Haberler

Arapgir'de Tescilli Köhnü Üzümü Hasadı Başladı

Güncelleme:

Malatya'nın tek Cittaslow (Sakin Şehir) unvanına sahip ilçesi Arapgir'de tescilli köhnü üzümü hasadına başlandı. Arapgir'de üzüm hasadına başlayan çiftçiler, yüksek verim ve talep ile karşılaşıyor.

Tescilli köhnü üzümünde hasat başladı

MALATYA - Malatya'nın tek Cittaslow (Yavaş Sakin Şehir) unvanına sahip ilçesi Arapgir'de tescilli köhnü üzümü hasadına başlandı.

Malatya genelinde tescil edilmiş en fazla taşınmaz kültür varlığını bünyesinde bulunduran, doğası, mimarisi, kültürü, müziği ve doğal yaşamıyla yerli ve yabancı turistlerin yoğun ilgi gösterdiği kentin tek Cittaslow (Yavaş Sakin Şehir) unvanına sahip Arapgir ilçesinde tescilli köhnü üzümü hasadına başlandı.

Türkiye'nin önemli üzüm üretim merkezlerinde biri olan Arapgir'de kendine has tadı ve aromasıyla bilinen, tüketiciler tarafından rağbet gören coğrafi işaretli köhnü üzümünde yüksek verim ise üreticinin yüzünü güldürüyor.

Dededen kalma üzüm bağlarında üretim yapmayı sürdüklerini kaydeden çiftçi Uğur Kaya, 20 yıldır üretim yaptıklarını belirterek bölgede 6 çeşit üzüm yetiştirildiğini söyledi.

Kilogramı 40 ila 50 TL aralığında değişen köhnü üzümünde bu yıl yüksek verim aldıklarını kaydeden bir diğer çiftçi Alpay Özkan ise " Arapgir'de üzüm hasadına başladık. Bölgede kaliteli köhnü üzüm yetişmektedir. Pazar olarak ise üretilen üzümler ağırlık İstanbul,Ankara olmak üzere çeşitli kentlere gönderilmekte. Bu yıl rekolte güzel hasada yeni başlamamıza rağmen talep çok. Hasat ise Kasım ayının 15'ine kadar devam etmektedir" dedi.

Özkan, üzüm yetiştiriciliğin meşakkatli ve emek isteyen bir uğraş olduğunu ifade ederek, bağların bakımın zamanında yapılmasının önemine dikkat çekti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Arapgir Malatya Turizm Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ünal Aysal kimdir, daha önce GS başkanı oldu mu? Ünal Aysal zengin mi, serveti ne kadar? 2 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 2 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 2 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 2 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 2 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Sasa Obradovic Zeljko Obradovic kardeş mi? Sait Toktaş kimdir? Şehit Piyade Uzman Çavuş Sait nereli, kaç yaşında, memleketi neresi? Cenaze namazı nerede kılınacak? PSG Şampiyonlar Ligi kazandı mı? PSG Şampiyonlar Ligi kupası var mı? PSG - B.Dortmund kaç kaç, maç bitti mi? PSG – B.Dortmund ÖZET – GOLLER izleme linki var mı? Süheyl Batum kimdir? Süheyl Batum zengin mi, serveti ne kadar? FED faiz kararı ne oldu? FED faiz indirdi mi, artırdı mı 1 Mayıs 2024? Ankara'da yarın okullar tatil mi 2 Mayıs Perşembe? Fenerbahçe Beko Monaco maçı hangi kanalda, saat kaçta? EUROLİG Fenerbahçe Beko Monaco Basket maçı CANLI ŞİFRESİZ izleme linki var mı? Giresun Belediye Başkanı hangi partiden? Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse kimdir? Al Nassr Al Khaleej maçı ne zaman,sat kaçta? Al Nassr Al Khaleej CANLI izleme linki var mı, Ronaldo oynuyor mu? PSG - B.Dortmund CANLI izleme linki var mı? PSG - B.Dortmund ŞİFRESİZ yayın var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title