Haberler

AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, Karabiga'da İncelemelerde Bulundu

Güncelleme:

AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, Biga ilçesine bağlı Karabiga beldesinde yapımı devam eden TOKİ inşaatında incelemelerde bulundu. Gider, Karabiga'da yapılan okul ve kurs merkezini ziyaret etti, engelli bakım merkezini kutladı. Ayrıca Çanakkale için yeni bir TOKİ projesi hazırlandığını açıkladı.

Ak Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, Biga ilçesine bağlı Karabiga beldesinde yapımı devam eden TOKİ inşaatında incelemelerde bulundu.

Gider, Karabiga beldesinde inşa edilen 18 derslik, 198 öğrenci kapasiteli Mustafa Kemal Ortaokulu'nun resmi açılış töreninin ardından Çanakkale Savaşları sırasında hastane olarak kullanılan, Çanakkale Valiliği İl Özel İdaresi tarafından yenilenen, bugün kurs merkezi olarak hizmet veren Taş Mektep'i ziyaret etti.

Gider, etüt çalışmalarına katılan öğrencilerle sohbet ederek, oyuncak hediye etti.

Daha sonra engelli bireylere hizmet veren Karabiga Belediyesi Özel Bakım Merkezi'ni ziyaret eden Gider, buradaki vatandaşların yeni yıllarını kutladı.

Gider, yapımı devam eden TOKİ inşaatına giderek incelemelerde bulundu, yetkililerden çalışmalara ilişkin bilgi aldı.

Burada basın mensuplarına açıklama yapan Gider, Karabiga'nın denizi ile kumsalıyla, deniz mahsulleriyle özel bir belde olduğunu dile getirdi.

Karabiga'nın geçmişte kara yolları bu kadar iyi değilken en büyük ulaşım merkezi olduğunu anlatan Gider, sözlerine şöyle devam etti:

"Son 5 senede yapılan hizmetler müthiş. Burası doğalgaza da kavuştu, alt yapısı da yenilendi. Taş Mektep çok güzeldi, etüt merkezi olarak düzenlendi. Çok güzel yapılmış, aslına sadık kalmışlar. Gençlerimiz de orayı kullanıyor, atıl kalan bir yer değil. Yerel Yönetimler Kanunu, şimdi şimdi kendini gösteriyor. Ne demek istiyorum? O binayı restore edersiniz devlet olarak ama orada o etüdü devlet, milli eğitim yönetemez. Bunu yönetecek olan yerel yönetimdir. Engelli Bakım Merkezi'ni gördük. Bu çok büyük bir ihtiyaçtır. Para ile pulla çözülecek bir iş değil. Burayı belediyemiz yönetiyor ama her hasta başına devlet belediyeye ödeme yapıyor. Bunun en büyük faydası orada yakını olan kişiler. Farklı yerlerden gelen hastalarımız vardı. Daha önce bulundukları yerlerde korunamayan hastalarımız vardı. Zihinsel engellilere zorla bir şey yaptıramazsınız ama hepsi mutluydu, hepsinin yüzü gülüyordu. Güzel şeyler bunlar, gurur duymak lazım."

"Çanakkale, AK Parti hizmet belediyeciliğiyle tanışacak"

Çanakkale için tekrar TOKİ projesi hazırlandığını açıklayan Gider, "Karabiga'da verdiğimiz müjdenin özelliği şuydu, bu TOKİ'ler için Çanakkale çapında kura çekildi. İhtiyaç sahipleri için yapıldı. 50 konutluk proje ise son 5 yıldır Karabiga'da ikamet eden ve evi olmayanlar için yapılacak TOKİ." dedi.

31 Mart 2024 seçimlerini hatırlatan Gider, "Önümüzde seçim var. Çanakkale TOKİ'ye bile ihtiyaç duymadan çok güzel şehirleşebilecek bir yer. Belediye seçiminden sonra güzel bir yönetim değişikliği olacağını biliyoruz, ümit etmenin ötesinde. Çanakkale, AK Parti hizmet belediyeciliğiyle tanışacak. TOKİ çok ufak bir icraat kalacak." değerlendirmesinde bulundu.

Karabiga esnafını da ziyaret eden Gider'e, ziyaretlerinde Biga Kaymakamı Erdinç Dolu ile Karabiga Belediye Başkanı Ahmet Elbi de eşlik etti.

Kaynak: AA / Güncel

Milletvekili Ayhan Gider Çanakkale AK Parti Karabiga Biga Politika Ekonomi Güncel Haberler

Son anket yayınlandı! CHP ile AK Parti arasındaki makas iyice açılıyor

Son anket yayınlandı! CHP ile AK Parti arasındaki makas iyice açılıyor

Fahiş fiyat ve stokçuluk cezalarını artıran teklif yasalaştı

Fahiş fiyat ve stokçuluk cezalarını artıran teklif yasalaştı

Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

Bakmadan Geçme

Polis tayinleri ne zaman 2024? #129300 Galatasaray seçimi ne zaman, yarın mı? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 24 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 24 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 24 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 24 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 24 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 24 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 24 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 24 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 24 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 24 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 24 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Aziz Yıldırım'ın yönetim listesinde kimler var? İşte Aziz Yıldırım'ın yönetim kurulu! Astrolog Meral Türkiye Kupası şampiyonunu bildi mi, Astrolog Meral ZTK tahmini neydi 2024?
İstanbul'da pastanede silahlı çatışma: 3 ölü, 5 yaralı

İstanbul'da pastanede silahlı çatışma: 3 ölü, 5 yaralı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title