Haberler

Amasya Belediyesi yaşlılar ve üniversitelilere ücretsiz çorba veriyor

Güncelleme:

Amasya Belediyesi tarafından 65 yaş üstü vatandaşlara ve üniversite öğrencilerine ücretsiz hizmet veren çorba evi açıldı.

Amasya Belediyesi tarafından 65 yaş üstü vatandaşlara ve üniversite öğrencilerine ücretsiz hizmet veren çorba evi açıldı.

"Hilal Çorba Evi" adı verilen tesisten yararlanan yaşlılar ve üniversiteliler, ücretsiz olarak çorba ve çaylarını içiyor, televizyon izleyip günlük gazetelerini okuma imkanı buluyor.

Tesis sayesinde kaynaşmaları da hedeflenen yaşlılar ile gençler, burada birlikte vakit geçirip sohbet ediyor.

Belediye Başkanı Mehmet Sarı, gazetecilere, günde 200'den fazla vatandaşın bu hizmetten yararlandığını söyledi.

Vatandaşlardan sadece dua beklediklerini dile getiren Sarı, şöyle konuştu:

"Ben bu toprakların evladıyım. Memleketimizin şartlarını biliyorum. Yaşlıların durumunu görüyorum. Onun için olması gerekeni yapıyorum. Edirne'den Kars'a onlarca vilayetten şehrimize gelen evlatlarımız var. Onlar Amasya'yı evi seçti, ana baba ocağı bildi. Vakit, onlara yuvalarının sıcaklığını verme vakti. Geleceğimizin teminatı gençlerimize ve minnettar olduğumuz büyüklerimize yönelik bu çalışmalarla, kendilerine bir nebze de olsa yardımcı olarak Amasya Belediyesinin her daim yanlarında olduğunu hissettirmeye çalışıyoruz."

Hizmetten yararlananlardan belediyeye teşekkür

70 yaşındaki Sezai Ünlü de Başkan Sarı'ya teşekkür ederek, "Amasya'da daha önce böyle bir hizmet görmedim. Sıcak çay ve çorbalarımızı içiyoruz. Allah razı olsun. Arkadaşlarımızla oturup konuşuyoruz, sohbet ediyoruz, güzel vakit geçiriyoruz. Gençler yanımızda, buradaki personel güler yüzlü, daha ne olsun." dedi.

Gençlerden Devrin Kesen ise Amasya Belediyesinin evde kalan öğrencilere su faturası desteği ile çorba ikramının kendilerini mutlu ettiğini vurgulayarak, "Bizleri düşünen başta Belediye Başkanımız Sarı ve ekibine teşekkür ediyor, uygulamanın ülke çapında da genişlemesini istiyorum." diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Amasya Belediyesi Mehmet Sarı Amasya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title