Haberler

Antalya Adliyesi'nde 'Bomba İhbarı' Asılsız Çıktı

Antalya Adliyesine bu sabah mail yoluyla yapılan bomba ihbarı 2 saat süren aramaların sonucu asılsız çıktı.

Antalya Adliyesine bu sabah mail yoluyla yapılan bomba ihbarı 2 saat süren aramaların sonucu asılsız çıktı.

Edinilen bilgiye göre, bugün sabah saat 09.00 sıralarında Antalya Emniyet Müdürlüğü'ne 'E-Mail' yoluyla adliyede 'bomba' ihbarı yapıldı. İhbarın ardından Antalya Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz'ın talimatıyla adliye personeli dahil, bina tamamen boşaltıldı. Polis ekipleri adliyenin her iki kapısını ile ön ve arka yolları trafiğe kapattı. Adliye personeli ve onlarca vatandaşlar adliye bahçesinde beklemeye başladı.

Arama çalışmaları nedeniyle duruşmalar ertelenirken, cezaevlerinden getirtilecek olan mahkumların ise adliyeye getirilişleri durduruldu. Terörle mücadele ve bomba imha uzmanları, 3 detektör köpek eşliğinde binada arama gerçekleştirdi. Ekipler, adliye binasındaki tüm odaları tek tek aradı. Yaklaşık 1 saat süren aramanın ardından adliye personeli tek tek içeri alındı. Ekipler daha sonra personel işliğinde tüm odalarda arama yaptı.

Adliye tekrar açıldı

Arama çalışmalarına Antalya Emniyet Müdürü Cemil Tombul ve Antalya Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz da katıldı. Yaklaşık 2 saat süren aramaların ardından bir görevli Antalya Adliyesi önünde megafonla bekleyen vatandaşlara genel aramanın bittiğini, bombaya ilişkin bir bulguya şu ana kadar rastlanmadığını söyledi. 2 saat süren aramaların ardından saat 11.00'den itibaren adliyede normal çalışmalara devam edildi.

Başsavcı Solmaz: "Bomba emaresine rastlanılmadı"

Adliyenin normale dönmesinin ardından yazılı bir açıklama yapan Antalya Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, bomba ihbarı nedeniyle tedbir amaçlı boşaltılan Antalya Adliyesinde, herhangi bir bomba emaresine rastlanılmadığını söyledi.

Başsavcısı Solmaz, "Adliye binasına bomba konulduğu yönünde polise 2 ihbar elektronik posta yoluyla yapılmış. Gelen ihbarlar nedeniyle tedbir amaçlı adliye boşaltılmıştır. Genel aramada herhangi bir bomba emaresine rastlanılmadı. İhbarın kaynağı, niçin ve kimler tarafından yapıldığı konusunda çalışmalar devam ediyor. Polisin çalışmalarının ardından önce adliye personeli daha sonra vatandaşlar adliyeye alındı. Duruşmalar görülmeye başlandı."

Öte yandan, Antalya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerinin, bomba ihbarının bugün 3. Ağır Ceza Mahkemesinde görülecek FETÖ/PDY'nin usulsüz dinleme davasının duruşmasını sabote etmek amacıyla yapılmış olabileceği ihtimaline ilişkin araştırma başlattığı öğrenildi. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ramazan Solmaz Antalya Politika Güncel Haberler

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

Mourinho'nun gelişi bile öfkeyi dindiremedi! Ali Koç'u şoke eden protesto

Mourinho'nun gelişi bile öfkeyi dindiremedi! Ali Koç'u şoke eden protesto

Bakmadan Geçme

HAVA SICAKLIĞI HABERLERİ 2 HAZİRAN Bugün hava durumu nasıl? Adana'da hava sıcaklığı kaç derece? İl il hava durumu tahminleri! Teşkilat full HD bölüm izle! Teşkilat 110. bölüm tek parça izle! Teşkilat son bölüm neler oldu? LGS SONUÇ TARİHİ 2024 #128204 LGS sınav sonuçları ve yerleştirme tarihi ne zaman açıklanacak? MEB LGS sınavı cevap anahtarı! Okullar erken mi kapanacak iddiaları doğru mu? Okullar erken mi kapanacak, ne zaman kapanacak 2024? TV YAYIN AKIŞI 2 HAZİRAN #128250 Bu akşam hangi dizi ve filmler var? Pazar günü televizyonda neler var? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 2 Haziran Pazar Survivor yeni bölüm! Kuyumcular Pazar açık mı? Pazar günü kuyumcular açık mı, saat kaça kadar açık? Kredi kartının asgari ücreti ödenmezse kart kapanacak iddiası doğru mu? 3 ay kredi kartının asgari ücreti ödenmezse kart kapanır mı? İtalya Çin voleybol maçı ne zaman? İtalya Çin voleybol maçı hangi kanalda, saat kaçta? Dünya kahvaltı günü nedir? Dünya kahvaltı günü ne zaman kutlanır, ilk ne zaman kutlandı? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 2 Haziran Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? LGS sınav soruları ve cevap anahtarı ne zaman açıklanacak 2024? MEB 2024 LGS cevap anahtarı! YDUS cevap anahtarı yayınlandı mı? ÖSYM YDUS 2024 soru kitapçığı ve cevap anahtarı! 2024 ve 2025 okullar ne zaman açılacak? 2024 – 2025 eğitim öğretim dönem ne zaman başlayacak? Zorunlu askerlik kalkacak mı? Zorunlu askerlik kaldırılacak mı 2024?
İstanbul'da çöken binada gözaltı sayısı 2'ye yükseldi! Bina sahibinden sonra zemin kattaki dönerci de Emniyet'te

İstanbul'da çöken binada gözaltı sayısı 2'ye yükseldi! Bina sahibinden sonra zemin kattaki dönerci de Emniyet'te

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title