Haberler

Antalya Senaryodaki ?köpek? Sete Girmeye Çalışan Hırsızları Kovaladı

Ünlü yönetmen Derviş Zaim, 'Rüya' filminin çekimlerinde yer alan 'Dost' isimli köpeğin sete girmeye çalışan hırsızları kovaladığını söyledi.

Ünlü yönetmen Derviş Zaim, 'Rüya' filminin çekimlerinde yer alan 'Dost' isimli köpeğin sete girmeye çalışan hırsızları kovaladığını söyledi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 53'üncüsü düzenlenen Uluslararası Antalya Film Festivali'nde ulusal dalda yarışan Derviş Zaim'in yönetmenliğini yaptığı 'Rüya' filminin galası AKM Aspendos Salonu'nda yapıldı. Galanın ardından film ekibi sinemaseverlerin sorularına yanıt verdi. 'Rüya' filminde geleneksel mimarinin verdiği imkanları değerlendirdiğini ifade eden yönetmen Derviş Zaim, filmiyle bu sinema dilinin ortaya çıktığını dile getirdi. Zaim, 'Bu filmde paralel evrende kader ve özgürlüğü tartışmaya açtım. Filmin mitlere atıfta bulunan bir yapısı varö dedi.

İNŞAAT DEVAM EDERKEN FİLM ÇEKİLDİ

İnsanların ütopyasını kaybetmesi kadar kötü bir şey olmadığını dile getiren Derviş Zaim, filmin çekimlerinin yapıldığı camide bir yandan da inşaatın devam ettiğini söyledi. Zaim, 'İnşaat devam ederken film çekmek delilikti. Bir taraftan işçiler çalışıyordu bir yandan da biz çalışıyordukö dedi.

ANLAMI ÇAĞIN PARADİGMASI BELİRLER

Filmin farklı yorumlanmasının kendisini mutlu ettiğini belirten yönetmen Zaim, 'Her filmin nasıl anlamlandırılacağını çağın paradigması belirler. Bu film 30 sene sonra farklı olarak algılanabilirö diye konuştu. Derviş Zaim, senaryodaki 'Dost' isimli köpeğin sete girmeye çalışan hırsızları kovalayarak kaçırdığını da söyledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Derviş Zaim Politika Güncel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na 'Roma turu' tepkisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na "Roma turu" tepkisi

İsrail, Refah'ta yine masum sivilleri vurdu: 21 kişi öldü, onlarca yaralı var

İsrail, Refah'ta yine masum sivilleri vurdu: 21 kişi öldü, onlarca yaralı var

'7 çocuğum aç' deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

"7 çocuğum aç" deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

Bakmadan Geçme

Sandık Kokusu Metin Akdülger neden ayrıldı? #128250 İstanbul'un Fethi otobüsler ücretsiz mi 2024? #129300 29 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 29 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Survivor Yunus Emre elendi mi? #129300 29 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 29 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 29 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 29 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 29 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! #128220 29 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 29 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 29 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680 AUZEF Çoçuk Gelişimi Bölümü kapatıldı mı, kapanacak mı? #129300
Başımıza taş yağacak! Tavuğa tecavüz etti, o anları başka bir vatandaş kayda aldı

Başımıza taş yağacak! Tavuğa tecavüz etti, o anları başka bir vatandaş kayda aldı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title