Haberler

KONDA Müdürü Ağırdır: AK Parti İlk Kez Azınlıkta

Güncelleme:

Kamuoyu araştırma şirketi KONDA'nın Genel Müdürü Bekir Ağırdır, araştırmalarında ilk kez AK Parti karşıtlarının oranının, AK Parti yandaşlarını geçtiğini söyledi.

KONDA'nın Genel Müdürü Bekir Ağırdır, toplumun yüzde 60'a yakınının kutuplaşma içinde olduğunu vurgulayarak "Kutuplaşma oranlarına baktığımızda geçmiş yıllarda AK Parti yandaşları yüzde 35 iken AK Parti karşıtları yüzde 25'lerdeydi. Son yaptığımız araştırmada ise bu oran tersine döndü. Toplumda tedirginlik ve huzursuzluk var; ama bunun oy oranlarına yansıyıp yansımayacağını şimdiden söylemek çok mümkün değil" dedi.

"YANDAŞLARIN ORANI DÜŞTÜ"

Geçtiğimiz yıllarda yaptıkları araştırmalarda çıkan oranların tersine döndüğünü dile getiren Ağırdır, "AK Parti karşıtlarının oranı yüzde 35'e çıkarken yandaşların oranı yüzde 25'e düştü. Ülkenin üçte biri halen kutuplaşmanın dışında. Bu insanların seçimlerde ne karar vereceğini bilmiyoruz; ama bu sonuç bile önemli bir değişiklik. 5 yıldır ölçtüğümüz bu endekste ilk defa AK Parti yandaşları azalmış oldu" diye konuştu.

"TOPLUM HUZURSUZ"

Toplumda huzursuzluğun olduğuna dikkat çeken Ağırdır, AK Parti hükümetinin ve özellikle Recep Tayyip Erdoğan'ın son 2 yılda kullandığı dilin bu kutuplaşma oranlarının değişmesinde etkili olduğunu vurguladı. "AK Parti'nin her şeyden önce parlementoda ezici çoğunluğu var; ama her şeyi torba kanunlarla yürütebiliyor. Kutuplaşmadan dolayı en küçük bir mesele bile, çok doğru yerinde bir değişiklik bile çok keskin tartışmalara yol açıyor. diyen Ağırdır, bunun siyasi kutuplaşmanın bir sonucu olduğunu söyledi.

"SON YAŞANANLAR TEDİRGİNLİK ÜRETTİ"

Erdoğan'ın Gezi Parkı Direnişi sırasında "Yüzde 50'yi zor tutuyorum", "Biz ve onlar" gibi açıklamaların 17-25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonları sırasında geliştirdiği dilin insanları giderek huzursuz etmeye başladığını anlatan Ağırdır; dış politika, ekonomi, açılım sürecinde somut adımların atılamaması gibi durumların da toplumda tedirginlik ürettiğini söyledi. (Kaynak: Cumhuriyet)

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Bekir Ağırdır Ak Parti Ak Parti Politika Güncel Haberler

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

AK Parti kampta! Erdoğan'ın 'Türkiye için felaket' dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

AK Parti kampta! Erdoğan'ın "Türkiye için felaket" dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

Cadde ortasında koyun kesti, yetmedi tüm pisliğini de kanala boşalttı

Cadde ortasında koyun kesti, yetmedi tüm pisliğini de kanala boşalttı

Bakmadan Geçme

DORTMUND- REAL MADRID MAÇI NE ZAMAN? Borussia Dortmund- Real Madrid şampiyonlar ligi maçı saat kaçta? #9917 Güney Kore - Türkiye voleybol maçı ne zaman? Güney Kore- Türkiye maçı saat kaçta, hangi kanalda? #127952 Karneler ne zaman verilecek? Okulların kapanmasına kaç gün kaldı? #127979 2 Haziran'da toplu taşıma ücretsiz mi? Yarın toplu taşıma ücretsiz olacak mı? Gönül Dağı ne zaman, saat kaçta? Gönül Dağı yeni bölüm fragmanı izle! 23 Eylül hangi burç? 23 Eylül'de doğanlar hangi burç oluyor? 23 Eylül tarihi hangi burç olur? Barbara Palvin aldatıldı mı? Dylan Sprouse, Barbara Palvin'i aldattı mı? İSTANBUL HAVA DURUMU İstanbul'da bu hafta hava nasıl? Meteoroloji uyardı! Havalar ne zaman ısınacak? Havalar ne zaman, hangi tarihte ısınıyor? Meteoroloji tarih vererek uyardı! Prens 3. sezon ne zaman çıkacak? Prens 3. sezon var mı, nerede yayınlanacak? AÖF sınav sonuçları ne zaman açıklanır? AÖF sınav sonuçları nereden, hangi siteden öğrenilir? AÖF sonuç sorgulama ekranı 2024! 1 HAZİRAN TV YAYIN AKIŞI: Bugün hangi diziler var? KANAL D, SHOW TV, STAR TV, ATV, TV8, NOW LGS sınavı kaç dakika? LGS sınavı saat kaçta başlıyor, saat kaçta bitiyor? İşte 2024 LGS sınav süresi! WHATSAPP ÇÖKTÜ MÜ? Whatsapp'ta sorun mu var, neden açılmıyor? 1 Haziran Cumartesi Whatsapp neden yüklenmiyor, kasıyor? Yasemin Kay Allen ile Erdal Kaya ayrıldı mı? Yasemin Kay Allen ile Erdal Kaya neden ayrıldı?
Fenerbahçeliler çok kızacak! Dursun Özbek'ten bomba Mourinho yorumu

Fenerbahçeliler çok kızacak! Dursun Özbek'ten bomba Mourinho yorumu

500

Yorumlar (427)

cancan:

hiç kendinizi boşuna darı ambarında sanmayın. ak parti yine gümbür gümbür geliyor İNŞALLAH.

39
65
yanıtYanıtla
KaaNMobil-IOS:

mhp yuzde 22 bu secimlerde...bekleyin

66
27
yanıtYanıtla
sap sade vatandaşm@m.m:

Bak bu doğru ve hakkaniyetli bir yorum en azından.

yanıt8
yanıt0
XmanmobilWeb@haberler.com:

Onemli degil tek ben kalsamda oyum akp ye

30
54
yanıtYanıtla
KukaracımobilWeb@haberler.com:

seçim kurban bayramından sonra yapılırsa AKP nin oyları çok düşer.. çünkü kurbanda çok koyun kesilir

29
49
yanıtYanıtla
AgyMobil-IOS:

Yar saçların lüle lüle AKP sana güle güle inşallah.

54
23
yanıtYanıtla
edamobilWeb@haberler.com:

Dolar aldı başını gidiyor işsizlik arttı ulkeye yeni hukumet lazım

43
33
yanıtYanıtla
alimobilWeb@haberler.com:

Millet huzursuz akp için bu seçim çok zor

45
29
yanıtYanıtla
AKP KURBANI:

AKP OY YOK ARTIK YETER 3 DÖNEMDİR OY VERİYORDUM SİZİN ZİHNİYETİNİZ FAKİRİ GENE FAKİR BIRAKMAK ZENGİNİ İSE GÖKLERE CIKARIP FAKİRLERİN VEYA ORTA GECİMLİ İNSANLARIN ÜZERİNDEN PRİM YAPMANIZDI ARTIK YEMEZLER. . .

56
14
yanıtYanıtla
antidemokratmobilWeb@haberler.com:

Akp diğer partilerin kimyasini bozdu, tabiri caizse onlara 9 doğurttu.

52
17
yanıtYanıtla
Tüm 427 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title