Haberler

AK Parti'li Gönül, Geleneksel Ensar Buluşmaları'na Katıldı

AK Parti Antalya Milletvekili ve eski Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, “Hükümetimiz göreve gelmeden önce Aselsan, Havelsan, Roketsan kötü durumdaydı.

AK Parti Antalya Milletvekili ve eski Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, "Hükümetimiz göreve gelmeden önce Aselsan, Havelsan, Roketsan kötü durumdaydı. Askeriniz ne kadar güçte ise diplomasiniz de aynı güçtedir. Her şey gelir sonunda askeri güce dayanmaktadır" dedi.

AK Parti Antalya Milletvekili Mehmet Vecdi Gönül, çarşamba günleri gerçekleştirilen Ensar Buluşmaları'na katıldı. Ensar Vakfı Ankara Şubesi'nde gerçekleştirilen konferansta Gönül, "Dışa Bağımlılıktan Kurtulma Yolunda Savunma Sanayii" hakkında önemli bilgiler paylaştı.

AK Parti hükümeti göreve gelmeden önce Aselsan, Havelsan, Roketsan'ın kötü durumda olduğunu belirten Gönül, "Askeriniz ne kadar güçte ise diplomasiniz de aynı güçtedir. Her şey gelir sonunda askeri güce dayanmaktadır" dedi.

Savunma sanayinin bir milletin varlık ve yokluğuyla ilgili sanayisi olduğunu vurgulayan Gönül, "Sanayi devrimi ziraat, gıda, sanayi gibi birçok sektörü etkiledi. Kitle üretimi yani, mass production sanayi devrimiyle oldu. Buharlı makine Almanya ve Fransa'da da vardı. Dünyanın bütün ticaret gemilerinin yüzde 50'si, dünyanın bütün savaş gemilerinin yüzde 40'ı İngiltere aittir. İstanbul, dünya'daki ilk metrolardan birine sahipken aynı zamanda dünya üzerinde aydınlatılan ilk şehirlerdendir" diye konuştu.

"TÜRKİYE'NİN ZİRAAT ÜLKESİ OLMASI İSTENDİ"

Osmanlı döneminde öğrencilerin daha çok hukuk ve siyaset alanında eğitimler aldıklarına dikkat çeken Gönül, "Osmanlı geri kaldığını görünce yabancı uzmanları getirdi. Onların önerisi hukukla ilgi oldu. Yurtdışına giden öğrencilerden de sanayiyle ilgili eğitim alan çok azdı. Türkiye'nin ziraat ülkesi olması istendi. Batı sanayileşsin, biz ziraatle daha rahat yaşayacağız gibi bir düşünce vardı. Sanki sanayileşmeden rahat yaşanacakmış gibi" ifadelerini kullandı.

Gönül, konuşmasına şöyle devam etti:

"Savunma sanayinin Türkiye'nin yurtdışı ağırlığında önemli desteği olduğunu düşünmekteyim. Teknoloji, bilginin üretimde kullanılmasıdır. En ileri teknoloji savunma sanayinde kullanılır. Bizim sanayi sektöründe belli amaçlarımız vardı. Göreve geldiğimizde, 'Bir askeri malzeme eğer Türkiye'de yapılabiliyorsa Türkiye'de yapılacak, yapılamıyorsa yapan bir ülkeyle ortaklaşa yapılacak, eğer bu da olmuyorsa offset uygulayacağız' dedik. Offset, bir malzemeyi aldığınız ülkenin sizden de bir malzeme almasını sözleşmeye madde olarak koymaktır. Bu amaçta ortaklaşa üretimin yüzde 70'i Türkiye'de yapılacak, yüzde 30'u ise küçük ve orta büyüklükteki işletmelere (KOBİ) verilecek şartını koyduk."

Gönül, Türkiye'nin ilk yerli tankı olan "Altay" ve zırhlı personel taşıyıcı aracı olan "Kirpi" için hazırlanmış olan tanıtım filmlerini de izleterek, bu araçlar hakkında teknik bilgiler verdi. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Vecdi Gönül Ak Parti Aselsan Antalya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu? Samsunspor Trabzonspor maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Samsunspor TS maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Manchester City Wolverhampton maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) M.City Wolverhampton maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Samsunspor Trabzonspor maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Samsunspor TS maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Gönül Dağı CANLI izle! TRT 1 Gönül Dağı 137. yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Benzine ve motorine indirim gelecek! SON DAKİKA! Akaryakıta indirim var mı, ne zaman? Hull City play-off'a kaldı mı, kaçıncı oldu? Hull City Premier Lig'e çıkar mı? Zaniola Galatasaray'a dönecek mi? Aston Villa Zaniola'nın bonservisini aldı mı, alacak mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title