Haberler

ALTSO Başkanı Şahin hal esnafının sorunlarını dinledi

Güncelleme:

Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Başkanı Mehmet Şahin, Konaklı ve Payallar hallerini ziyaret ederek, esnafların sorunlarını dinledi.

Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Başkanı Mehmet Şahin, Konaklı ve Payallar hallerini ziyaret ederek, esnafların sorunlarını dinledi.

ALTSO Başkanı Mehmet Şahin, korona virüs salgını nedeniyle başlatılan tam kapanma uygulaması sonucunda küçük esnaf ve pazarcıların işyerini 17 gün kapalı tutmak zorunda olması nedeniyle ürün satışında sıkıntılı günler geçiren halcilere ziyarette bulundu. Şahin, Alanya'nın Konaklı ve Payallar hallerinde esnaflarla görüşerek sorunlarını dinledi.

"Hal esnafımız büyük sıkıntı yaşıyor"

Ziyaret sonrası açıklama yapan Başkan Şahin, "Tam kapanma döneminde mağdur olan Alanya, Konaklı ve Payallar hallerindeki hal esnafımızı ziyaret edip, bu sıkıntılı günlerde neler yapabileceğimiz konusunda görüş alışverişinde bulunduk. 17 günlük Tam kapanma döneminin uzun bir süre olması, bu süreçte semt pazarlarının da açılmasına izin verilmemesinden dolayı üreticilerimiz ve hal esnafımız büyük sıkıntı yaşıyor. Salatalık, patlıcan ve yenidünya gibi mevsim sebze- meyveleri başta olmak üzere üretimi gerçekleştirilen çok sayıda ürün semt pazarlarının açılmaması sebebiyle hallerde alıcı bekliyor. Bu ürünlerin raf ömrünün de sadece 1-2 gün olması hem üreticiyi hem de hal esnafımızı büyük sıkıntıya sokuyor. Bunun yanında hal esnafımızda kilosu 30 kuruşa, 75 kuruşa alıcı bulamayan ürünler zincir marketlerde 6-7 liradan satılıyor. Çünkü semt pazarlarının kapalı olması yüzünden zincir marketler vatandaşlarımız almak zorunda diye fahiş fiyat uygulaması yapıyor. Yapılacak yeni bir düzenlemeyle tam kapanma döneminde belli kriterlerle semt pazarlarının açılmasını istiyoruz. Bu sayede hem üreticilerimiz hem de hal esnafımız ellerindeki ürünleri semt pazarları vasıtasıyla ellerinden çıkarabilirler. Rabbimin izniyle el birliğiyle bu zorlu günleri de atlatacağız. Her şey Alanya'mız için" dedi. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Şahin Payallar Konaklı Alanya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu? Samsunspor Trabzonspor maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Samsunspor TS maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Manchester City Wolverhampton maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) M.City Wolverhampton maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Samsunspor Trabzonspor maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Samsunspor TS maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Gönül Dağı CANLI izle! TRT 1 Gönül Dağı 137. yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Benzine ve motorine indirim gelecek! SON DAKİKA! Akaryakıta indirim var mı, ne zaman?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title