Haberler

Antep Fıstığına Devlet Desteği Talebi

Güncelleme:

Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Eyüp Bartık, birçok alanda kullanılan fıstığın üretim miktarının artırılması için devlet desteğinin şart olduğunu söyledi.

Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Eyüp Bartık, baklavadan çikolataya, hamurlu tatlılardan yemeklere kadar birçok alanda kullanılan fıstığın üretim miktarının artırılması için devlet desteğinin şart olduğunu söyledi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mehmet Karayılan, Ticaret Odası Başkanı Eyüp Bartık'ı ziyaret etti. Bartık, kentle bütünleşen ve binlerce insanın geçim kaynağı olan Antep fıstığından daha fazla faydalanmak için desteklenmesi gerektiğini belirtti. Başta Gaziantep olmak üzere Güneydoğu'nun belirli noktalarında yetiştirilen fıstığın çikolatadan, tatlıya, baklavadan yemeklere kadar geniş bir alanda kullanıldığını hatırlatan Bartık, "Antep fıstığı sadece baklavada kullanılmıyor, üründen birden fazla tatlı ve yemekte yararlanılıyor. Baklavadan çikolataya, hamurlu tatlılardan yemeklere kadar birçok alanda kullanılan fıstığın üretim miktarının artırılması için devlet desteğinin şart olduğunu düşünüyoruz. Önemli bir sanayi hammaddesi de olan fıstık artık kuruyemiş olmaktan çıktı, bu nedenle ürüne verilecek desteğin çok önemli olduğunu düşünüyorum" diye konuştu.

Bartık, geçen yıl 130 bin ton olan rekoltenin verilecek üretim destekleriyle gelecek yıllarda daha da artmasını beklediklerini sözlerine ekledi. - Gaziantep

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Gaziantep Ticaret Odası Mehmet Karayılan Eyüp Politika Güncel Haberler

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

AK Parti kampta! Erdoğan'ın 'Türkiye için felaket' dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

AK Parti kampta! Erdoğan'ın "Türkiye için felaket" dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

Fenerbahçeliler çok kızacak! Dursun Özbek'ten bomba Mourinho yorumu

Fenerbahçeliler çok kızacak! Dursun Özbek'ten bomba Mourinho yorumu

Bakmadan Geçme

Cadde ortasında koyun kesti, yetmedi tüm pisliğini de kanala boşalttı

Cadde ortasında koyun kesti, yetmedi tüm pisliğini de kanala boşalttı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title