Haberler

Ankara'ya Çağrılan Türkiye'nin Berlin Büyükelçisini Ailesi Uğurladı

Güncelleme:

Ermeni tasarısının Almanya'da kabul edilmesinin ardından Türkiye'ye çağrılan Berlin Büyükelçisi Hüseyin Avni Karslıoğlu, ailesi ve THY yönetimi tarfından uğurlandı.

Alman parlamentosunun 1915 olaylarını "soykırım" olarak tanımlamasının ardından Türkiye'den beklenen hamle geldi. Türkiye'nin Berlin Büyükelçisi Hüseyin Avni Karslıoğlu, geri çağrıldı.

ANKARA'YA ÇAĞRILDI

İstişarelerde bulunmak üzere Ankara'ya çağrılan Karslıoğlu, THY'ye ait tarifeli uçakla Berlin Tegel Havalimanı'ndan TSİ 16.02'de İstanbul'a hareket etti.

AİLESİ UĞURLADI

Karslıoğlu'nu, eşi Gamze Karslıoğlu, oğlu Mehmet Ali, Elçi Müsteşarı Ufuk Gezer ve THY Berlin Müdürü Nurullah Oğuz uğurladı.

"MECLİS DEĞERLENDİRMEYİ YAPTI"

Havalimanında kendisini bekleyen gazetecilere açıklama yapmayan Büyükelçi Karslıoğlu, bir gazetecinin, değerlendirme yapması isteğine "Meclis değerlendirmeyi yaptı" diye karşılık verdi.

ALMAN MASLAHATGÜZARA RAHATSIZLIK İLETİLDİ

Almanya'nın Ankara Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Robert Dölger, Dışişleri Bakanlığına çağrıldı.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, bakanlığa çağrılan Dölger'e, Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Levent Murat Burhan, Alman Federal Meclisinin 1915 olaylarına dair tasarıyı kabulüne ilişkin Türkiye'nin duyduğu rahatsızlığı iletti.

Görüşme yaklaşık 35 dakika sürdü. Dölger, görüşmenin ardından basına herhangi bir açıklama yapmadan bakanlıktan ayrıldı.

"SORUMSUZ VE MESNETSİZ"

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Alman parlamentosundaki oylamanın ardından bir tweet atarak, "Kendi tarihindeki karanlık sayfaları kapatmanın yolu sorumsuz ve mesnetsiz Meclis kararlarıyla başka ülkelerin tarihini karalamak değildir" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Hüseyin Avni Karslıoğlu Türkiye Berlin Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (8)

Rambo Dortmund:

Boyle dik durmamiz lazim, biz Muz devleti degiliz Dunyanin 18 ci Zengin Ulkesiyiz

4
5
yanıtYanıtla
7777777777777777777777777777777777777777:

boş boşuna milleti işinden gücünden ediyorlar görende zanneder bir halt yapacaklar. . . .

6
2
yanıtYanıtla
ALMANLAŞTINIZ OLUM:

İYİ DE BUNUN TİPİ ZATEN ALMAN :)))

4
3
yanıtYanıtla
firo:

COKTA ALMANLARIN GIRINDAYMIS SANKI

4
3
yanıtYanıtla
Rambo Dortmund:

Siz bizi ne saniyorsunuz karsinizda eski Hukumet yok artik sabrimizi deniyorsunuz biz 23 Avrupa Ulkesini Ekonomide cebimzden cikaririz

1
4
yanıtYanıtla
Adınızı Yazın:

Ülkeme yaptığınız araba ihracınıda durduralımda satarsınız artık başka ülkeye.

4
0
yanıtYanıtla
Rambo Dortmund:

Hep bizim bu akilsiz Medyanin yuzunden oluyor bunlar Hukumetimizi ve insanlarimizi hep kotu tanitiyorlar gezi olaylari ayni olaylar Almanya Hamburg da olmustu solcular Hamburgu yakti yikti ayni yilin icinde siz duydunuz mu Turkiyede hayir duymadiniz neden cunku Alman hukumeti medyaya yasak verdi o gun

2
1
yanıtYanıtla
06:

Gördük. Türkiye''nin dış politikası bir saman alevidir!İzleyin , hatırlayın Fransa''yı !

0
2
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title