Haberler

Almanya Rasttat'da 15 Temmuz Şehitleri Anma Programı Düzenlendi

Almanya'nın Rasttat kentinde 15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma programı düzenlendi.

Almanya'nın Rasttat kentinde 15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma programı düzenlendi. Karlsruhe'de merkezi bulunan Avrupa Sivil İnsiyatif Platformu (ASİP) Rauntalerstrasse 55 adresinde açık havada düzenlenen programa konuşmacı olarak Türkiye Cumhuriyeti Şehit Aileleri Derneği Genel Başkanı Mehmet Güner, Tarihci-Yazar Adem Taflan, Metin Doğan katıldı. Program şehitler için bir dakikalık saygı duruşu, İstiklal Marşı, okunan Kur'an-ı Kerim ve şehitler için edilen dualarla başladı. Daha sonra Türkiye Cumhuriyeti Kültür Bakanlığı Ömer Faruk Belviranlı Mevlidihan Korosu avluyu dolduran yüzlerce kişiye ilahiler ve türküler okudu.

Programın açılış konuşmasını Avrupa Sivil İnsiyatif Platformu (ASİP) Sedat Demir yaptı. Demir, yaptığı konuşmada,"15 Temmuz kahramanlarımız bu kutlu yürüyüşleriyle bizlere sokağa çıkmanın, korkmamanın, mücadele etmenin gerek Türkiye'de gerekse de Avrupa'da ne kadar önemli olduğunu öğretmişlerdir. 15 Temmuz kahramanlarımız büyüklük taslayanların, akıllılık taslayanların ve kibirlilerin nasıl yenilebileceklerini bize göstermiştir." dedi.

15 Temmuz'un amacının Türkiye'de iç savaş çıkarmak olduğunu anlatan Demir, "Hatırlanacağı üzere 15 Temmuz gecesi, ülkemizi, milletimizi, cumhuriyetimizi ve aydınlık geleceğimizi yok etmek isteyen vatan hainleri harekete geçmiş, milletin silahlarını yine bu aziz ve fedakar millete doğrultarak kanlı bir darbe girişiminde bulunmuşlardı. Ancak milletimiz bu darbe girişimini sokakları ve meydanları doldurarak, ölümü göze alarak başarısızlığa uğratmıştır. Şehitlerimiz ve gazilerimiz 15 Temmuz gecesi cesaretleriyle, dirayetleriyle, kararlı ve dik duruşlarıyla tarih yazdılar. Hiç şüphesiz ki şehitlerimiz, kalplerimizdeki mümtaz yerlerini daima muhafaza edeceklerdir. Artık her yıl "Demokrasi Zaferi ve 15 Temmuz Şehitleri Anma Günü'nde kendilerini gönülden yad edecek hatıralarını gelecek nesillere aktaracağız" dedi.

Demir'in konuşmasının ardından öğrenciler tarafından İstiklal Marşı'nın on kıtasını ve şiirler okundu. Duygu dolu anların yaşandığı program, içeriği ve sunum kalitesiyle büyük beğeni topladı. Diğer konuşmacılar da, "Bu gün ASİP ve, gençlerimizin hazırladığı bu güzel programda hem duygulandık hem de düşündük. Bizim demokrasiye, Milli İradeye bu şekilde içten sahip çıkan gençlerimiz, halkımız olduğu sürece hiç bir hain düşünce amacına ulaşamayacaktır" dedi. Programı çevre dernek Başkanları, dernek yöneticileri vatandaşlar ve davetliler izlediler.

GÖRÜNTĞ DÖKÜMÜ:

ASİP Genel Başkanı Sedat Demir konuşması

Karlsruhe'de merkezi bulunan Avrupa Sivil İnsiyatif Platformu (ASİP) açık havada düzenlenen etkinlikten görüntüler

Türkiye Cumhuriyeti Kültür Bakanlığı Ömer Faruk Belviranlı Mevlidihan Korosu - Karaca

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Sedat Demir Karlsruhe Almanya Politika Güncel Haberler

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet getirdi

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet getirdi

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

Özel'in Arapça tabela çıkışına Şahan Gökbakar'dan tepki: Bu ülkeye yapılmış en büyük haksızlık

Özel'in Arapça tabela çıkışına Şahan Gökbakar'dan tepki: Bu ülkeye yapılmış en büyük haksızlık

title