Haberler

Ankara sokakları engelsiz filmler festivali ile renklendi

Güncelleme:

Bu yıl ilk kez Engelsiz Filmler Festivali kapsamında gerçekleşen Mural Ankara etkinliği, üç mural sanatçısının Ankara duvarlarını renklendirmesi ile son buldu.

Etkinliğe davet edilen sanatçılar Friz (Belfast), Ekin Kılıç Ezer ( Ankara ) ve Yeşim Paktin ( İstanbul ), Çankaya'da bulunan üç farklı duvarın yüzeyine, oluşturdukları mural görsellerini uyguladılar.

Engelli kadınların yaşadığı sorunların mural sanatı ile temsiliyet ve ifade alanı bulmasını sağlamayı amaçlayan etkinlik, 26 Eylül Perşembe günü 3 mural sanatçısı ve engelli hakları alanında çalışan 3 aktivistin buluşmasıyla başladı. Buluşmada klinik psikolog ve engelli hakları aktivisti Beyza Ünal, gazeteci, fotoğrafçı ve Engelsiz Sanat Derneği danışmanı Elif Gamze Bozo ve Engelli Kadın Derneği başkanı Fatma Köseoğlu Güldal çalışma alanlarındaki deneyimlerini ve düşüncelerini projeye katılan sanatçılarla birlikte paylaşarak, toplumsal cinsiyet ve engellilik, engelli bireylerin bağımsız yaşam hakkı, sağlamcılık gibi konularda fikir alışverişinde bulundular.

Sanatçılar, yapılan buluşma sonrasında hazırladıkları taslakları Ankara'nın üç farklı duvarında uygulamaya başladı. Dört günlük etkinliğin sonunda ise sanatçılardan Friz Abay Kunanbay Caddesi'ndeki 4 Nolu binanın duvarını, Yeşim Paktin Büklüm Sokak'taki 29 Nolu binanın duvarını ve Ekin Kılıç Ezer Kennedy Caddesi'ndeki Sakal Kafe Pub'ın duvarını mural sanatı ile renklendirdi.

Engelsiz Filmler Festivali'nin bir parçası olarak tasarlanan ve British Council iş birliği ile gerçekleştirilen etkinliğin ilerleyen zamanlarda daha çok sanatçı ve aktivistin katılımıyla yeniden yapılması planlanıyor.

Festival gösterimleri 7 Ekim'de İstanbul'da başlıyor

Tüm filmlerini göremeyen ve duyamayan kişiler için erişilebilir altyapıda sunan Engelsiz Filmler Festivali'nde film gösterimleri 7 Ekim Pazartesi günü İstanbul'da başlayacak. 7-9 Ekim'de İstanbul, 11-13 Ekim'de Eskişehir'de seyircilerle buluşacak Festival, 16-20 Ekim'de son durağı Ankara'da olacak.

Kaynak: Bültenler / Güncel

İstanbul Ankara Güncel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sigaraya karşı yeni kanun sinyali! Gündemde 'İngiliz modeli' var

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sigaraya karşı yeni kanun sinyali! Gündemde "İngiliz modeli" var

Avrupa Parlamentosu seçiminden lider çıkan Le Pen: Mültecilerin tamamını evlerine göndereceğiz

Avrupa Parlamentosu seçiminden lider çıkan Le Pen: Mültecilerin tamamını evlerine göndereceğiz

Sevgililer Günü'nde öldürülen genç kızın tetikçi olduğu ortaya çıktı

Sevgililer Günü'nde öldürülen genç kızın tetikçi olduğu ortaya çıktı

Bakmadan Geçme

Emeklilere bayram ikramiyesi ödemeleri ne zaman başlayacak? Emekli bayram ikramiyesi ne kadar? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 10 HAZİRAN | Baraj doluluk oranı yüzde kaç? İstanbul barajlarında son durum nedir? ''Mültecilerin tamamını evlerine göndereceğiz!'' Marine Le Pen kimdir? Marine Le Pen açıklamasında ne dedi? Okullar ne zaman kapanıyor, MEB 2024 yaz tatili ne zaman başlıyor? Karneler ne zaman verilecek, yaz tatili kaç gün sürecek? Polonya - Türkiye hazırlık maçı ne zaman, saat kaçta? Polonya - Türkiye maçı hangi kanalda? #9917 Üniversite tercihleri ne zaman, kaç gün sürecek? 2024 ÖSYM YKS tercih kılavuzu! Üniversite taban puanı, sıralama ve kontenjanlar açıklandı mı? YKS 2024 soruları yayınlandı mı? YKS 2024 çıkmış sorular! TYT-AYT-YDT soruları yayınlandı mı? Bahar 16. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BAHAR FRAGMAN İZLE #128250 EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ BUGÜN MÜ YATACAK? Emekli Kurban Bayramı ikramiyesi ne zaman verilecek? GELİNİM MUTFAKTA 10 HAZİRAN 2024 CANLI İZLE #128105 Gelinim Mutfakta yeni bölüm tanıtımı yayınlandı mı? CNBC-e Türkiye ne zaman açılacak? CNBC-e neden kapanmıştı? Fransa'da aşırı sağcılar seçim zaferine tepki gösterdi! Fransa'da ne oldu? MÜGE ANLI CANLI İZLE! #128250 10 Haziran Müge Anlı canlı izleme linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? GAMZE ÖZÇELİK KİMLE EVLENDİ? Gamze Özçelik'in eşi Reshad Strik kim, nereli, kaç yaşında? LGS SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN? #9997 2024 LGS sonuçları açıklandı mı, tarih belli oldu mu? MEB SONUÇ SORGULAMA!
Aziz Yıldırım, elini havaya kaldırmak isteyen Ali Koç'a izin vermedi

Aziz Yıldırım, elini havaya kaldırmak isteyen Ali Koç'a izin vermedi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title