Haberler

Ankara Şehir Hastanesi kalp yetmezliğinde "Uluslararası Eğitim Merkezi" oldu

Güncelleme:

Ankara Şehir Hastanesi bünyesindeki Kalp Nakli Birimi, kalp yetmezliği konusunda Uluslararası Eğitim Merkezi oldu.

Ankara Şehir Hastanesi bünyesindeki Kalp Nakli Birimi, kalp yetmezliği konusunda Uluslararası Eğitim Merkezi oldu.

Kalp Damar Hastanesinde bulunan Kalp Nakli Birimi, Uluslararası Eğitim Merkezi olabilmek için 2 yıl önce başlayan inceleme süreçlerini başarıyla tamamladı. Birim, yaklaşık 1 ay önce kalp yetmezliği konusunda Uluslararası Eğitim Merkezi yetkisini aldı.

Bu kapsamda, geçen hafta Rusya Federasyonu'ndan gelen hekimler, uygulamalı ve teorik eğitimlere katıldı. Uzmanlar, eğitimin son aşamasında ise dana kalbine yapay kalp cihazı taktı.

Ankara Şehir Hastanesi Kalp Nakli Merkezi sorumlusu Prof. Dr. Ümit Kervan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, birim bünyesinde 30 doktorun görev aldığı Kalp Yetmezliği Kliniğinin Avrupa'da bir örneğinin bulunmadığını söyledi.

Kliniğin, sadece kalp yetmezliği hastalarına hizmet verdiğine dikkati çeken Kervan, Türkiye'de ilk kalp naklini Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesinde gerçekleştiren Opr. Dr. Kemal Bayazıt'tan (89) aldıkları bayrağı daha ileriye taşımak için çabaladıklarını vurguladı.

Uluslararası Eğitim Merkezi onayını alabilmek için uzun bir sürecin gerektiğini, belli bir sayıda ameliyat yapılması gibi kıstasların bulunduğunu ve bu operasyonların sonuçlarının farklı bağımsız merkezlerce denetlendiğini anlatan Prof. Dr. Kervan, şu bilgileri verdi:

"Uluslararası Eğitim Merkezi olmamızla birlikte yurt dışından kalp, kalp nakli ya da yapay kalp cihazı merkezi kuracak hastanelerden uzmanlar, eğitim sonucunda sertifikalandırılıp kendi hastanelerinde merkez açabiliyor. Bu çerçevede Moskova'dan misafirlerimiz bizimle. Onlar ilk defa bir merkez kuracak, burada aldıkları eğitim sonucunda sertifikalandırılacak ve kendi hastanelerinde merkez kurabilme yetkinliğine sahip olacak."

"Dünyada kabul görmüş bir merkeziz"

Kervan, Rusya'dan gelen 9 uzmana, 3 günde yoğun bir eğitim verildiğini belirterek, "Merkezimiz, sayı ve sonuçlar açısından dünyada kabul görmüş bir merkez. Gelecek hafta yine Moskova'dan bir ekip eğitim için gelecek. Eylüle kadar da İspanya'nın da içinde olduğu ülkelerden bize eğitime gelinecek." dedi.

Kalp Nakli Birimi'nde eğitime katılan uzmanlardan Dr. Vadim Popov, son derece iyi bir eğitim aldıklarını ve çok memnun kaldıklarını anlatarak, ülkelerinde döndüklerinde hastanelerinde kalp yetmezliği konusunda merkez açabilecekleri için duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Kaynak: AA / Güncel

Ankara Şehir Hastanesi Rusya Federasyonu Rusya Güncel Haberler

Tüm bunlar tesadüf mü? Aliyev ile yakınlaşan 3 liderden biri öldü, biri ölümle pençeleşiyor, diğeri de tehdit ediliyor

Tüm bunlar tesadüf mü? Aliyev ile yakınlaşan 3 liderden biri öldü, biri ölümle pençeleşiyor, diğeri de tehdit ediliyor

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

İran Cumhurbaşkanı Reisi helikopter kazasında hayatını kaybetti! İşte son 24 saatte tüm yaşananlar

İran Cumhurbaşkanı Reisi helikopter kazasında hayatını kaybetti! İşte son 24 saatte tüm yaşananlar

Bakmadan Geçme

KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 20-21 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 20 Mayıs Pazartesi TV8 Survivor HD izleme linki var mı? ANKA-3 ne işe yarıyor? ANKA-3 seri üretim ne zaman? Kızıl Goncalar canlı izle! 20 Mayıs 2024! NOW TV Kızıl Goncalar 19. bölüm canlı yayın izleme linki var mı? Kızıl Goncalar dizisi nereden izlenir? Hükümet Kadın 2 nerede çekildi? Hükümet Kadın ne zaman çekildi? Hükümet Kadın 2 konusu nedir? Hükümet Kadın oyuncuları kimler? #128250 BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 20-21 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! Selahaddin Eyyubi canlı izle! TRT 1 Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi 25. bölüm canlı yayın izleme linki Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 20 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 20 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Deja Vu nedir? Psikolojik açıdan Deja Vu'nun nedenleri ve oluşumu 20 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 20-21 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! 20 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 20-21 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 20-21 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi!
İbrahim Reisi öldü, peki bundan sonra ne olacak? İran'da seçim için takvim belirlendi

İbrahim Reisi öldü, peki bundan sonra ne olacak? İran'da seçim için takvim belirlendi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title