Haberler

Altı Ayda 75 Bin Yıldırımlı Tiyatro İzledi

Güncelleme:

Yıldırım Belediyesi, kültür sanat faaliyetleri kapsamında 55 bini çocuk, 75 bin kişiyi tiyatro ile buluşturdu.

Kültür ve sanat faaliyetleri ile fark oluşturan Yıldırım Belediyesi'nin tiyatro seferberliği on binlerce Yıldırımlıyı tiyatro ile buluşturdu. Özellikle çocukların sanatsal faaliyetlerin içeresinde aktif olarak yer almasını sağlamak için hayata geçirilen 'Alo Tiyatro' ile ayda 4 binin üzerinde çocuğun tiyatro izlemesi sağlandı. Uygulama kapsamında oyunlar; Barış Manço ve Adile Naşit salonlarının yanı sıra okullarda da sahneleniyor. 22 bin çocuğun oyunları izlediği 'Alo Tiyatro'nun yanı sıra 'Her Pazar Tiyatro' projesi ile toplamda 55 bin çocuğa ücretsiz tiyatro izletildi.

KÜLTÜR SANAT ŞEHRİ YILDIRIM

Ayrıca Barış Manço Kültür Merkezi'nde, aralarında Marko Paşa Müzikali, Benimle Delirir misin?, Ömer Bin Hattab, Emir Sultan, Hak Dostum Hak, gibi önemli oyunların bulunduğu yetişkin tiyatrolarını da yaklaşık 20 bin Yıldırımlı ücretsiz izledi. Kültürel ve sanatsal etkinliklerle Yıldırımlıların yaşam standartlarını yükselttiklerini aktaran Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, "Sanatsal etkinliklerimize hemşehrilerimiz yoğun bir ilgi gösteriyor. Salonlarımız bizlere yetmemeye başladı. Kısa süre içeresinde Yıldırım'a çok daha yüksek kapasiteli, aynı anda birden çok etkinliğe ev sahibi yapacak, bin kişilik salonun bulunacağı Molla Yegan Kültür Merkezi gibi birimler kazandıracağız. Rutin belediyecilik hizmetlerinin dışına çıkarak, kültürel ve sanatsal faaliyetlerle ilçemizin yaşam standartlarını yükseltiyoruz" dedi.

'İNSANA DOKUNAN HİZMETLER ÜRETİYORUZ'

Özellikle sanatsal etkinliklerle sosyal sorumluluğu birleştiren '1 kitap 1 bilet' gibi kampanyaların önemli bir başarıya imza attığını dile getiren Başkan Edebali, "Bir taraftan hemşehrilerimizi sanatla buluştururken, diğer taraftan da temin ettiğimiz kitaplara sadece Yıldırım'da değil Türkiye binlerce insanımızı kitapla buluşturduk. Altı ay gibi kısa sürede 75 bin insanımızın tiyatro izlemesini sağlayarak, önemli bir iş başardık. Bundan sonra da insana dokunan belediyecilik anlayışımız kapsamında kültür sanat alanındaki etkinliklerimiz artarak devam edecek" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

İsmail Hakkı Edebali Adile Naşit Barış Manço Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title