Haberler

Amelelik Yaparak Iki Fakülte Bitirdi

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde yaşayan ve inşaatlarda çalışan 39 yaşındaki inşaat işçisi Ünal Yıldız, 2 üniversiteyi tamamlayarak 3'üncü üniversitesini okumaya başladı.

HÜSEYİN DEMİRCİ - Kars'ın Sarıkamış ilçesinde yaşayan ve inşaatlarda çalışan 39 yaşındaki inşaat işçisi Ünal Yıldız, 2 üniversiteyi tamamlayarak 3'üncü üniversitesini okumaya başladı.

Sarıkamış Şehitler Mahallesinde yaşayan iki çocuk babası Ünal Yıldız, inşaatlarda babasına yardım ederek iş hayatına atıldı. Bir yandan da eğitimini sürdüren Yıldız, önce Atatürk Üniversitesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliğini ardından Zirve Üniversitesi Proje Yönetimi bölümünü tamamladı. İstediği işi bulamayan Yıldız, daha sonra da Kafkas Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde okumaya başladı.

Yıldız, AA muhabirine yaptığı açıklamada, okumaktan mutlu olduğunu söyledi.

Yıldız, "Babam inşaat işçisi olduğu için mecburen ona yardımcı oldum. Bir yandan da okudum. Ailede yedi kardeşten beşi üniversiteyi bitirdi, diğer iki kardeşimiz de şimdi üniversitede okuyor. Üniversite mezunu beş kardeşten yalnız bir kardeşimiz devlet kurumunda çalışıyor. Şu anda bir büfe çalıştırıyorum. Birçok kuruma başvurdum, fakat vasıflı olduğum için hiç biri benim başvurumu kabul etmedi. Mesela cezaevlerinde şoförlüğe başvurdum. Diplomamı gördükleri anda beni hemen elediler. Sebep üniversite mezunu olmak." dedi.

"Üniversite mezunu olmak bazı işlere girmeyi zorlaştırıyor"

Bulunduğu yerde iş sorunu olduğuna dikkati çeken Yıldız, eğitimli olmasının kendisi için bulunduğu bölgenin şartlarından dolayı avantaj oluşturmadığı görüşünü dile getirdi.

İki üniversite bitirdiği için alt düzeyde eğitim gerektiren işlerde iş bulamadığını ifade eden Yıldız, ataması daha kolay olacağı düşüncesiyle ilahiyat fakültesinde okumaya başladığını anlattı.

Yıldız, şöyle konuştu:

"Lise mezunu olsaydım işe girerdim. Bizi mülakatlarda diplomamdan dolayı eliyorlar. Biz de giremeyince şu anda mecburen büfecilik yapıyoruz ve yaşamımızı bu şekilde sürdürüyoruz. Evliyim, iki çocuğum var. Şuan kiralık bir evde oturuyorum. Eşim de iki üniversite mezunu, o da çalışmıyor. Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi ve Sınıf Öğretmenliği mezunu. O da atanamadı. Şimdi ben de ilahiyat fakültesinin ataması iyi olduğu için tercihim o yönde oldu. Tabi birinci sınıftayım, dördüncü sınıfa kadar o da sosyal bilgilerin akıbetine uğrarsa bilemem. Tabi ilahiyat fakültesi bir umuttur."

Kaynak: AA / Güncel

Atatürk Üniversitesi Zirve Üniversitesi Sarıkamış Kars Politika Güncel Haberler

Kabine yarın toplanıyor! Masada, Kurban Bayramı tatili dahil 3 kritik konu var

Kabine yarın toplanıyor! Masada, Kurban Bayramı tatili dahil 3 kritik konu var

Yerine kayyum atanan Hakkari Belediye Başkanı yüklü miktarda para ile yakalanmış

Yerine kayyum atanan Hakkari Belediye Başkanı yüklü miktarda para ile yakalanmış

DEM Parti 'kayyum' kararı sonrası belediyelerin önünde nöbet eylemleri başlatıyor

DEM Parti "kayyum" kararı sonrası belediyelerin önünde nöbet eylemleri başlatıyor

Bakmadan Geçme

Yalan3. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 3 Haziran Yalan yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? #128250 BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 3-4 Haziran 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi 28. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 3 Haziran Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Çakallarla Dans 6 nerede, ne zaman çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 3-4 Haziran 2024 Antalya su kesintisi listesi! Kurban eti ile neler yapılabilir? Kurban eti ile yapılan en iyi yemek tarifleri İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 3-4 Haziran 2024 İzmir su kesintisi listesi! Vizontele ne zaman, nerede çekildi? Vizontele filmi hangi il ve ilçede çekilmiştir? #128250 İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 3-4 Haziran Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Vizontele filmi oyuncuları kim? Vizontele filmi konusu, oyuncuları ve Vizontele özeti! #128250 3 Haziran 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? #128680 3 Haziran 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 3 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 3 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 3-4 Haziran 2024 Ankara su kesintisi listesi! A101 6 HAZİRAN AKTÜEL KATALOG | 6 Haziran'da A101'de neler olacak?
FETÖ elebaşı Fetullah Gülen öldü mü? Yeğeninden iddialara yanıt var

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen öldü mü? Yeğeninden iddialara yanıt var

title