Haberler

Antakya'da incelemelerde bulunan BM yetkilisi gördüklerini tek bir kelimeyle özetledi: Kıyamet

Güncelleme:

Birleşmiş Milletler bünyesinde çalışmalarını sürdüren Dünya Gıda Programı'ndan (WFP) üst düzey yetkili David Beasley, depremin büyük yıkım yaşattığı Hatay'ın Antakya ilçesinde incelemelerde bulundu. Beasley, "Bugün gördüklerimi tek bir kelimeyle anlatabilirim: Kıyamet" ifadesini kullandı.

Birleşmiş Milletler bünyesindeki Dünya Gıda Programı'nın Yönetici Direktörü David Beasley dün Antakya'da incelemelerde bulundu. Depremde yaşanan yıkımı gören Beasley, "Türkiye'nin güneyinde kıyametten sahnelerle karşılaştım" dedi.

TEK BİR KELİMEYLE ANLATABİLİRİM: KIYAMET

6 Şubat'ta yaşanan depremlerde yaşamını yitirenlerin sayısı 44 bini geçerken Beasley, "Bugün gördüklerimi tek bir kelimeyle anlatabilirim: Kıyamet" ifadesini kullandı.

"BÜTÜN MAHALLELER DÜMDÜZ OLMUŞ"

Beasley, "Bütün mahalleler dümdüz olmuş, binalar yok olmuş, okullar ve dükkanlar kapalı yaşamlar dağılmış. Bu yıkımın boyutu kavranılacak gibi değil" yorumunu yaptı.

"YIKIMIN ÜZERİNE YIKIM EKLENDİ"

Beasley depremde büyük hasar gören Suriye'nin kuzeyinin hali hazırda yıllardır devam eden savaş sebebiyle de zorlandığını belirterek, "Yıkımın üzerine yıkım eklendi" dedi.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Güncel

Birleşmiş Milletler David Beasley Antakya Hatay Güncel Haberler

500

Yorumlar (3)

Murat Kılıç:

Muhalefete göre BM de abartıyor. Demek ki onlarda seçimin ertelenmesini istiyor. Ufacık bir sarsintiydi degilmi Sayın kilictaroglu

32
17
yanıtYanıtla
sade vatandaş:

tam bir kıyamet gözünü para hırsı bürümüş bir metre daha fazla yere melzemeden çalıp çok daha yüksek bina nasıl inşa ederim diyen bu binaların altında kalacak olanları düşünmeyen insanların yaratmış olduğu vebali buraya bunu yapan göz yuman ve ses çıkarmayanlara

3
0
yanıtYanıtla
Oktay Şahin:

Sayenizde alcak herifler,peş pese 2 deprem kesinlikle suni bence,hic bir seyden haberiniz yokmus gibi etrefta geziniyorsunuz ecnebiler,harp sistemi araştırlılmalı,bu serefiszleri Türkeiye sınırlarina sokmamalı

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title