Haberler

Almanya Büyükelçiliği Önünde Hasankeyf Eylemi

Ilısu Barajı'nın Tamamlanması ile Hasankeyf'in Sular Altında Kalacak Olmasını Protesto Eden Bir Grup Hasankeyfli, Almanya Büyükelçiliği Önünde Eylem Yaptı.

Ilısu Barajı'nın tamamlanması ile Hasankeyf'in sular altında kalacak olmasını protesto eden bir grup Hasankeyfli, Almanya Büyükelçiliği önünde eylem yaptı.

Almanya Büyükelçiliği önünde toplanan Hasankeyf'ten gelen bir grup, "Hasankeyf'e dokunma tarih katili olma" şeklinde slogan attı. Grup adına yapılan açıklamada, topu topu 60 yıllık ömrü olan bir baraj için 10 bin yıllık tarihin sular altında bırakılmak istendiği öne sürülerek, "Daha 15-20 yıl önceki zorunlu göçlerin yaraları sarılmadan bizi de göç ettirecekler" denildi.

Gruba destek veren DTP Batman Milletvekili Bengi Yıldız da, binlerce yıllık mirası sular altında bırakmanın insanlık suçu olduğunu söyleyerek, tarihi yok etmeden enerjinin imkanlarından yararlanılmasını istedi. Yapılan açıklamanın ardından grup, dilekçelerini Almanya Büyükelçiliği'ne verdi.

(BC-NÇ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title