Haberler

Aksoy:İnsanımız Hizmetin En Güzeline Layık

Güncelleme:

İl Milli Eğitim Müdürü, İl Eğitim Denetmenleri Başkanı, Müdür Yardımcılarının, Şube Müdürlerinin merkezdeki Anaokulu, İlkokul, Ortaokul ve Lise Müdürlerinin katılımıyla 2013-2014 Eğitim Öğretim yılında yapılacak çalışmalarla ilgili toplantı Şerife Bacı Öğretmenevinde yapıldı.

İl Milli Eğitim Müdürü Bekir Aksoy, tüm okul idarecilerinin planlı çalışması gerektiğini, üç-beş yıllık hedeflerini mutlaka belirlemesi gerektiğini söyledi.

İl genelindeki tüm okulların seviyelerini yükseltmek için çalıştıklarını ifade eden Milli Eğitim Müdürü Bekir Aksoy, "Öğretmen ve idarecinin öğrenciye olan yaklaşımı her yerde aynıdır. Okullarımızın fiziki imkanlarını geliştirmek için gelen talepleri geriye çevirmiyoruz. İmkanlarımız ölçüsünde mutlaka her okula destek olduk. İnsanımız hizmetin en güzeline layık. Temizlik konusunda hiçbir okulumuzda sorun olmamalı. Bu konuya dikkat edilmesi gerekir." dedi.

Ramazan Bayramı'na yakın idarecilerimiz okulları dolaştığını, yeni eğitim-öğretim dönemine eksiksiz girilmesi için yoğun bir gayret içerisinde olduklarını ifade eden Aksoy, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İncelemeler sırasında en fazla dikkat ettiğimiz konuların arasında öğretmen odaları geliyor. Öğretmen odaları mutlaka düzgün olmalı. Unutmayın ki, değer verirseniz değer bulursunuz. Sizler öğretmenlerinize değer verirseniz, onlar öğrencilere ve velilere değer verirler. Tüm idarecilerden projeye dayalı bir çalışma alışkanlığı edinmelerini istiyorum. Sizlere dağıtılan dosyalarda tüm bilgiler mevcut. Okulunuzun sınavlarda hangi durumda olduğu bu dosyalarda görülüyor. Milli Eğitim Müdürlüğü olarak biz de bazı planlamalar yaptık. Okullardaki sosyal etkinlikler çerçevesinde değişik alanlarda yarışmalar yapılacak. Yarışırken de bir şeyler öğrenmiş olacak çocuklarımız. Öğrencilerimizin akademik anlamdaki başarılarını artırmak içinde gerekli çalışmalar yürütülüyor. Deneme sınavları mutlaka yapılacak. Sonuçları sizlerle paylaşılacak. İl olarak tüm sınavlarda üç yıl içinde ilk 10-15' in içerisine gireceğimize inanıyorum."

Okul yöneticilerini planlı çalışmaları konusunda ısrarla uyaran Milli Eğitim Müdürü Bekir Aksoy, "Okulları ziyarete geldiğimde en fazla dikkat edeceğim konulardan biri bu olacak. Her müdürümüzün üç-beş yıllık planı olmalı. Okula geldiğimde yıl sonuna kadar ki hedefinizi sorarım. Yüzde yüzünü hedefin gerçekleştirememiş olabilirsiniz ama yüzde 80'ini gerçekleştirebilirsiniz." diye konuştu.

Kastamonu'da yetişmiş idareci ve öğretmen konusunun bulunduğunu, bu konuda diğer illere oranla oldukça şanslı olduğumuzu da ifade eden Milli Eğitim Müdürü Bekir Aksoy, konuşmasında şu görüşlere yer verdi:

"Daha az enerjiyle daha çok iş yapmalıyız. Anlaşılıyor ki, bundan sonraki sınavlar müfredata bağlı kalınarak hazırlanacak. Bundan böyle verilen kaynaklar, noktasına-virgülüne varıncaya kadar takip edilmeli. Hazırladığımız bu program her bir arkadaşımızın elinin altında olacak. Gayret gösterirsek neticesini mutlaka görürüz. Geldiğim günden bu tarafa hep şunu söylüyorum. Kastamonu'da her şey bol. Birçok ilde ikili eğitim yapan okul sayısı oldukça yüksek. İlimizde ikili eğitim yapan iki lisemiz vardı, şartlar zorlandı onlar da normal öğretime geçti. Böyle bir il ülkemizde çok az."

Eğitim alanında ilimizde fiziki şartların da iyi olduğunu vurgulayan Milli Eğitim Müdürü Aksoy, "Ben sizlerdeki gayreti görüyorum. Başarımızın yükseleceğine de yürekten inanıyorum." dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Ramazan Bayramı Bekir Aksoy Kastamonu Güncel Haberler

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

Alman polisi Mehmet'i arıyor! Eşini başından vurup gittiği berber dükkanında katliam yaptı

Alman polisi Mehmet'i arıyor! Eşini başından vurup gittiği berber dükkanında katliam yaptı

Küçükçekmece'de bina çöktü! 1 kişi hayatını kaybetti, 8 kişi yaralı çıkarıldı

Küçükçekmece'de bina çöktü! 1 kişi hayatını kaybetti, 8 kişi yaralı çıkarıldı

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title