Haberler

Almanya'da İsrail'e silah sevkiyatını durdurun protestosu

Güncelleme:

Almanya'nın başkenti Berlin olmak üzere birçok kentinde binlerce kişi hükümetin İsrail'e silah sevkiyatı planını protesto ederek, bu kararın durdurulmasını talep etti.

- Almanya'da " İsrail'e silah sevkiyatını durdurun" protestosu

BERLİN - Almanya'nın başkenti Berlin olmak üzere birçok kentinde binlerce kişi hükümetin İsrail'e silah sevkiyatı planını protesto ederek, bu kararın durdurulmasını talep etti.

İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları aralıksız devam ederken, başta ABD ve Almanya olmak üzere çok sayıda batılı ülke Tel Aviv yönetimine maddi ve askeri destek vermeyi sürdürüyor. Almanya'nın İsrail'e mühimmat gönderme planı başkent Berlin başta olmak üzere Münih, Bremen, Kiel, Bielefeld, Freiburg ve Stuttgart kentlerinde tepki çekti. Filistin yanlısı dernekler ve onlara destek veren bazı sivil toplum kuruluşları tarafından organize edilen uluslararası eylem haftası" kapsamında eş zamanlı düzenlenen protesto gösterilerinde binlerce kişi Alman hükümetinin bu planının durdurulmasını istedi.

"Alman hükümeti bu soykırıma ortak oluyor"

Berlin'deki Potsdammerplatz Meydanı'nda düzenlenen gösteride, " İsrail'e silah yok" sloganı atan protestocular, Gazze'de 6 ayı aşkın süredir yaşanan insanlık dramına daha fazla seyirci kalınmaması gerektiğine dikkat çekti. Gösteride, İsrail'e silah sevkiyatına devam eden Alman silah şirketleri ve buna izin veren hükümetin suça ve katliama ortak olduğu vurgulandı. Binlerce kişinin katıldığı gösteride yapılan konuşmalarda, "Gazze'deki soykırım 6 aydan fazla bir süredir devam ediyor. Binlerce insan yaralanıyor, öldürülüyor, moloz altına gömülüyor, milyonlarca insan evlerinden sürüldü ama yine de İsrail saldırılarının sonu görünmüyor" denildi.

Lahey'deki Uluslararası Adalet Divanı'nın İsrail'in Gazze'de soykırım yaptığını kabul etmediğini belirten konuşmacılar, "Buna rağmen Alman silah şirketleri İsrail için silah ve mühimmat tedarik etmeye devam ediyor. Gözlerimizin önünde katliam yapılıyor. İsrail'in yanında yer alarak Alman hükümeti bu soykırıma ortak oluyor" ifadelerini kullandı.

Almanya'nın İsrail'in ikinci büyük silah tedarikçisi olduğunu vurgulayan konuşmacılar, "Almanya'nın İsrail'e silah sevkiyatı, İsrail'in Gazze saldırılarını başlattığı 7 Ekim tarihinden bu yana 10 katına çıktı. Bu nedenle Almanya, İsrail İşgal Ordusu tarafından işlenen sayısız savaş suçunun suç ortağıdır" dedi.

Konuşmalarda, Almanya'nın İsrail savaş propagandasının yayılması, İsrail'e karşı çıkan her sesin sistematik olarak bastırılması ve karalanması kampanyasıyla soykırımı ideolojik düzeyde de desteklediğinin altı çizildi.

Çok sayıda kişi gözaltına alındı

Berlin polisi, yürüyüşün başlamasına uzun süre engel olurken, meydanda toplanan kalabalığı İsrail'in "var olma hakkına" karşı slogan atılmaması konusunda ve bazı yasaklı sloganlara karşı uyardı. Protestocular ile yaşanan arbedede polis, birçok kişiyi gözaltına aldı.

Yahudiler de destek verdi

Konuşmaların ardından yaklaşık 2 bin kişi polisin yoğun güvenlik önlemleri altında yürüyüşe gerçekleştirdi. Yürüyüş esnasına "Almanya finanse ediyor, İsrail bombalıyor", "Soykırımı durdurun", "Özgür Filistin", "Terörist İsrail" gibi sloganlar atıldı. Bazı protestocular da üzerlerinde "Suskunluğunuz utanç verici, 34 bin insan öldü", "Çocukları bombalamak, savunma hakkı değildir" yazan pankart taşıdı.

Küçük bir grup Yahudi'nin de, 'İsrail'e silah sevkiyatını durdurun' eylemine destek olduğu görüldü. Gösteriye Yahudilerin oluşturduğu bir grubun da destek verdiği görülürken, grup "Yahudiler, soykırıma silah göndermeyin diyor" yazan pankart taşıdı.

"Bizimle birlikte sesinizi yükseltin"

Protesto yürüyüşleri için yapılan duyurularda, "Soykırıma karışan silah şirketlerine karşı" uluslararası eylem haftası kapsamında, hükümete karşı öfkemizi ifade etmek amacıyla birçok Alman şehrinde sokakları doldurmayı planlıyoruz. İsrail'e silah sevkiyatının durdurulması talebiyle bizimle yürüyün, bizimle birlikte sesinizi yükseltin, ancak hep birlikte federal Alman hükümetinin bu çılgınlığa desteğini geri çekmesini sağlayabiliriz" ifadelerine yer verildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Almanya Hükümet İsrail Berlin Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

4 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Temel Karamollaoğlu bırakıyor mu, istifa edecek mi? 4 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 4 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! YALI ÇAPKINI 69. bölüm FRAGMAN İZLE! #127916 Yalı Çapkını 69. bölüm fragmanı yayınlandı mı? 4 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 4 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 4 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 4 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 4 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 4 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! YALI ÇAPKINI SEYRAN HAMİLE KALACAK MI? Yalı Çapkını Seyran ölecek mi? 4 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! YALI ÇAPKINI 68. BÖLÜM CANLI İZLE! #127916 Yalı Çapkını son bölüm tek parça FULL izle! 4 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 4 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 4 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title