Haberler

Akşener'in Ziyaret Ettiği Burdurlu Fırıncı: "İnsanlar 5 Ekmek Alırken 15 Lira Para Veriyor, Zorlanıyorlar"

Güncelleme:

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Burdur’da ziyaret ettiği bir fırıncı, “Unu 80 liraya alıyorduk, şu anda 400-450 lira arasında değişiyor. Devlet teşvikini de belirli bir sınıra göre veriyorlar. Biz, gittiğimizde geri çevriliyoruz. İnsanlar beş ekmek alırken 15 lira para veriyor, zorlanıyorlar” dedi. Burdurlu fırıncı, Akşener’in “Bayat ekmek satın alan var mı” sorusuna ise “Var, soran çok oluyor” yanıtını verdi.

Haber: MAHİR BAĞIŞ/MUHAMMET FATİH BAŞCI - Kamera: KEMAL SEVİNDİRCİ

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Burdur'da ziyaret ettiği bir fırıncı, "Unu 80 liraya alıyorduk, şu anda 400-450 lira arasında değişiyor. Devlet teşvikini de belirli bir sınıra göre veriyorlar. Biz, gittiğimizde geri çevriliyoruz. İnsanlar beş ekmek alırken 15 lira para veriyor, zorlanıyorlar" dedi. Burdurlu fırıncı, Akşener'in "Bayat ekmek satın alan var mı" sorusuna ise "Var, soran çok oluyor" yanıtını verdi.

Meral Akşener, bugün Burdur'da esnafın ve vatandaşların sorunlarını dinledi. Akşener'in ziyaret ettiği bir fırıncı, "Girdi maliyetleri çok yüksek; satan, yiyen herkes haklı. Mazot 7 lirayken poşeti 11 liraya alıyorduk, şu an 50 liraya alıyoruz. Bir tonu 50 bin liraya mal oluyor" diye konuştu.

"İNSANLAR 5 EKMEK ALIRKEN 15 LİRA PARA VERİYOR, ZORLANIYORLAR"

Akşener'in pandemi sonrasında işlerde bir değişim olup olmadığını sorması üzerine fırıncı, "O zaman unu 80 liraya alıyorduk, şu anda 400-450 lira arasında değişiyor. Devlet teşvikini de belirli bir sınıra göre veriyorlar. Biz, gittiğimizde geri çevriliyoruz. İnsanlar beş ekmek alırken 15 lira para veriyor, zorlanıyorlar" yanıtını verdi.

Akşener'in "Bayat ekmek satın alan var mı" sorusuna ise esnafın yanıtı, "Var, soran çok oluyor. Askıda ekmek kampanyamız da var" oldu.

"SATAMIYORUZ, GİRDİLER ÇOK PAHALI"

Akşener, zirai ilaç satan bir esnafı da ziyaret etti. Akşener'in "İşler nasıl" sorusuna esnafın yanıtı şöyle oldu:

"Zirai ilaç fiyatları, gübre fiyatları arttı, 1,5 kat şeklinde. İnsanların alım gücü düştü. Hayat pahalılığı nedeniyle bir düşüş var. Bir kış ilacını biz 120 torba satarken yarı yarıya düştü. Satamıyoruz, girdiler çok pahalı. Yıl yıl daha çok fark ediyor."

Eczaneden çalışan bir yurttaşa ise Akşener'in "Veresiye defteriniz var mı" sorusuna, "Var, olmayan kalmadı. Emekli oldu eşim ama çalışıyor" dedi. Eczane çalışanı, Akşener'in "Akşama ne pişireceksin" sorusu üzerine "Yeşil fasulye" cevabını verdi. Akşener, "Bu maaş oranlarının yansımasını ağalar duysun diye söylüyorum" dedi.

Başka bir esnaf ise Akşener'i karşısında görünce, "Allah seni görmeyi nasip etti bana, 1974 yılından beri ben bu davadayım. Çok iyi gidiyorsunuz. Her zaman bereketli geldin Burdur'a" diye konuştu. Akşener'in "İşler nasıl" diye sorması üzerine esnaf, "Ona hiç girmiyorum" yanıtını verdi.

Meral Akşener, Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz'i de makamında ziyaret etti. Ercengiz, Akşener'e bazı hediyeler verdi.

Kaynak: ANKA / Güncel

Meral Akşener İYİ Parti Burdur Güncel Haberler

Görüntüleri televizyonda krize neden olan kadından açıklama var

Görüntüleri televizyonda krize neden olan kadından açıklama var

Aliyev Ankara'da! Cumhurbaşkanı Erdoğan, KKTC'yi tanımayan Azerbaycan'ın Dostluk Grubu adımını olumlu karşıladı

Aliyev Ankara'da! Cumhurbaşkanı Erdoğan, KKTC'yi tanımayan Azerbaycan'ın Dostluk Grubu adımını olumlu karşıladı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz: Borsada işlem ücreti alınacak

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz: Borsada işlem ücreti alınacak

Bakmadan Geçme

Ferdi Kadıoğlu hangi takımda oynuyor? Ferdi Kadıoğlu hangi takımın oyuncusu, mevkisi ne, kaç yaşına, nereli EURO 2024? Türkiye'nin EURO 2024 ilk maçı ne zaman? Milli takımımız ilk maçını ne zaman, kimle oynayacak? Mert Müldür hangi takımda oynuyor? Mert Müldür hangi takımın oyuncusu, mevkisi ne, kaç yaşına, nereli EURO 2024? Uğurcan Çakır hangi takımda oynuyor? Uğurcan Çakır hangi takımın oyuncusu, mevkisi ne, kaç yaşına, nereli EURO 2024? Altay Bayındır hangi takımda oynuyor? Altay Bayındır hangi takımın oyuncusu, mevkisi ne, kaç yaşına, nereli EURO 2024? Mert Günok hangi takımda oynuyor? Mert Günok hangi takımın oyuncusu, mevkisi ne, kaç yaşına, nereli EURO 2024? Digitürk TRT Spor hangi kanalda 2024? Polonya Türkiye maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Polonya Türkiye maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Polonya Türkiye maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Polonya Türkiye maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Arda Güler neden yok? Polonya Türkiye milli maçta Arda Güler neden yok, sakat mı? EURO 2024 Arda Güler milli takımda mı? Basketbol şampiyonluk play off serisi kaç maç? #127936 Fenerbahçe Anadolu Efes hangi kanalda? Ortalama 70 olunca teşekkür alınır mı? Kaç puanla teşekkür alınır? 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80 puanla teşekkür alınır mı? POL hangi takım? POL açılımı ne? 10 Haziran Salı yarın okullar tatil mi, okul yok mu? İstanbul, İzmir, Ankara okullar tatil mi? #129300
BM Güvenlik Konseyi ABD'nin Gazze için önerdiği ateşkes tasarısını kabul etti

BM Güvenlik Konseyi ABD'nin Gazze için önerdiği ateşkes tasarısını kabul etti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title