Haberler

Ankara'da İsrail'in saldırılarında hayatını kaybeden gazeteciler anıldı

Güncelleme:

Ankara'da gazeteciler ve sivil toplum örgütleri, İsrail'in saldırılarında hayatını kaybeden 112 gazeteciyi anma etkinliği düzenledi. Yaklaşık 100 kişi, Güvenpark'ta bir araya gelerek sloganlar attı. Açıklamayı yapan gazeteci Tayyar Tercan, İsrail'in gazetecilere yönelik saldırılarını kınadı ve ölen gazetecilere Allah'tan rahmet diledi.

ANKARA'da gazeteciler ve sivil toplum örgütleri, İsrail'in saldırılarında hayatını kaybeden 112 gazeteciyi andı.

Ankara Filistin Dayanışma Platformu üyeleri, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü etkinlikleri kapsamında Güvenpark'ta bir araya geldi. İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında hayatını kaybeden 112 gazeteciyi anan yaklaşık 100 kişi, "Gazeteci katili, katil İsrail", "Medya duyurdu, medya vuruldu" diye sloganlar attı.

Grup adına açıklamayı gazeteci Tayyar Tercan yaptı. Tercan, "Bu basın açıklaması hazırlandığı sırada Gazze'de 7 Ekim'den bu yana 110 gazeteci İsrail tarafından hedef gözetilerek katledilmişti. Açıklama tamamlamadan 2 gazeteci daha vahşice görevi esnasında katledildi. Böylece görevi başında İsrail tarafından öldürülen gazeteci sayısı 112'ye ulaştı. 60 milyon insanın öldüğü ve 2 bin 820 gün süren 2'nci Dünya Savaşı'nda 69 gazeteci ölürken, terör örgütü İsrail, 98 günde 112 gazeteci öldürdü ve bu sayı her geçen gün artmaya devam ediyor. Bugün burada, işgalci İsrail ordusunun gazetecilere yönelik saldırılarını en sert şekilde kınıyoruz. Görevleri başında öldürülen gazeteciler ve aile fertlerine Allah'tan rahmet diliyoruz ve ülkemizde 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü olarak kutlanan bugünü, Gazze'de öldürülen gazetecilerin aziz hatıralarını onurlandırmak üzere onlara ithafen '10 Ocak Çalışırken Katledilen Gazeteciler Günü' olarak tarihe not düşüyoruz" dedi.

Önceki yıllarda İsrail'in saldırılarında yaralanan Filistinli gazeteci Zaher Albeik, "Gazze'deki gazetecilere destek için toplandık. Gazze'deki bütün meslektaşlarımıza, 'Siz yalnız değilsiniz' demek istiyoruz. Aynı zamanda Filistinli gazeteciler adına bir şey söylemek istiyorum; Gazze'deki gazetecilerimiz katliamlara, soykırıma, tehditlere, soykırıma rağmen vazgeçmeyecekler ve görevlerine devam edecekler" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güvenpark Güvenpark Ankara Tercan İsrail Sivil Toplum İnsan Hakları Uluslararası İlişkiler Medya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title