Haberler

Anadolu Kadın Hareketi Lideri Temir: Onlar ODTÜ Ruhunu Kazımak İstiyor

ODTÜ mezunu Anadolu Kadın Hareketi Lideri Birsen Temir, ODTÜ'de yaşananlara seyirci kalmanın, sonun başlangıcı olacağını vurgulayarak, "İktidar ve onun Ankara'daki temsilcisi bir avuç rant için canlıları yok ediyor."

ODTÜ mezunu Anadolu Kadın Hareketi Lideri Birsen Temir, ODTÜ'de yaşananlara seyirci kalmanın, sonun başlangıcı olacağını vurgulayarak, "İktidar ve onun Ankara'daki temsilcisi bir avuç rant için canlıları yok ediyor. Onların derdi yol yapmak, bu olay da ağaç katliamından ibaret değil. Onlar ODTÜ ruhunu kazımak istiyor" dedi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin, adeta yangından mal kaçırır gibi ODTÜ'ye girdiğini ve yüzlerce ağacı katlettiğini söyleyen ODTÜ mezunu Anadolu Kadın Hareketi Lideri Birsen Temir, Gökçek yönetiminin, bayram tatilini fırsat bilerek bir gece yarısı ODTÜ'yü talan ettiğini, hukuk ve kural tanımazlıkta sınır tanımadığını kaydetti.

-"TÜRKİYE BİR HUKUK DEVLETİ İSE İŞLENEN BU SUÇ KARŞILIĞINI BULMALI"-

ODTÜ'deki baskının ardından öğrencisinden öğretim üyesine, mezunundan çevre halkına kadar binlerce insanın kenetlendiğine dikkat çeken Birsen Temir şöyle devam etti:

"Onların derdi yol yapmak, bu olay da ağaç katliamından ibaret değil. Onlar ODTÜ ruhunu kazımak istiyor. Türkiye bir hukuk devleti ise işlenen bu suç karşılığını bulmalıdır. Ben de ODTÜ mezunuyum. Okul döneminde 5 santimetre, 10 santimetre büyüdü diye sevindiğimiz, sevgiyle büyüttüğümüz ağaçlar bugün katlediliyor. Ama ODTÜ'lü gençler teslimiyete, hukuk tanımazlığa, yok saymaya inat, dimdik ayakta. Her birinin gözlerinde umut ve güzel günlere inanç var ve biz dün olduğu gibi bugün de yarın da onların yanında, yakınında olmaya devam edeceğiz."

-"ODTÜ'DE YALNIZ AĞAÇLAR KATLEDİLMİYOR, ODTÜ'NÜN MÜCADELECİ RUHU KAZINMAYA ÇALIŞILIYOR"-

Temir, AK Parti iktidarının ve onun Ankara'daki temsilcisinin bir avuç rant için doğadaki canlıları yok ettiğinin en somut örneğinin ODTÜ'de yaşandığının altını çizerek, "ODTÜ'de yalnızca ağaçlar katledilmemekte, ODTÜ'nün mücadeleci ruhu kazınmaya çalışılmaktadır. Bunların derdi yol yapmak değil, devrimci ruhu öldürmektir. Tıpkı Atatürk Orman Çiftliği'nden Atatürk ruhunu silmeye çalışmaları gibi Halkımızın, aydınlarımızın, sivil toplum kuruluşlarımızın ODTÜ'de yaşananları bu şekilde değerlendirmelerini ve bir araya gelerek ODTÜ'lülerle omuz omuza mücadele etmelerini istiyoruz. ODTÜ'deki baskıya sessiz kalmak, sonun başlangıcı olacaktır. Bugün ODTÜ'de yaşanan katliam, hukuk tanımazlık, yarın başka yerde, başka şekillerde karşımıza çıkacaktır" şeklinde konuştu.

Kaynak: ANKA / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Birsen Temir Türkiye Politika Güncel Haberler

Ankara'da 3,7 büyüklüğünde deprem meydana geldi

Ankara'da 3,7 büyüklüğünde deprem meydana geldi

Aliyev Ankara'da! Cumhurbaşkanı Erdoğan, KKTC'yi tanımayan Azerbaycan'ın Dostluk Grubu adımını olumlu karşıladı

Aliyev Ankara'da! Cumhurbaşkanı Erdoğan, KKTC'yi tanımayan Azerbaycan'ın Dostluk Grubu adımını olumlu karşıladı

Eşi ve kızını öldürüp intihara kalkıştı! Site bahçesinde yankılanan son sözler 'Dur baba, yapma' haykırışı oldu

Eşi ve kızını öldürüp intihara kalkıştı! Site bahçesinde yankılanan son sözler "Dur baba, yapma" haykırışı oldu

Erdoğan'la sürpriz görüşmesinin ardından dikkat çeken hamle! Akşener, Çankaya'da ofis tuttu

Erdoğan'la sürpriz görüşmesinin ardından dikkat çeken hamle! Akşener, Çankaya'da ofis tuttu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title