Haberler

Ankara'da Kore Gazileri Onuruna Yemekli Buluşma

Güney Kore Cumhuriyeti Büyükelçisi Yunsoo Cho'nun ev sahipliğinde Ankara'da ikamet eden Kore gazileri ve aileleri onuruna Ankara Rixos Otel'de akşam yemeği programı düzenledi.

Güney Kore Cumhuriyeti Büyükelçisi Yunsoo Cho'nun ev sahipliğinde Ankara'da ikamet eden Kore gazileri ve aileleri onuruna Ankara Rixos Otel'de akşam yemeği programı düzenledi. Güney Kore'nin Ankara Büyükelçisi Yunsoo Cho'nun ev sahipliğindeki yemekli geceye Ankara il merkezi ve ilçelerinden çok sayıda Kore gazisi, eş, çocukları ve torunları ile birlikte katıldı.

Yemekli gecede, 65 yıl önce Güney Kore cephelerinde omuz omuz savaşan gaziler, silah arkadaşları ile bir araya gelmenin mutluluğunu yaşarken, yaptıkları sohbetlerle anılarını tazelediler. Gecede, Kore gazilerinin torunlarına burs sertifikası töreni düzenledi. Büyükelçi Cho, Ankara ve çevresinde yaşayan 50 Kore gazisinin torununa karşılıksız burs verdiklerini açıkladı. Gecede, geçen yıl göreve başlayan Güney Kore'nin Ankara Büyükelçisi Yunsoo Cho, misafirlerini elçilik mensupları ile kapıda karşılayaıp, gazi ve yakınları ile tek tek ilgilenerek sıcak bir ev sahipliği yaptı.

Her iki ülkenin şehit ve gazileri için saygı duruşu ve marşlarının okunması ile başlayan programda konuşan Büyükelçi Yunsoo Cho, "Geçen sene Aralık ayında Türkiye Büyükelçisi olarak göreve başladıktan sonra katıldığım ilk resmi tören, Kore gazileri ile Kore Parkı'nda çelenk koyma töreniydi. ve bugün bir seneden sonra tekrar sizlerle bir araya gelmemize vesile olan düzenlediğimiz bu etkinlikte bir araya gelmemiz benim için bir onurdur. Kore, artık dünyanın en güçlü ekonomisine sahip ülkedir. 65 yıl önce koministlerin saldırısına karşı koymasaydık, şimdi özgürlük ve zenginlik de gerçekleşmezdi. Koministlerden Kore'yi koruyan Korelilerin,Türkiye'yi unutması mümkün değildir. Bu minnettarlığımızı ifade etmek için sizleri davet edip, bu yemekli geceyi düzenleyerek ve aynı zaman da torunlarınıza burs tevdi ederek teşekkürlerimizi sunmaya çalışıyoruz. Sizin fedakarlığınız sayesinde oluşan Kore'nin demokrasisi ve ekonomik alanda büyümesi Türkiye'nin işbirliği sayesinde daha da gelişmektedir. Kore ve Türkiye'nin diplomatik ilişkilerinin başlamasının 60'ıncı yıldönümü nedeniyle Türkiye'nin bir çok bölgesinde etkinlikler düzenleyeceğiz. Bu etkinliklerin başarılı bir şekilde geçmesi için ilgilerinizi rica edeceğiz. Bu geceye katılan Kore gazilerine tekrar teşekkürlerimi sunmak isterim. Hepinize sağlıklı ve mutluluk içinde uzun yaşam dilerim" dedi.

Ankara genelinden 50'ye yakın Kore Gazisi'nin yakınları ile yaklaşık 120 kişinin davete katılım sağladığı gecede, 40'a yakın Kore Gazisi torununa burs takdim edildi. Yapılan sertifika töreninde Büyükelçi Yunsoo Cho; burs almaya hak kazanan öğrencilere burs sertifikalrını tokalaşarak teslim etti. Cho, "Bu bahsi faaliyet, atalardan birbirlerine kan bağlı bağlı iki ülkenin dostluk ve kardeşlik ilişkilerinin torunlara aktarılmasında Kore ile Türkiye arasında ilişkilerin daha da güçlenmesine katkı sağlayacaktır" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güney Kore Rixos Otel Türkiye Politika Güncel Haberler

title