Haberler

Antalya Memurlar Bordro Yaktı

Memurlar bordro yaktı Süleyman EKİN/ANTALYA, (DHA)- ANTALYA'da aldıkları ücreti az bulan kamu çalışanları bordro yakarak eylem yaptı.

Memurlar bordro yaktı

Süleyman EKİN/ANTALYA, (DHA)- ANTALYA'da aldıkları ücreti az bulan kamu çalışanları bordro yakarak eylem yaptı.

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu'na (KESK) bağlı Antalya Şubeler Platformu, hükümetin maaşlarındaki kayıpları telafi etmesi gerektiğini söyleyerek, Antalya Defterdarlığı önünde eylem yaptı. Büro Emekçileri Sendikası (BES) başta olmak üzere bazı sendikaların da destek verdiği eylemde konuşan KESK Antalya Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Mustafa Ayar, hükümetin 2016 ve 2017 yıllarını kapsayan toplu sözleşme sürecini iki seçim arasına sıkıştırarak, oldu bittiye getirildiğini iddia etti.

Yoksulluk sınırının 4 bin TL, açlık sınırının 1500 TL olduğunu vurgulayan Mustafa Ayar, "Böyle bir ortamda geçen yıllarda kamu emekçilerine müjde olarak sunulan toplu iş sözleşmesi, 2014 yılı enflasyon farkını da gasp edecek bir biçimde hayata geçirilmiştir. Geçmişten gelen kayıplara ek olarak iki yıllık yapılan zamlar, ikinci vergi dilimi uygulaması dolayısıyla kesilen vergileri bile karşılamaktan uzaktır" dedi.

İnsan hakkı olan iş güvencesinden asla taviz vermeyeceklerini de sözlerine ekleyen Mustafa Ayar, "Tüm kamu emekçilerinin güvenceye kavuşturulması, esnek, kuralsız çalışma biçimlerinin yasaklanması, tüm taşeron işçilerin kadroya geçirilmesi, performans uygulamalarına son verilmesi için mücadelemizi sürdüreceğiz. Kamu emekçilerinin insanca yaşam talepleri karşılanmalı, asgari ücret net 1900 TL olmalı, tüm kamu emekçilerinin ücretleri yoksulluk sınırının üzerine çıkarılmalıdır" dedi. Açıklamanın ardından katılımcılar ellerindeki maaş bordrolarını yaktı.

(Tür: Yurt)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu Mustafa Ayar Antalya Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (1)

Doğrucu Dantalya:

Memura değil Millet Vekiline zam yapın, Memur 65 yaşında emekli olsun Millet vekili ise 2 yılda. Memurun ensesine vur elinden ekmeğini al.

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title