Haberler

Antepli Medresesi Varislerini Üzen Mega Proje

Uşak Belediye Başkanı AK Partili Nurullah Cahan'ın mega projeleri arasında yer alan Kent Park projesi kapsamında verilen okulların yıkım kararı, Antepli Medresesi varislerini üzdü.

Uşak Belediye Başkanı AK Partili Nurullah Cahan'ın mega projeleri arasında yer alan Kent Park projesi kapsamında verilen okulların yıkım kararı, Antepli Medresesi varislerini üzdü.

Uşak'a 165 yıl önce gelen ve hocalık yapan Antepli Ayın Tabi Hacı Ahmet Efendi tarafından kurulduğu rivayet edilen Antepli Medresesi'nin, döneminde bir ilim yuvası olarak hizmet verdi. Cumhuriyet döneminde de anaokulu ve lise olarak hizmet veren medrese 1971 yılında yıkılarak yerine Uşak Öğretmen Lisesi yapıldı. Geçen zamanda Eğitim Enstitüsü olarak da kullanılan öğretim binası ve diğer bölümleri 1984 yılında zamanın Başbakanı Turgut Özal'ın Uşak ziyaretinde Uşak Anadolu Lisesi olarak açılarak okul binaları Anadolu Lisesi'ne tahsis edildi. 31 yıldır eğitim veren okulların, AK Partili Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan'ın mega olarak adlandırdığı Kent Park projesi kapsamında yıkılarak yerine park yapılacak olması Uşak'ta yaşayan Antep ailesini harekete geçirdi.

ANTEP ADININ YAŞAMASINI İSTİYORLAR

165 yıl önce ilim ve irfan yuvası olan Antepli Medresesi'ni yaptırdığı rivayet edilen Antepli Ayın Tabi Hacı Ahmet Efendi'nin Uşak'ta yaşayan torunları 71 yaşındaki Vedat Antep ve 55 yaşındaki Sedat Antep, atalarından miras kalan medrese alanında eğitim veren okulların yıkılarak yerine park yapılacak olmasına tepki gösterdi. Belediyeden hiçbir menfaat beklemediklerini belirten Vedat Antep, Antep ailesinin talebinin yıkılacak okullar bölgesine belediye tarafından kültürel bir yapı yapılarak adının yaşatılmasını istediklerini söyledi.

Antepli Medresesi'nde doğup büyüdüğünü ifade eden Vedat Antep, "Bizler medresede büyüyen son nesiliz. Medresenin bulunduğu bölge dönemin Milli Eğitim Bakanı Orhan Dengiz tarafından istimlak edildi ve babalarımızın da rızası alınarak okullar bölgesi yapıldı. Bölgedeki okullar yıllarca eğitim vererek binlerce öğrenci yetiştirdi. Şimdi de belediye Kent Park yapacağım diyerek bölgedeki okulları yıkacak. Antep ailesi olarak, eski dönemdeki medrese binasına uygun bir yapının Kent Park projesi kapsamında bir kültür varlığı olarak bölgeye yapılmasını istiyoruz. Antep ailesi olarak bu konuda maddi beklentimiz yok. Tek amacımız Antep adının bu parkta yaşatılmasıdır" dedi.

Belediye tarafından Kent Park projesi kapsamında okulların yıkılarak yerine park yapılacak olmasının kendilerini üzdüğünü belirten Sedat Antep ise, "Kent Park projesinde Antep adını taşıyan bir yatırım yapılmasını ve adımızın bölgede yaşatılmasını istiyoruz. Antep ailesinin fertleri olarak belediyeden ricamız proje kapsamında okullar bölgesinin bulunduğu alana kültürel bir yapı inşa ederek ailemizin adını yaşatmasıdır. Bu konuda Antep ailesinin fertleri olarak çeşitli girişimlerde bulunacağız" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Nurullah Cahan Ahmet Efendi Gaziantep Uşak Politika Güncel Haberler

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! 'Enflasyonu hangi parti çözer' sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! "Enflasyonu hangi parti çözer" sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

Alevler evlere kadar ulaştı! Manisa'da orman yangını saatlerdir söndürülemiyor

Alevler evlere kadar ulaştı! Manisa'da orman yangını saatlerdir söndürülemiyor

AK Parti kampta! Erdoğan'ın 'Türkiye için felaket' dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

AK Parti kampta! Erdoğan'ın "Türkiye için felaket" dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title