Haberler

Antalya'da 2b Başvuruları

2B olarak bilinen orman vasfını yitirmiş arazilerin doğrudan satışıyla ilgili müracaatlar Antalya Defterdarlığı'nda başladı.

2B olarak bilinen orman vasfını yitirmiş arazilerin doğrudan satışıyla ilgili müracaatlar Antalya Defterdarlığı'nda başladı. Antalya Defterdarı Hidayet Mat, vatandaşların 2B arazisi üzerindeki haklarının devam etmesi için mutlaka başvuru yapmaları gerektiğini belirterek "Kulaktan dolma fiyatlara inanarak arazilerini ucuz fiyata hak sahibi olmayan kişilere satmasınlar" dedi.

Semt semt oluşturulan başvuru stantlarında vatandaşlara her türlü kolaylık sağlanıyor.Antalya'da ilk gün yaklaşık 500 kişinin 2B satışıyla ilgili başvuru yaptığı bildirildi.

2B arazileri satın alma başvuru standında vatandaşların sorunlarını dinleyen Antalya Defterdarı Hidayet Mat ve Milli Emlak Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Yalçın, Antalya'da 82 bin 343 2B arazisi kullanıcısı tespit ettiklerini bildirdi. Mat, Tapu Kadastro tarafından kendilerine doğrudan satışa konulan 30 bin hektar 2B alanı bildirildiğini aktardı. Antalya'da 72 bin 53 adet 2B parsel söz konusu olduğunu ifade eden Mat, şöyle konuştu: "2B alanlarının doğrudan satışı ile ilgili süreç başladı. Biz

vatandaşlarımızın eksiksiz olarak başvuru yaptıkları için çok mutluyuz. 6 ay devam edecek başvurular merkez ilçelerde defterdarlık, diğer ilçelerde ise mal müdürlüklerine yapılacak"

2B arazisi olan vatandaşlara bir de uyarı yapan Mat, şunları söyledi: "2B arazisi olan vatandaşlarımız devletin sunduğu bu imkandan faydalansın.Vatandaşımızın kullanmış oldukları 2B arazisi üzerindeki haklarının devam etmesi için mutlaka başvuru yapmaları gerekiyor.Ardından bizim tebligatımızı beklesinler.Vatandaş fiyatı bizden öğrenecek ve ona göre karar versinler. Başvuru yapmadan ön yargılı davranmasınlar.Mutlaka yapsınlar.Bu fırsatı iyi değerlendirsinler. Aksi halde kullanıcısı oldukları araziyi

doğrudan satın alma hakkını kaybedecekler. Başvuru yapanlar, daha sonra alımdan vazgeçerse ödedikleri parayı geri alabilir. Çeşitli bölgelerde de rayiç bedellerle ilgili dedikoduların çıktığını duyuyoruz. Halkımız bizim dışımızdaki kaynaklara itibar etmesin."

Başvuruların alınmasının ardından 3 ay sonra bedellerin başvuru sahiplerine bildirileceğini kaydeden Mat, şöyle konuştu: "2B yerlerini vatandaşımız 30-40 yıldır kullanıyor. Belli bir emekleri var.

Çıkarılan kanunla kendilerine hak sağlandı. Bu haktan mutlak suretle faydalansınlar. Kulaktan dolma bilgilerle, yıllarca emek verdikleri arazileri üç beş kuruşa hiç hakkı olmayan kişilere vermesinler. İlk önce bizim fiyatımızı beklesinler. Ondan sonra karar versinler. Vatandaşımız peşin ödeme yapmaları halinde

bedelin yüzde 56'sını, ödemenin taksitli olması halinde de yüzde 70'ni ödemeleri gerekecek."

ÖNEMLİ SAYIDA MÜRACAAT

Milli Emlak Genel Müdürü Yardımcısı Mustafa Yalçın ise, Maliye Bakanlığı'nın 2B arazi satışı ile ilgili kanun uygulamasını yerinde görmek amacıyla Antalya'ya geldiklerini söyledi.

Antalya'nın 2B noktasında önemli bir durum arzettiğini ifade eden Yalçın, sözlerini şöyle sürdürdü: "Güzel bir çalışma yapılarak vatandaşlarımızın yığılması engellenmiş. İlk gün itibari ile önemli sayıda müracat gerçekleşti. Hak sahipleri mutlaka müracatlarını yapsın ve kendileri gelecek tebligatı beklesinler"

İSTANBUL'DAN GELDİ

2B başvurusu yapmak için İstanbul'dan Antalya'ya geldiğini kaydeden Ahmet Kulüp (58), sözlerine şöyle devam etti: "Nebiler mevkiinde bin 80 metrekare arazim var. Bugün başvurumu yaptım. Rakam büyük çıkarsa ödemem sıkıntılı olacak. 20 bin lira bekliyorum ama bazı söylentiler 80 bin lira olacağı civarında. İnşallah fiyatlar yüksek gelmez. Zaten bu arazilerin üzerinde yaşayanlar dar gelirli, kimsenin mağdur edilmesini istemiyoruz."

FİYAT YÜKSEK OLURSA KİMSE ALAMAZ

Asım Aldemir (40) de,

Döşemaltı ilçesinde 2 bin metrekare arazisi olduğunu ifade ederek şöyle konuştu: "Yıllardır bu arazinin sahibi olmuşuz. Fiyatlar yüksek gelirse kimse arazisini alamaz. Fiyat konusunda bir düzenleme yapılırsa herkes için büyük kolaylık olur."

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Hidayet Mat İstanbul Antalya Politika Güncel Haberler

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

AK Parti kampta! Erdoğan'ın 'Türkiye için felaket' dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

AK Parti kampta! Erdoğan'ın "Türkiye için felaket" dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

Fenerbahçeliler çok kızacak! Dursun Özbek'ten bomba Mourinho yorumu

Fenerbahçeliler çok kızacak! Dursun Özbek'ten bomba Mourinho yorumu

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! 'Enflasyonu hangi parti çözer' sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! "Enflasyonu hangi parti çözer" sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title