Haberler

Almanya'da Kurban Bayramı Kutlanıyor

Ülkedeki camileri dolduran Müslümanlar, bayram namazını kıldıktan sonra cami avlusunda bayramlaştı Büyükelçi Karslıoğlu: "İnsanlarımızın dinlerini geleneklerini korumaları gurur verici"

Almanya'daki camileri dolduran Müslümanlar, bayram namazını kıldıktan sonra cami avlusunda bayramlaştı.

Berlin'in Tempelof semtindeki Şehitlik Cami'ye erken saatlerde gelen Müslümanlardan bazıları cami avlusunda satılan simit ve çayla kahvaltı yaptı. Daha sonra bayram namazlarını kılan cemaate çıkışta lokum ve şeker ikram edildi, çocuklara harçlık verildi.

Türkiye'nin Berlin Büyükelçisi Hüseyin Avni Karslıoğlu, cemaatle cami avlusunda bayramlaştı. Karslıoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, tüm Türkiyelilerin bayramını kutladığını belirterek, "İnsanlarımızın dinlerini, geleneklerini korumaları gurur verici. Avrupa artık Müslümanlığı kendisinden parça olarak görüyor. Artık yeni bir ufuk açılmış durumda" diye konuştu.

Aksaraylı Ramazan Aktam, bayram sevincinin gurbette buruk geçtiğini ifade ederek, " Türkiye'den uzak bayram buruk geçiyor. Bir tane kurban burada bir tane de Türkiye'de kestiriyorum. Türkiye'deki tüm akrabalarımın  bayramını kutluyorum" ifadelerini kullandı.

Bu arada, bayram dolayısıyla Şehitlik Cami yönetiminin, emniyetle işbirliği yaparak kentteki çeşitli noktalardan camiye otobüs ve minibüsle kaldırdığı öğrenildi.

-Frankfurt'ta camiler doldu-

Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) Frankfurt Merkez Cami'de yer kalmaması nedeniyle yüzlerce Müslüman, bayram namazını kaldırımlarda kılmak zorunda kaldı. Camide vaaz veren Din Hizmetleri Ataşesi Dr. Yaşar Seracettin Baytar ise bayramın yoksulluk, savaş ve düzensizlikle boğuşan tüm İslam beldelerinde barışa ve huzura vesile olması temennisinde bulundu. Baytar, " Kurban Bayramı'nda ihtiyaç sahibi kardeşlerinizi gözetin, paylaşın" dedi.

Frankfurt Başkonsolosu Ufuk Ekici de herkesin bayramını kutladığını belirterek, "Gelecek nesillerimiz olan çocuklarımıza gelenek ve göreneklerimizi öğretmeyi ihmal etmeyin. Bayramın diğer günlerden farkını yaşayarak çocuklarımıza anlatmamız gerekiyor" diye konuştu.

Namaz sonrası Frankfurt Başkonsolosu Ekici, Din Hizmetleri Ataşesi Dr. Yaşar Seracettin Baytar, Kültür Ateşesi Osman Şahin ve SPD Hessen Eyalet Meclis Üyesi Turgut Yüksel cemaatle bayramlaştı. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Hüseyin Avni Karslıoğlu Kurban Bayramı Türkiye Almanya Politika Güncel Haberler

title