Haberler

Anne Üniversitesi'nde İkinci Yıl

Erzurum Atatürk Üniversitesi ile merkez Yakutiye Belediyesi'nin ortaklaşa düzenlediği ve ilki geçen yıl açılan 'Anne Üniversitesi'nin ikincisi hayata geçirildi.

Erzurum Atatürk Üniversitesi ile merkez Yakutiye Belediyesi'nin ortaklaşa düzenlediği ve ilki geçen yıl açılan 'Anne Üniversitesi'nin ikincisi hayata geçirildi.

Atatürk Üniversitesi Kadın Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi (ATASAM) ile Yakutiye Belediyesi'nin birlikte düzenlediği 'Anne Üniversitesi' projesi, Kültür Merkezi Mavi Salo'nda başladı. 'Anne Üniversitesi' açılışına Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Hikmet Koçak, Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, akademisyenler ve 'Anne Üniversitesi'nin öğrencileri katıldı. Tören, yapılan konuşmalarda son günlerde yürekleri dağlayan terör olaylarının lanetlenmesi ile başladı. Bazı kadınlar terör konuşmaları sırasında gözyaşlarını tutamayarak yaşamını yitirenler için ağladı.

Anne Üniversitesi'nin ilk mezunlarından olan Filiz Çelik, toplumun temelinin aile, ailenin de temelinin, 'anne' olduğunu söyledi. Evli 3 çocuk annesi Filiz Çelik, "Geçen yıl ki derslerde sağlık, çevre, iletişim, çocuk gelişimi gibi konularda hocalarımızın bilgilerinden faydalandık. Katıldığım eğitim programı gerek kendim gerekse ailem için son derece faydalı oldu. Dersler ve yapılan etkinlikler bende derin izler bıraktı. Anne çocuk arasındaki eğitim seviyesinin güncellenmesi, annelerin üniversite ortamını tanıması, güncel konuları uzmanından dinlemesi ve bu edindiği bilgiler çerçevesinde aktarmasını sağlamak amacıyla düzenlenen 'Anne Üniversitesi'ne herkesin katılmasını isterim" diye konuştu.

ATASAM Müdürü Prof. Dr. Ayda Çelebioğlu, geçen yıl 40 mezun verdiklerini bu yıl ki eğitimlere ise 60 kadının katılacağını söyledi. Birinci Anne Üniversitesi'nin mezunlarından alınan geri bildirimlerin bu projenin ne kadar doğru olduğunu gösterdiğini vurgulayan Prof. Dr. Çelebioğlu, "Kadınlara sağlanan olanakların toplum adına yapılmış önemli yatırımlar olduğunu düşünmekteyiz. Bu düşünceden hareketle annelerle birlikte yürüttüğümüz bu uygulamanın sağlayacağı sayılamaz yararların farkındayız" dedi.

Anne Üniversitesi'nden bu yıl 60 anne öğrencinin yararlanacağını,uygulamanın 19 Şubat - 2 Nisan tarihleri arasında olacağına işaret eden Belediye Başkanı Ali Korkut, "Anneler için ne yapsak azdır. Anne var Fatihleri, Mustafa Kemalleri doğuruyor. Ancak iyi yetişmemiş insanların iyi eğitmedikleri, insan sevgisini, merhameti yüreğine koymadığı bazıları ise terör olarak, felaket ve kötülük olarak topluma dönüyor. Çocukları üniversiteye başlamış veya lise eğitimi alan anneleri kapsayan bir proje. Çocuklarının hangi ortamda olduğunu görmeleri ve onlarla aynı duyguları yaşamaları için yaptığımız bir uygulama. ATASAM'daki 8 haftalık kurs programında annelere üniversite yaşamından örnekler sunulacak, toplumla iletişim ve aile içi iletişimi konularında eğitim verilecek. Eğitim programı nedeniyle annelerin ulaşımları, öğlen yemek ve ders aralarında yiyecek ve içecek ikramları belediyemiz tarafından karşılanacak" diye konuştu.

REKTÖR KOÇAK: DÜZELTECEĞİMİZ BİR YANLIŞ, ÇOCUKLARIN HAYATINI KURTARACAK

Terör saldırılarında yitirilen tüm şehitleri işaret ederek en derin acıyı annelerin çektiğine vurgu yapan Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr Hikmet Koçak ise şunları söyledi:

"İki gün önce bugün veya geçmişte yaşanan kötü bir hadisede en çok kim etkilenmiştir? Tabii ki anneler. Anneler belki hayatımızda, belki burada bizi en çok etkilendiğimiz en çok değer veren ve bizi en çok anlayan kişidir. Öğretmen çok çok önemlidir ama öğretmenle ilgili bir sıkıntımız olduğunda da evde gidip dertleştiğimiz, konuştuğumuz veya derdimizi anlattığımız kişi babamız değil annemizdir. Bunun için gerçekten annenin hakkı hiçbir zaman ödenmez ve cennette annelerin ayağının altındadır. Bizim kültürümüzde, dinimizde çok önemli yeri vardır. Bu noktadan anne üniversitesinin özellikle çocuk yetiştirmede ne kadar önemli ve faydalı olduğunu vurgulamak isterim. Tabii öğrencilerimiz tebrik ederken, böyle bir ihtiyaç duymak, öğrenme hissini uyandırıp tatmin etmek ve daha iyi evlat ve torunlar yetiştirmek adına kendilerini yenileme adına tebrik ediyorum. İkincisi bu öğrencilerimize hizmet verecek olan öğretim üyesi arkadaşlarımıza, organizasyonu yaptığımız belediyemize teşekkür ediyoruz. Çünkü düzelteceğimiz bir yanlış belki çocukların hayat boyu yaşanılan veya yapacağı yanlışları önlemede etkili olacak ve hayatını kurtaracaktır. Küçük görünür bazı şeyler ama küçük görünen şeyler de yeri ve zamanı geldiğinde çok büyük olduğunu hepimiz hayatımızda görüyoruz."

Yapılan konuşmaların ardından kürsüye çıkan Atatürk Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü'nden Doç. Dr. Ayşe Okanlı 'farkındalık' konusu ile ilk dersi anlattı. - Erzurum

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Atatürk Üniversitesi Yakutiye Belediyesi Hikmet Koçak Erzurum Politika Güncel Haberler

Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Burdur Belediye Başkanı, belediyeye akrabalarını doldurdu! Savunması da bir o kadar skandal

Burdur Belediye Başkanı, belediyeye akrabalarını doldurdu! Savunması da bir o kadar skandal

Ali Koç mu Aziz Yıldırım mı? Acun Ilıcalı da safını belli etti

Ali Koç mu Aziz Yıldırım mı? Acun Ilıcalı da safını belli etti

title