Haberler

ANTALYA HACCA GİTMEK İÇİN AMELİYAT OLDU

ANTALYA'da guatr ameliyatından sonra gelişen ses telleri felci nedeniyle zorlukla nefes alıp yürüyen Gülten Tez (61), gitmeyi planladığı hac öncesi ameliyat oldu.

ANTALYA'da guatr ameliyatından sonra gelişen ses telleri felci nedeniyle zorlukla nefes alıp yürüyen Gülten Tez (61), gitmeyi planladığı hac öncesi ameliyat oldu. Ses tellerinin gırtlağa yapıştığı kıkırdağın çıkarılmasıyla rahat soluk alıp vermeye başlayan Tez, sağlığına kavuştuktan sonra hac hazırlığına başladı.

Antalya'da yaşayan 7 çocuk annesi Gülten Tez, 1,5 yıl önce geçirdiği guatr ameliyatından sonra ses telleri felci nedeniyle zaman içinde zorlukla nefes almaya başladı. Geceleri tıkanan, yürüyemeyen, bir kat merdiven bile çakamayan Tez, çok istediği kutsal topraklara bu halde gidemeyeceğini düşünerek derdine çare aramaya başladı. Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kulak Burun Boğaz Kliniği'ne başvuran Tez, ameliyat olması gerektiği söylenince bir an tereddüt etmeden hacca gidebilmek için ameliyat olmaya karar verdi.

HAC ÇIKMASAYDI BELKİ AMELİYATA KARAR VEREMEZDİM

İki ay önce geçirdiği Thornell operasyonunun (ses tellerinin gırtlağa yapıştığı kıkırdağın çıkarılması) ardından 1,5 yıldır ilk kez rahat uyku uyuduğunu belirten Tez, Şimdi Allah nasip ederse hacca gideceğim. 9 Temmuz'da ilk kafileyle gitmek için hazırım. Eğer hac çıkmasaydı belki ameliyat olmayacaktım. Doktorum bu şekilde hac görevimi yapamayacağımı, yürürken sıkışacağımı ve bayılabileceğimi söyleyince hemen karar verdim dedi.

OPERASYONLA HAVA YOLU GENİŞLETİLDİ

Tez'in ameliyatını gerçekleştiren Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kulak Burun Boğaz Kliniği'nden Uzman Dr. Nevreste Didem Sonbay Yılmaz, hastanın 1,5 yıl önce guatr ameliyatı nedeniyle ses teli felci geçirdiğini, kendilerine solunum sıkıntısı nedeniyle başvurduğunu belirtti. Hastayı değerlendirdiklerinde Thornell operasyonu yapmaya karar verdiklerini belirten Dr. Yılmaz, operasyonda hastanın ses teli kıkırdağının bir kısmını çıkarıp hava yolunu genişlettiklerini anlattı. Dr. Yılmaz, Ses telinin gırtlağa yapıştığı kıkırdaktan 0,5 x 1 santim büyüklüğünde kıkırdak dokusu çıkardık. Böylece rahat soluk alıp verebilir hale geldi. Yürüyerek merdiven çıkabilir duruma geldi diye konuştu.

AMELİYAT YAPTIKLARI 3'ÜNCÜ HASTA

Thornell operasyonunun önceki yıllarda gırtlağa kalıcı bir delik açılarak yapıldığını anlatan Dr. Yılmaz, Biz bu tekniği biraz farklı şekilde uygulayarak uzun süreli delik olmamasını sağlamaya çalıştık. Hastamız şu anda iyi durumda dedi. Gülten Tez'in bu operasyonun uygulandığı iki taraflı ses teli olan 3'üncü hasta olduğunu sözlerine ekleyen Dr. Yılmaz, Biz tek taraflı ses teli felci olan hastalara da ameliyat yapıyoruz ama o tip hastalara enjeksiyon ile tedaviyi planlıyoruz ifadelerini kullandı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Antalya Guatr Güncel Haberler

Doğurganlık oranının en düşük olduğu 3 ilde pilot çalışma başlatılıyor

Doğurganlık oranının en düşük olduğu 3 ilde pilot çalışma başlatılıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

İstanbul'da çöken binada gözaltı sayısı 2'ye yükseldi! Bina sahibinden sonra zemin kattaki dönerci de Emniyet'te

İstanbul'da çöken binada gözaltı sayısı 2'ye yükseldi! Bina sahibinden sonra zemin kattaki dönerci de Emniyet'te

Bakmadan Geçme

Survivor'da kim elendi? Survivor Hilmi Cem elendi mi? 3 Haziran Survivor'a kim veda etti? MasterChef yeni sezon fragmanı yayınlandı! MasterChef Türkiye 2024 ne zaman başlıyor? MasterChef yeni sezon yarışmacıları kimler? LGS sınav gözetmen ücreti ne zaman yatacak 2024? LGS sınav görevi ücreti ne kadar? MAYIS AYI ENFLASYON NE ZAMAN AÇIKLANACAK 2024? TÜİK Mayıs ayı enflasyon oranı artacak mı, beklentiler neler? Resmi Gazete bugün (2 Haziran) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! HAZİRAN AYI KİRA ARTIŞI NE KADAR OLACAK? Yüzde 25 kira zam sınırı devam ediyor mu? Kira artış oranı ne kadar oldu? Survivor Atakan kimdir, kaç yaşında? Avatar Atakan Survivor'da hangi yıllar yarıştı? LGS taban puanları ve yüzdelik dilim hesaplama! 2024 LGS puanları ve yüzdelik dilimler ne zaman belli olacak? Survivor'da kim elendi, kim veda etti? 2 Haziran Survivor elenen isim! Survivor'da bu hafta kim gitti? Survivor Ogeday kimdir, kaç yaşında? Ogeday Girişken Survivor'da hangi yıllar yarıştı? Survivor eleme adayları kimler? 3 Haziran Survivor düelloyu kim kazandı? Survivor bu akşam kim elenecek? Jose Mourinho futbol kariyeri! Jose Mourinho kaç kupa kazandı, hangi takımları çalıştırdı? Türkiye-ABD Voleybol Maçı Canlı İzle! Türkiye-ABD voleybol maçı saat kaçta? #127952 Türkiye-ABD voleybol maçı şifresiz kanalda canlı yayın bilgileri! JOSE MOURİNHO KİMDİR, KAÇ KUPASI VAR? Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Jose Mourinho hiç futbol oynadı mı? HAVA SICAKLIĞI HABERLERİ 2 HAZİRAN Bugün hava durumu nasıl? Adana'da hava sıcaklığı kaç derece? İl il hava durumu tahminleri!
Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title