Haberler

Anatolia Fest, Kanada'da Gerçekleştirildi

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Bakan Müşaviri Kenan Önalan, "Kanada’da yaşadığım dönemde Türkiye bizim için önemli bir özlemdi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Bakan Müşaviri Kenan Önalan, " Kanada'da yaşadığım dönemde Türkiye bizim için önemli bir özlemdi. Kanada'da engelliler için var olan gelişmişlik seviyesine bugün Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımız öncülüğünde Türkiye'de de ulaşmaya başladık" dedi.

Kanada Eğitim ve Gençlik Vakfınca (KAGEV) organize edilen Kültür ve Turizm Bakanlığı, Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı, Diyanet Kanada ve Çaykur'un katkılarıyla düzenlenen Anatolia Fest (Anadolu Festivali), 10 Temmuz 2016'da Kanada Toronto Yonge-Dundas Square'de gerçekleştirildi. Anatolia Fest 2016 Festivali'ne bir süredir Kanada'da bulunan TBMM Türkiye-Kanada Dostluk Grubu'nun AK Partili Milletvekilleri Ali İhsan Yavuz, Yılmaz Tunç, Hurşit Yıldırım ve Yusuf Başer katıldı. Festivale aynı zamanda yıllarını Kanada'da geçirmiş bir Türk olan Türkiye'nin görme engelli ilk üst düzey bürokratı Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Bakan Müşaviri Kenan Önalan da katıldı.

"Biz, nerede Türk vatandaşı varsa, nerede Müslüman varsa yanında olacağız"

AK Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer, festivalde yaptığı konuşmada, "Kanada'da ülke nüfusunun yüzde 10'una tekabül eden bir Müslüman nüfus var. Biz, nerede Türk vatandaşı varsa, nerede Müslüman varsa yanında olacağız ve olmaya devam edeceğiz" ifadesini kullandı.

KAGEV Başkanı Ayşenur Dereci de, "Hem Kanadalılarla hem de kardeş topluluklarla bir bayram sevinci yaşamak için bu festivali düzenliyoruz. Buradaki beraberliğimiz anavatanımız Türkiye'deki beraberliğin de bir örneği" diye konuştu.

"Ülkemizle ilgili güncel bilgilerimi paylaşmak ve onları ülkemize davet etmek için buradayım"

Festivale katılan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Bakan Müşaviri Kenan Önalan ise şunları kaydetti:

Türkiye'nin Kanada'daki Türk toplumu için önemine vurgu yaparak "Kanada'da yaşadığım dönemde Türkiye bizim için önemli bir özlemdi. Kanada'da engelliler için var olan gelişmişlik seviyesine bugün Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımız öncülüğünde Türkiye'de de ulaşmaya başladık. Yıllarca bu hedefle Kanada'da yaşamış engelli bir Türk olarak benim hem gözlemlediğim hem de katkıda bulunduğum bir süreç oldu. Bu anlamda Kanada'daki engelli ve engelli olmayan tüm dostlarımla ülkemizle ilgili güncel bilgilerimi paylaşmak ve onları ülkemize davet etmek için buradayım."

Anatolia Fest 2016 kapsamında, Yonge-Dundas Square'deki standlarda, Türk mutfağından yemekler, kebaplar, gözleme ve börekler satıldı. Türk Kahvesi reyonunda katılımcılara ücretsiz kahve ve Türk usulü çay ikramı yapılan festivalde, Toronto Kültür ve Tanıtım Ataşeliğince Türkiye'yi tanıtan broşür ve dokümanlar ile lokum dağıtıldı. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Toronto Türkiye Square Kanada Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title