Haberler

Almanya Cumhurbaşkanı'na Sirkeci Garı'nda Filistin protestosu

Güncelleme:

Resmi ziyaret için Türkiye'ye gelen Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier'e Sirkeci Garı'ndaki sergi ziyareti sırasında protesto düzenlendi. Gazze'de binlerce Filistinliyi katleden İsrail'i destekleyen Almanya politikasını sloganlarla protesto eden gruba polis tarafından müdahale edildi.

Türkiye ile Almanya arasındaki diplomatik ilişkilerin başlamasının 100. yılı dolayısıyla 3 günlük resmi ziyaretle Türkiye'ye gelen Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier, ziyaretinin ilk gününde İstanbul Sirkeci Garı'nda protestoya uğradı.

ALMANYA'NIN İSRAİL DESTEĞİNE PROTESTO

İstanbul Valisi Davut Gül tarafından İstanbul Havalimanı'nda karşılanan Steinmeier, daha sonra İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile birlikte Sirkeci Garı'ndaki 'Gurbette Hasret' sergisini ziyaret etti. Steinmeier, ziyaret sırasında Almanya'nın Gazze'de soykırıma varan katliamlarını desteklemesini protesto eden bir grup, Hitler, Netanyahu ve Steinmeier'in fotoğraflarını "Yok bir farkınız" yazısıyla taşıdı.

POLİS MÜDAHALE ETTİ

"Soykırım suçlusu katil Almanya" ve "Katil İsrail iş birlikçi Almanya" sloganı atan gruptan bazı göstericiler polisin müdahalesiyle karşılaştı.

VALİLİKTEN GÖZALTI AÇIKLAMASI

İstanbul Valiliği yetkilileri güvenlik güçlerinin protesto gösterisi sırasında "uzaklaştırma" yaptığını ancak henüz herhangi bir gözaltı işleminin olmadığı açıklamasında bulundu.

STEİNMEİER İSRAİL'E GİDEREK DESTEK VERMİŞTİ

Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier Kasım 2023'te İsrail'i ziyaret ederek İsrail'in Gazze'ye saldırılarının "bir var oluş savaşı olduğunu" öne sürmüş, "Hamas'ın bölgede bir savaş başlattığını ve kimsenin İsrail'i kendisini savunma hakkı ve terörle mücadelesinden dolayı kınayamayacağı" yönünde açıklamada bulunmuştu.

Almanya Cumhurbaşkanı'na Sirkeci Garı'nda Filistin protestosu

Almanya Cumhurbaşkanı'na Sirkeci Garı'nda Filistin protestosu

Kaynak: ANKA / Güncel

Filistin Türkiye Almanya İsrail Gazze Dış Politika Gözaltı Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (29)

hakan er:

Helal olsun size

446
140
yanıtYanıtla
Mehmet oduncu:

Tutanmi var ordakilerini gemiye binip Filistin'e yardima gitsinler ama yok şov hepsi

yanıt60
yanıt241
aristoteles:

Türkiye belki almanlardan cok destek cıkıyordur iki ülke arasındaki ticarete bakmak lazım Türkiye idda edilene göre kıyafetten konserveye mescidi aksayı ceviren tellerden ucak yakıtına demirine gemicikler yüzlerce mal getirip götürüyor kendi ülkesini prtesto bile edemeyenler laylaylomda

yanıt3
yanıt4
Salim:

PROTESTOCULAR YANLIŞ YERDE YANLIŞ KİŞİYİ PROTESTO ETTİĞİNİZ farkında mısınız SAKSIYI ÇALIŞTIRIN BİRAZ VE NEREDE KİMİ PROTESTO EDECEĞİNİZİ BİR DÜŞÜNÜN..

138
252
yanıtYanıtla
Narter Nart:

Herkes her şeyin farkında.... Sırayla....

yanıt78
yanıt17
dikduran adam:

bunlarda senin gibi israile ticaret yapılıyor yalanına inanıp sokaklarda boş boş serserice bağıran çağıran tipler ama sen maaşlı olan tiplerdensin

yanıt0
yanıt0
Akarsu Muharrem:

ELİN cumhurbaşkanını protesto edene kadar kendi cumhurbaşkanını protesto ette göreyim seni sadece şak şak şak halen İsrail'e ihracat devam bırakın hava yapmayı

167
222
yanıtYanıtla
Mesut Baba:

bi bitmediniz.... labisictrin

yanıt81
yanıt61
faruk :

israile açıkça destek veren yani filistin müslümanlarına soykırım yapan yani gazze çocuklarını günya gözü önünde kesip-biçen bu insanlara ibreti alem olsun diye milletçe (taşkınlığa gitmeden) tepki göstermek lazım-şart

1
2
yanıtYanıtla
dikduran adam:

bunlar israille ticareti kesin diyen çapulcu tayfası değilmi

0
1
yanıtYanıtla
Tüm 29 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title