Haberler

Antalya Balesi'nden Rüya Gibi Gece

Güncelleme:

"Bir Yaz Gecesi Rüyası" prömiyeri büyük ilgi gördü.

Antalya Devlet Opera ve Balesi, "Bir Yaz Gecesi Rüyası" balesinin prömiyeri ile izleyicilere unutulmaz bir gece yaşattı. Antalyalı sanatseverlerle ilk kez buluşan William Shakespeare'in ünlü eseri " Bir Yaz Gecesi Rüyası' balesi Haşim İşcan Kültür Merkezi'nde sahnelendi. Bale sanatçılarının performansları ile beğeni topladığı gecede, Nicholae Dohotaru yönetimindeki orkestra da başarılı yorumuyla dikkat çekti. Koro sanatçılarının seslendirdiği tiyatro metinleri ise seyircilere keyifli anlar yaşattı. Seyircinin büyük ilgi gösterdiği geceye çok sayıda davetli ve Antalya protokolü katıldı. Eser 19 Nisan Perşembe günü yeniden sahnede olacak.

19 NİSAN'DA YENİDEN SAHNEDE

Müzikleri F. Mehdelshon'a ait eserin; proje ve koreografisi Mehmet Balkan'a, librettosu ise Şefik Kahramankaptan'a ait. Lale Balkan'ın sahneye koyduğu eserde koro şefi Caner Ruhselman, koro şef yardımcısı Mahir Seyrek . Eserde; müzik düzenlemeleri Andrzej Barlog'a, dekor Tayfun Çebi'ye , kostüm Sevda Aksaoğlu'na, ışık ise Mustafa Eski'ye ait.

DANSÇILARDAN MUHTEŞEM PERFORMANS

Prömiyer gecesi Kürşat Kılıç " Puk", Esra Taner " Titanya ", Tolga Burçak " Oberon", Müge Ünal " Hermia", Evren İskender "Lysander", Derya Tokgöz " Helena", Murat Özdemir " Demetrius" , Devrim Saraçoğlu " Eşek", Volkan Sayıner " Eşek" rolünde dans ederek oldukça başarılı bir performans sergilediler. Ana teması aşk ve evlilik olan eser, karışık ilişkiler üzerinden bu iki kavramın komikliğine vurgu yapılıyor. Olayların Yunanistan'ın erken dönemlerinde bir düğün çevresinde geçtiği eser, danslarıyla izleyiciyi görsel bir şölene davet ediyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

William Shakespeare Mehmet Balkan Haşim İşcan Antalya Güncel Haberler

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! 'Enflasyonu hangi parti çözer' sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! "Enflasyonu hangi parti çözer" sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

Alevler evlere kadar ulaştı! Manisa'da orman yangını saatlerdir söndürülemiyor

Alevler evlere kadar ulaştı! Manisa'da orman yangını saatlerdir söndürülemiyor

AK Parti kampta! Erdoğan'ın 'Türkiye için felaket' dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

AK Parti kampta! Erdoğan'ın "Türkiye için felaket" dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title