Haberler

Akademi Edirne 2" Eğitimleri Tamamlandı

Edirne'deki lise öğrencileri arasından seçilen 150 üstün yetenekli öğrenciye çeşitli sanat dallarında verilen eğitimler sona erdi Edirne Valisi Duruer: ''Biz istiyoruz ki bu zengin toprakların fakir bekçileri olmayalım. Fakirlik derken kastettiğim maddi zenginlik değil, kültür ve sanat konusundaki.

Lise öğrencileri arasından seçilen 150 üstün yetenekli öğrenciye "Akademi Edirne 2" programı kapsamında çeşitli sanat dallarında eğitim verildi.

Edirne Valisi Hasan Duruer, eğitimlerin sona ermesi dolayısıyla Halk Eğitim Merkezi'nde düzenlenen törende yaptığı açıklamada, yetenekli öğrencileri ortaya çıkarmak için profesyonelce çalışmalar yaptıklarını belirtti.

Adademi Edirne'nin ne kadar başarılı olduğunun öğrencilerin kendini ifade etmesinden anlaşıldığını vurgulayan Vali Duruer, kendilerini çok güzel ifade edebilen öğrencilerin ufkunun açıldığını, her şeyin farkına varır hale geldiğini anlattı.

Eğitimlerle de bunu amaçladıklarını kaydeden Duruer, "Edirne medeniyetimizin en güzel şehirlerinden birisi. Biz istiyoruz ki bu zengin toprakların fakir bekçileri olmayalım. Fakirlik derken kastettiğim maddi zenginlik değil, kültür ve sanat konusundaki fakirlik. Kültür ve sanatta fakir olursak bu topraklara sahip çıkma şansına sahip değiliz. Çünkü milletleri ayakta tutan kültür ve sanattır" diye konuştu.

Akademi Edirne'yi devam ettirmeyi düşündüklerini belirten Duruer, iki yıl içerisinde yaklaşık 600 üstün yetenekli öğrenciye çeşitli sanat dallarında eğitimler verdiklerini aktardı.

Programda, şair Hüseyin Akın ve yönetmen Derviş Zaim de konuştu.

Tören, edebiyat, düşünce, güzel-sanatlar, tiyatro, sinema ve müzik atölyelerinde 40 yazar, çizer ve sanatçıdan eğitim alan öğrencilere belgelerinin verilmesiyle sona erdi. - Edirne

Kaynak: AA / Güncel

Hasan Duruer Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Roma Bayer Leverkusen maçı CANLI izle! 2 Mayıs Roma B.Leverkusen maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? YENİŞEHİR EVLERİ Emlak Konut THY ARNAVUTKÖY konut kura çekilişi ne zaman? CANLI izleme linki var mı? Chelsea Tottenham maçı CANLI izle! 2 Mayıs Chelsea Tottenham maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Özgür Özel ne konuştu? Erdoğan-Özel görüşmesinin sonuçları! Hudutsuz Sevda 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sakla Beni 27. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs Sakla Beni yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 2 Mayıs günün maçları nereden izlenir? Aldatmak 69. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 2-3 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Kül Masalı 11. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Hudutsuz Sevda final mi yapıyor? Hudutsuz Sevda bitiyor mu 2024? 2-3 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Sakla Beni final mi yapıyor? Sakla Beni bitiyor mu 2024? İnci Taneleri final mi yapıyor? İnci Taneleri bitiyor mu 2024?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title