Edirne Gençlik Kültür Evi tarafından sergilenmek istenen 'Can' isimli oyun metnini 21.04.2015 tarih ve 244 sayılı yazıları ile incelenmek üzere Müdürlüğümüze iletmişlerdir. 13.01.2015 tarih ve 25699 sayılı Milli Eğitim Bakanlığı İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Sosyal Etkinlikler Yönetmeliğinin 25. Maddesinin (a) bendi gereği oluşturulan Tiyatro Oyunu İncele Komisyonu tarafından yapılan değerlendirme sonucunda 'Can' isimli tiyatro oyun içeriğinde siyasi ve argo içerikler mevcut olduğundan oyunun sergilenmesi Tiyatro Oyunu İnceleme Komisyonu tarafından uygun görülmemiştir" denildi.

Salon tahsisi yapılmayan tiyatronun Edirne gösterimi iptal edildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kemal Kocatürk Genco Erkal Can Yücel Politika Güncel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 28 Şubat davasından hüküm giyen emekli generallere af

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 28 Şubat davasından hüküm giyen emekli generallere af

Kobani Davası'ndan tahliye edilen Kışanak: Mesele ülkenin sorunlarının çözüleceği ortamı yaratmak

Kobani Davası'ndan tahliye edilen Kışanak: Mesele ülkenin sorunlarının çözüleceği ortamı yaratmak

Kılıçdaroğlu'ndan dikkat çeken 'Kobani' davası yorumu: Bunun için dikta rejimleriyle el sıkışılmaz, sistemin aparatı olunmaz

Kılıçdaroğlu'ndan dikkat çeken "Kobani" davası yorumu: Bunun için dikta rejimleriyle el sıkışılmaz, sistemin aparatı olunmaz

Bakmadan Geçme

Aleyna elendi mi? Survivor Aleyna elendi mi gitti mi? 17 Mayıs okullar tatil mi? Bugün okullar tatil mi? İstanbul, İzmir, Ankara okullar tatil mi? Bodrumspor-Çorum FK maçı ne zaman? 28 Şubat Davası'nda affedilen generaller kim, isimleri ne? 17 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 17 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 17 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 17 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 17 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi, Sırrı Süreyya Önder ve Ayhan Bilgen beraat etti

Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi, Sırrı Süreyya Önder ve Ayhan Bilgen beraat etti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title