Haberler

Antalya Şehit Savcı Için Lokma Dağıtıldı

Şehit savcı için lokma dağıtıldıİSTANBUL Adliyesi'ndeki odasında iki yıl önce 31 Mart'ta şehit edilen Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz ile tüm şehitlerin anısına Antalya Adliyesi'nde 5 bin kişilik lokma tatlısı dağıtıldı.

Şehit savcı için lokma dağıtıldı

İSTANBUL Adliyesi'ndeki odasında iki yıl önce 31 Mart'ta şehit edilen Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz ile tüm şehitlerin anısına Antalya Adliyesi'nde 5 bin kişilik lokma tatlısı dağıtıldı.

İstanbul Adliyesi'ndeki odasında DHKPC'li oldukları iddia edilen teröristlerin rehin aldığı Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz, 31 Mart 2015 tarihinde düzenlenen operasyonda kurtarılmaya çalışılırken şehit olmuştu. Savcı Kiraz, ölümünün ikinci yıldönümünde Antalya'da düzenlenen törenle anıldı. Anma töreninde Savcı Mehmet Selim Kiraz ile diğer tüm şehitlerin anısına lokma tatlısı dağıtıldı.

Törene; Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, Adalet Komisyonu Başkanı Orhan Özdemir, Antalya Bölge Adliye Mahkemesi Başkanı Ali Nevzat Açıkgöz, İl Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya ile Antalya Müftüsü Osman Artan, hakim ve savcılar ile adliye çalışanları katıldı.

Antalya Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, terör eylemi sonucu şehit edilen Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz ile diğer şehitleri anmak için toplandıklarını söyledi. Başsavcı Solmaz, "Milli birlik ve beraberliğimize zarar vermek isteyen terörün her türlüsünü, aktörlerini, hedeflerini, teşvik edicilerini ve mazur görücülerini, her kim ve her ne olursa olsun, lanetliyorum. Saldırıları, nefret ve şiddetle kınıyorum" dedi.

Türkiye'deki bu menfur saldırıların milli birlik ve beraberliğimizi bölemeyeceğini anlatan Başsavcı Solmaz, Savcı Mehmet Selim Kiraz başta olmak üzere tüm şehitlere rahmet diledi. Başsavcı Solmaz, konuşmasında 5 Ocak'ta İzmir adliyesi'nde şehit düşen polis memuru Fethi Sekin ve mübaşir Musa Can ile 15 Temmuz darbe girişiminde şehit edilen Ömer Halis Demir'i de unutmadı.

Antalya Müftüsü Osman Artan da şehitler için dua etti. Duanın ardından Vali Münir Karaloğlu ile Cumhuriyet Başsavcısı Solmaz'ın da aralarında bulunduğu yargı mensupları şehitler için lokma dağıtımını gerçekleştirdi.

Adliyenin bahçesinde hazırlanan lokmaya ilgi büyük oldu. Aralarında avukatların ve adliye çalışanlarının da olduğu binlerce kişi uzun kuyruklar oluşturdu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Selim Kiraz İstanbul Adliyesi Ramazan Solmaz Antalya Politika Güncel Haberler

title