Haberler

AKUT'tan Deniz Temizliği ve Tatbikat

Güncelleme:

Akut İzmir Suda Arama Kurtarma Birimi senaryo gereği denizde alabora olmuş bir teknedeki yolcuları boğulmaktan kurtarıldı.

Kazazedelere denizde ve karada ilk yardım teknikleri kullanılarak müdehale yapıldı.

Akut İzmir gönüllüleri 1 Haziran 2012 tarihinde Güzelbahçe Belediyesi'nin düzenlediği Güzelbahçe Çevre Haftası etkinliğine katıldı. Etkinliğe Güzelbahçe Kaymakamı Ekrem Büyükata'da katıldı.

Etkinlikler kapsamında İlköğretim okulların ve sivil toplum kuruluşlarının yaptığı gösteriler katılımcılar tarafından büyük bir ilgi ile izlendi. Akut İzmir Suda Arama Kurtarma Birimi Sorumlusu Bekir Devrim Gökuluğ "Yaz mevsiminin gelmesiyle denizlerde boğulma olaylarının meydana gelmemesi için bilinçli bir şekilde denize girilmeli, şakalaşma yarış gibi oyunlardan uzak durulmalı, boğulan kişilere yardım etmek isteyen vatandaşlar da boğulma tehlikesi yaşayan kişi ile beraber boğuluyorlar, yardım edilmeli fakat bu bilinçli bir şekilde yapılmalı aksi taktirde hem kendimizin hem karşımızdakinin hayatını tehlikeye atmış oluruz. Tehlikeyi atlatan kişi kıyıya çıkarıldığında ilk müdahale bilinçli bir şekilde yapılmalı, çoğu zaman hatalı ve bilinçsiz tedavi yüzünden insanlar zarar görüyor. Vatandaşlarımız 28 saat süren cankurtaran eğitimi almaları çok önemli bu konuda daha duyarlı olunmalı" dedi.

Denizlerimizi temizlememizin en kolay yolunun denizlerimize çöp ve atık atmamak olduğunu belirten Akut İzmir Halkla İlişkiler Sorumlusu Tahir Naldöğen "Denizlerimize atılan atıklar hem kirlilik oluşturuyor hem de denizdeki canlılara zarar veriyor. Yediğimiz balıklar denizden besleniyor, dolayısı ile attığımız atıklar soframıza geri dönüyor. Akut İzmir dalğıçlarının yaptığı deniz dibi temizleme çalışmalarında denizden tahmin dahi edemeyeceğimiz çöpler ve atıklar çıkardık.

Bu da bizler üzerinde büyük bir şaşkınlık yarattı ve bu projeyi gerçekleştirmeye karar verdik. Akut İzmir olarak Güzelbahçe Belediyesine destek vererek Güzelbahçe Plajlarını elimizden geldiğince mavi bayraklı plajlara dönüştürmek için var gücümüzle çalışacağız. Dalış eğitimi almış tüm vatandaşlarımızı bizlere müracaat ederek destek olmalarını bekliyoruz. Dalgıçlar hem iyi bir dalış deneyimi hem de çevreye ve insanlara yardım etmenin huzurunu yaşayacaklar. Böylece bu kıymetli sosyal sorumluluk projesi herkese mal edilerek kazanan Güzelbahçe ve İzmir'in güzel insanları olacaktır" dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güzelbahçe İzmir Akut Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title