Haberler

Anar Genel Müdürü Uslu: Çözüm Süreci Erdoğan'ı Köşk'e Taşıyacak

Güncelleme:

Başbakan'ın ilk turda Köşk'e çıkacağını söyleyen İbrahim Uslu, "Çözüm sürecinin etkisiyle Erdoğan, Doğu ve Güneydoğu'da oy patlaması yapacak." dedi.

ANAR Araştırma Şirketi Genel Müdürü İbrahim Uslu, 10 Ağustos’ta ilk turu gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanlığı seçimlerini Star'a değerlendirdi. AK Parti adayı Başbakan Erdoğan’ın ilk turda seçilmesinin kesin olduğunu belirten Uslu, bunda Çözüm Süreci’nin Türkiye genelinde oy artışı sağlamasının etkili olacağını söyledi.

OY PATLAMASI YAŞANACAK

Çözüm sürecinin ülke çapında Başbakan Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı olarak bu süreci yürütmesi için önemli bir oy kaynağı olacağından da söz eden Anar Genel Müdürü Uslu, "Araştırmalardan hareketle söylüyorum. Erdoğan’ın en yüksek oy alacağı bölge Güneydoğu olacak. Şu anda da öyle. Referandumda da öyle oldu. Ben Türkiye rekoru bekliyorum. Güneydoğu ve Doğu Anadolu’da Erdoğan, oy patlaması yapacak. Sadece orada değil tüm Türkiye’de yapacak." diye konuştu.

GERİLİM SANDIĞA YANSIR

Seçimin tatile gelmesinin katılımı etkileyebileceğini ama Türkiye’de seçimlere katılımı asıl belirleyenin seçim sürecinin atmosferi olduğuna dikkat çekti. Uslu, atmosferin şimdilik yumuşak geçtiğini söyleyerek, "Böyle geçerse, Türkiye ortalamaları seçime katılmada yüzde 75-80. O oranda gerçekleşebilir. Bana soracak olursanız, bu bile yüksek. Avrupa ve ABD’de seçime katılma oranı yüzde 50’lere düştü. Biz, hala çok politik bir toplumuz. Fakat seçim sürecinde gerilim olursa, tıpkı 30 Mart öncesi gibi, insanlar bunu bir siyasal tercihten çok savaş olarak gördükleri için o zaman sandığa katılma oranı çılgın rakamlara yüzde 90’lara çıkabilir" diye konuştu.

"CHP'Lİ SEÇMEN TATİLİNİ YARIDA KESMEZ"

CHP seçmeninden önemli kısmının yaz aylarında tatilini kesip oy vermeye gitmeyeceğini de söyleyen Uslu, "Tatilini kesmesi için de herkesi bu kadar zorlayacak bir gerekçe üretemezsiniz. Çeşitli nedenler devreye girecek. CHP içinde deklare edenler var. Alevi örgütleri ve ulusalcı aydınlar, İhsanoğlu’nu desteklemeyeceklerini açıkladılar. Onlar bu hassasiyet nedeniyle CHP içinde, sandığa gitmeyecekler. Bir kısmı tatilde olduğu için gitmeyecek, aynı şey MHP için de geçerli olacak. Ve CHP - MHP seçmenin bir bölümü, 'Nasılsa Erdoğan kazanacak. Nasılsa biz kaybedeceğiz' diyerek sandığa gitmeyecek." ifadelerini kullandı.

İLK TUR: YÜZDE 52 İLE 56 ARASINDA

Erdoğan’ın ilk turda kazanmasına kesin gözüyle baktığını, bu oranın yüzde 52 mi 56 mı olduğu konusunda araştırma yaptıklarını anlatan Uslu, "Başbakan Erdoğan, ilk turda kazanacak. Katılım yüzde 90 olsa bile bu değişmeyecek. CHP, MHP seçmeni sandığa gitmeyince aradaki makas açılacak. İkinci tura kalması çok sürpriz olur" dedi. (Kaynak: Star Gazetesi)

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

İbrahim Uslu Türkiye Star Güncel Haberler

Son anket yayınlandı! CHP ile AK Parti arasındaki makas iyice açılıyor

Son anket yayınlandı! CHP ile AK Parti arasındaki makas iyice açılıyor

Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

Fahiş fiyat ve stokçuluk cezalarını artıran teklif yasalaştı

Fahiş fiyat ve stokçuluk cezalarını artıran teklif yasalaştı

Bakmadan Geçme

Ethereum EFT onayı ne zaman, onay gerçekleşti mi? Polis tayinleri ne zaman 2024? #129300 Galatasaray seçimi ne zaman, yarın mı? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 24 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 24 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 24 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 24 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 24 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 24 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 24 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 24 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 24 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 24 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 24 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Aziz Yıldırım'ın yönetim listesinde kimler var? İşte Aziz Yıldırım'ın yönetim kurulu!
İstanbul'da pastanede silahlı çatışma: 3 ölü, 5 yaralı

İstanbul'da pastanede silahlı çatışma: 3 ölü, 5 yaralı

500

Yorumlar (75)

SELHATİN DEMİRTAŞ:

SN DEMİRTAŞ ADAM GİBİ ADAM CUMHURBAŞKANI ONA YAKIŞIR

22
36
yanıtYanıtla
Eşref:

Allah Başımızdan Eksik Etmesin Onu, Başbakanım Çok Yaşa!...

31
24
yanıtYanıtla
kürt alevi:

oylar başbakana barış kazanacak

22
30
yanıtYanıtla
diyarbakırlıbilsen@hotmail.com:

sen ermenisin alevi değilsin aleviler türktür

yanıt0
yanıt0
polat:

soma unutuldu dimi aktroller

23
25
yanıtYanıtla
diyarbakırlı:

adam haklı. mhp chp bir olmuş kazanacağına erdoğan gelsin başa buralar hep erdoğana verecek başka çaremiz yok

24
22
yanıtYanıtla
diyarbakırlı zazabilsen@hotmail.com:

sen uyuyorsun pkk terör örgütü seni katletmedimi.mhp olmasa sen şimdi yoktun

yanıt0
yanıt0
gerçek vatansever:

seçimi iç Anadolu belirleyecek.ihsanoğlunun Yozgatlı olması Kayserili Gülün cumhurbaşkanlığına aday gösterilmemesi ve sözde çözüm süreci milliyetçi iç anadoluyu etkileyecek ve Ekmeleddin ihsanoğlu seçilecek

22
22
yanıtYanıtla
Muhammed Alparslanalparslan@hotmail.com:

Ekmeleddin niye miting yapamıyor biliyormusun.Eğer yaparsa kimse gelmicekte o yüzden.Meydanın en fazla  nunu doldurablir.Mitin yapmamaya karar verdiği an adam yenileceğini anlamıştı zaten.Çünkü mitin yapmaya korkuyor dolduramayacak meydenı çok az görünecek.Sanki muhtar adayının kahvehanede yaptığı konuşmaya benzeyecek o da biliyor böyle olacağını o yüzden miting yapmıyor. :)

yanıt0
yanıt0
rıza:

he canım he sen öyle bill....vanda polis lojmanlarında bdp yüzde yetmiş aldı hakkaten çözüm süreci iyi oy patlaması yapıyor.

11
26
yanıtYanıtla
Tüm 75 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title