Haberler

Antalya Savaşa Karşı 'Barış' Eylemi

Disk, KESK ve TMMOB'un yarın ülke genelinde düzenleyeceği iş bırakma eylemi öncesinde Antalya'da basın açıklaması yapıldı.

Disk, KESK ve TMMOB'un yarın ülke genelinde düzenleyeceği iş bırakma eylemi öncesinde Antalya'da basın açıklaması yapıldı.

Büro Emekçileri Sendikası (BES) Antalya Şubesi'nde düzenlenen basın toplantısına DİSK, KESK ve TMMOB Antalya Şube başkanları katıldı. Sendikalar adına basın açıklamasını KESK Dönem Sözcüsü Mustafa Ayar yaptı. Doğu ve Güneydoğu'da yaşanan olaylarda çocuk, kadın, genç ve yaşlıların da öldüğünü belirten Mustafa Ayar, sokağa çıkma yasaklarıyla yüzbinlerce insanın 'peşinen' açlığa, susuzluğa mahkum edildiğini söyledi.

Devlet güvencesiyle askerlerin çaresizce savaşa sürüklendiğini iddia eden Mustafa Ayar, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Gün yaşananları seyretme günü değil, içeride ve dışarıda savaş çığlıkları atanlara karşı yüksek sesle ve cesaretle, 'öldürülenler bizim çocuklarımız. Yaşasın halkların kardeşliği' diye haykırma günüdür. Savaş karşı barış için 29 Aralık Salı günü DİSK, KESK ve TMMOB olarak üretimden gelen gücümüzü kullanarak hizmet üretmeyeceğiz. Aynı gün, saat 12.30'da Attalos Heykeli önünde kitlesel basın açıklaması yapacağız. Bütün emek ve demokrasi güçlerini savaşa karşı kardeşliği ve barışı inşa etmek için alanlarda yan yana olmaya davet ediyoruz" dedi. Yarın ki eyleme, Türkiye Makina Mühendisleri Odası (TMMOB) Genel Başkanı Mehmet Soğancı'nın da katılacağı açıklandı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Ayar Antalya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title