Haberler

Ak ve CHP Milletvekilleri Kırbayır'ın Katillerinin Bulunmasını İstedi

Ardahan'ın AK Parti ve CHP'li milletvekilleri, 13 Eylül 1980'de gözaltına alındıktan sonra kaybolan hemşehrileri Cemil Kırbayır'ın, hiç olmazsa kemiklerinin bulunmasını ve komada bulunan annesi Berfo Ana'ya teslim edilmesini istedi.

Ardahan'ın AK Parti ve CHP'li milletvekilleri, 13 Eylül 1980'de gözaltına alındıktan sonra kaybolan hemşehrileri Cemil Kırbayır'ın, hiç olmazsa kemiklerinin bulunmasını ve komada bulunan annesi Berfo Ana'ya teslim edilmesini istedi.

AK Parti Ardahan Milletvekili Orhan Atalay ve CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, Cemil Kırbayır'ın dayısı Torun Karakaya ile TBMM'de basın toplantısı düzenledi.

Kırbayır ve annesinin fotoğraflarıyla düzenlenen basın toplantısında konuşan Öğüt, Berfo Ana'nın şu anda komada olduğunu ve sürekli oğlunu sayıkladığını söyledi. Öğüt, Berfo Ana'nın, "Beni mezara gömerseniz de oğlumun kemiklerini getirin, beni onunla beraber gömün" dediğini belirterek, bunun bir annenin feryadı ve son arzusu olduğunu vurguladı.

Öğüt, yetkilileri, Kırbayır'ı bulmaya, bulunmuyorsa öldürenleri, talimatı verenleri, işkence yapanları, gömenleri bulmaya çağırarak, "Kırbaylı'nın annesine, 'kemiklerin bulduk, rahat et' dememiz gerekiyor" dedi.

Orhan Atalay da bir kurdun, bir kuzuyu aşırdığını, devletin, aşırılan her kuzunun mağduriyetini giderme görevinin olduğunu kaydetti.

Kırbayır'ın, 12 Eylül darbesi yapanların aktörleri tarafından katledildiğini, cenazesinin bugüne kadar aileden saklandığını belirten Atalay,

"Sorgusuz, yargısız infaz gerçekleştirilmiş ama devlet, o gün bugün bu yargısız infazı gerçekleştiren katilleri adalete teslim edemedi. Bu devlet adına, bir zafiyettir. O katillerin, bugün yaşadığını biliyoruz. O gün Kars'ta görev yapan hangi devlet yetkilisi varsa, sorumlusu odur. Bir ana yıllardır kuzusunun peşinde ağladı durdu, ölüm yatağında çocuğunun kemiğini görmek istiyor. Kırbayır'ın dirisi yok ama ölüsünü, mezarını, çürümüş kemiklerini görmek istiyoruz, bu ailenin en büyük arzusudur. Yetkililerin, bu katilleri bir an önce adalete teslim etmelerini, maktulün mezarını göstermelerini, kemiklerini ailesine teslim etmesini istiyoruz. Berfo Ana gözlerini hayata kapamadan, hiç değilse dünya gözüyle çocuğunun kemikleri üzerinde ağlamak istiyor" diye konuştu.

Dayı Torun Karakaya da Berfo Ana ile görüştüğünde, "Cemil'imin kemiklerini bulana kadar beni toprağıma vermeyin" dediğini anlattı.

Muhabir: Meltem Yılmaz

Yayıncı: Sefa Salantur - TBMM

Kaynak: AA / Güncel

Cemil Kırbayır Orhan Atalay Ak Parti Ardahan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Samsunspor Trabzonspor maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Samsunspor TS maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Manchester City Wolverhampton maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) M.City Wolverhampton maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Samsunspor Trabzonspor maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Samsunspor TS maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Gönül Dağı CANLI izle! TRT 1 Gönül Dağı 137. yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Benzine ve motorine indirim gelecek! SON DAKİKA! Akaryakıta indirim var mı, ne zaman? Hull City play-off'a kaldı mı, kaçıncı oldu? Hull City Premier Lig'e çıkar mı? Zaniola Galatasaray'a dönecek mi? Aston Villa Zaniola'nın bonservisini aldı mı, alacak mı? Samsunspor Trabzonspor maçı CANLI izle! 4 Mayıs Samsunspor TS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Kayserispor Fatih Karagümrük maçı CANLI izle! 4 Mayıs Kayserispor F.Karagümrük maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Real Madrid Cadiz maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Real Madrid Cadiz maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Real Madrid Cadiz maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! R.Madrid Cadiz maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Real Madrid Cadiz maçı CANLI izle! 4 Mayıs R.Madrid Cadiz maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 4-5 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 4-5 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title