Haberler

Akenerji, Birleşmiş Milletler Global Compact üyesi oldu

Güncelleme:

Akenerji Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi'ne imza atarak dünyanın en büyük sürdürülebilirlik inisiyatifi BM Global Compact üyesi olduğunu duyurdu.

Akenerji Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi'ne imza atarak dünyanın en büyük sürdürülebilirlik inisiyatifi BM Global Compact üyesi olduğunu duyurdu. Akenerji Genel Müdürü Serhan Gençer, "Bu imza ile sürdürülebilir kalkınma hedefleri doğrultusunda belirlenen 10 ilkeye uyum göstermeyi taahhüt etmiş olduk. Daima somut ve ölçülebilir etki yaratmayı hedefliyoruz" dedi.

Akkök Holding iştiraki Akenerji, Birleşmiş Milletler (BM) Küresel İlkeler Sözleşmesi'ni imzalayarak 160'tan fazla ülkede faaliyet gösteren, dünyanın en büyük sürdürülebilirlik inisiyatifi BM Global Compact'e üye oldu. Akenerji böylelikle BM tarafından sürdürülebilir kalkınma hedefleri doğrultusunda belirlenen 10 ilkeye uyum göstereceğini ve her yıl İlerleme Bildirim Raporu yayımlayacağını taahhüt etti. Akenerji Genel Müdürü Serhan Gençer, önceliklerinin farkındalık yaratmanın ötesine geçerek somut ve ölçülebilir etki yaratmak olduğunu söyledi.

"2025 SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK STRATEJİMİZ İLE DEĞER YARATMAYA ODAKLANDIK"

Geçen aylarda 2025 sürdürülebilirlik stratejilerini yayınladıklarını hatırlatan Gençer, "Sürdürülebilirlik hedeflerimiz kapsamında, bütünsel bir bakış açısı içinde değer yaratmaya odaklandık. Akenerji'nin sürdürülebilirlik stratejileri 2022-2025 dönemini kapsayacak şekilde kurgulandı. Odak alanlarımızı ise iklim değişikliğine uyum ve düşük karbon ekonomisine geçiş, sıfır atık ve döngüsel ekonomi, su kıtlığı ile mücadele, toplumsal cinsiyet eşitliği, insan kaynağında yetkinliklerin geliştirilmesi amacıyla iş birliği, tedarikçilerin karbon ve su ayak izinin azaltılması, enerji verimliliği, risklerin azaltılarak üretim verimliliği ve inovasyonun artırılması ile sürdürülebilir yönetim olarak belirledik" dedi.

"HER SANTRALDE YÜKSEK VERİM VE DÜŞÜK EMİSYON"

Gençer, sözlerinin devamında şu ifadeleri kullandı:

"Taahhütlerimizi ve mevcut durum analizlerini sürekli takip ediyoruz. Bu strateji kapsamında modern ve çevre dostu teknolojileri kullanma, yenilenebilir kaynaklara yatırımı artırma, emisyonlarını azaltma veya nötrleme hedefi olan müşterilerimize karbon emisyon azaltım sertifikaları sağlama konularındaki çalışmalarımıza olan odaklılığımız devam ediyor. Her santralimiz için yüksek verim ve düşük emisyon prensibi ile modern ve çevre dostu teknolojileri kullanarak mümkün olan en yüksek operasyonel verimi hedefliyor ve mevcut sistemlerimizde stratejimiz çerçevesinde inovasyonlar yapıyoruz".

BM GLOBAL COMPACT NEDİR?

2000 yılında dönemin Birleşmiş Milletler Genel Sekteri Kofi Annan'ın girişimiyle kurulan Global Compact, insan hakları, çalışma standartları, çevre ve yolsuzlukla mücadele gibi konulardaki 10 temel ilkeyle sürdürülebilir kalkınma hedefini yaygınlaştırmayı amaçlıyor. 163 ülkede 13 binin üzerinde şirket ve 4 binden fazla şirket dışı üyeye sahip platformun Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı ise Akenerji'nin çatısı altında bulunduğu Akkök Holding'in İcra Kurulu Başkanı Ahmet Dördüncü.


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Birleşmiş Milletler Akkök Holding Akenerji Güncel Haberler

İsrail vahşetinin durması artık an meselesi! Blinken, uçağa biner binmez Bakan Fidan'ı aradı

İsrail vahşetinin durması artık an meselesi! Blinken, uçağa biner binmez Bakan Fidan'ı aradı

Jose Mourinho'nun ilk talebi ortaya çıktı: Kimseyi satmayın, herkesi görmek istiyorum

Jose Mourinho'nun ilk talebi ortaya çıktı: Kimseyi satmayın, herkesi görmek istiyorum

Tansu Çiller'in eşi Özer Çiller hayatını kaybetti

Tansu Çiller'in eşi Özer Çiller hayatını kaybetti

Bakmadan Geçme

WHATSAPP ÇÖKTÜ MÜ? Whatsapp'ta sorun mu var, neden açılmıyor? 1 Haziran Cumartesi Whatsapp neden yüklenmiyor, kasıyor? Yasemin Kay Allen ile Erdal Kaya ayrıldı mı? Yasemin Kay Allen ile Erdal Kaya neden ayrıldı? Cumartesi günleri noter açık mı? Cumartesi günleri noterler saat kaça kadar açık, kaçta kapanıyor? 1 HAZİRAN BİM AKTÜEL YENİ GELEN ÜRÜNLER! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Özer Çiller öldü mü? Özer Çiller kimdir, nerden öldü? Tansu Çiller'in eşi Özer Çiller öldü mü? Askerlik kaldırılacak mı? Zorunlu askerlik kaldırılıyor mu, neden? Bakan Güler, tartışmalara noktayı koydu! 1 Haziran hangi burç? 1 Haziran'da doğanlar hangi burç oluyor? 1 Haziran tarihi hangi burç olur? KURBAN BAYRAMI TATİLİ KAÇ GÜN 2024? Kurban Bayramı tatili ne zaman başlıyor, bitiyor? LGS hangi gün, ne zaman yapılacak? LGS sınavı hangi tarihte uygulanacak? İşte 2024 LGS sınavı tarihi! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 1 Haziran Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 1 Haziran Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 1 Haziran dün gece deprem mi oldu? LGS kaçta başlıyor kaçta bitiyor? LGS sınavı kaç dakika, kaç saat sürecek? İşte 2024 LGS detayları! Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 1 Haziran Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi Kaan Kazgan'a kim saldırdı? Batuhan Çarbuğa kimdir?
Cumhurbaşkanı Erdoğan CHP'ye iade-i ziyaret için tarih verdi: Kurban Bayramı'ndan önce kendisine ziyarette bulunacağım

Cumhurbaşkanı Erdoğan CHP'ye iade-i ziyaret için tarih verdi: Kurban Bayramı'ndan önce kendisine ziyarette bulunacağım

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title