Haberler

    Alman İşverenin Tercihi Yine Alman

    ALMANYA Uyum ve Göç Vakfı Uzmanlar Konseyi'nin 4 yıl önce yaptığı teste göre, meslek eğitiminde Alman isimlerinin aynı not ortalamasına rağmen göçmen isimlerine göre ilk sırada tercih edildiğini ortaya çıkmıştı.

    ALMANYA Uyum ve Göç Vakfı Uzmanlar Konseyi'nin 4 yıl önce yaptığı teste göre, meslek eğitiminde Alman isimlerinin aynı not ortalamasına rağmen göçmen isimlerine göre ilk sırada tercih edildiğini ortaya çıkmıştı. Vakıf, Alman ve Türk isimleriyle bin 800 işyerine meslek eğitimi için başvuru göndermiş, işyerlerinin daha çok Alman isimlere olumlu cevap verdiği belirlenmişti. Buna karşı önlemler alınması, başvuruların anonim yapılması tartışıldı ve kampanyalar yapıldı. Ancak aradan dört yıl geçmiş olmasına rağmen çok fazla bir şey değişmediği. Hala 1.9 not ortalamasına sahip gençlerde meslek eğitim yeri bulmada, Tim, Hans, Lukas gibi isimlerin Ahmet, Hakan, Ali gibi isimlere kıyasla çok daha avantajlı olduğu belirlendi. Yabancı isimli göçmen gençler bugün de isimlerinden dolayı meslek eğitim yeri bulmakta zorlanıyor.

    GİZLİ DIŞLAMA

    Hükümetin yıllık meslek eğitim raporuna göre göçmen kökenli gençlerin yüzde 27.6'sı, Almanların ise yüzde 55.8'i bir işyerinde meslek eğitimine başlıyor. Bunun nedenleri arasında yabancı ismin yanında, göçmen kökenli gençlerin Almanca ve okul bitirme notlarının Alman öğrencilerden düşük olması ve okulu yarıda bırakmaları geliyor. Aynı not ortalamasına rağmen işletmelerin Alman isimli gençleri tercih etmesinin bir nedeni ise müşterilerin yabancı bir genci Alman gençten daha az kabul etmeleri endişesi yatıyor. Bu da gizli bir dışlama biçimi olarak görülüyor.

    Hükümetin meslek eğitim raporuna göre 2016 yılında 20-34 yaşları arasında meslek eğitimi yapmayanların sayısı 2015 yılına kıyasla 180 bin civarında artarak, 2.13 milyona çıktı.

    Kaynak: Hürriyet / Güncel

    Ahmet Hakan Coşkun Politika Güncel Haberler

    Bakmadan Geçme

    Ünal Aysal kimdir, daha önce GS başkanı oldu mu? Ünal Aysal zengin mi, serveti ne kadar? 2 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 2 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 2 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 2 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 2 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Sasa Obradovic Zeljko Obradovic kardeş mi? Sait Toktaş kimdir? Şehit Piyade Uzman Çavuş Sait nereli, kaç yaşında, memleketi neresi? Cenaze namazı nerede kılınacak? PSG Şampiyonlar Ligi kazandı mı? PSG Şampiyonlar Ligi kupası var mı? PSG - B.Dortmund kaç kaç, maç bitti mi? PSG – B.Dortmund ÖZET – GOLLER izleme linki var mı? Süheyl Batum kimdir? Süheyl Batum zengin mi, serveti ne kadar? FED faiz kararı ne oldu? FED faiz indirdi mi, artırdı mı 1 Mayıs 2024? Ankara'da yarın okullar tatil mi 2 Mayıs Perşembe? Fenerbahçe Beko Monaco maçı hangi kanalda, saat kaçta? EUROLİG Fenerbahçe Beko Monaco Basket maçı CANLI ŞİFRESİZ izleme linki var mı? Giresun Belediye Başkanı hangi partiden? Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse kimdir? Al Nassr Al Khaleej maçı ne zaman,sat kaçta? Al Nassr Al Khaleej CANLI izleme linki var mı, Ronaldo oynuyor mu? PSG - B.Dortmund CANLI izleme linki var mı? PSG - B.Dortmund ŞİFRESİZ yayın var mı?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title