Haberler

Ahşap, öğrencilerin elinde sanata dönüşüyor

Giresun'un Piraziz ilçesinde Çocuk Gelişimi bölümünde okuyan lise öğrencileri, ahşap oyuncak atölyesinde ana sınıfı öğrencileri için oyuncaklar üretiyor.

Giresun'un Piraziz ilçesinde Çocuk Gelişimi bölümünde okuyan lise öğrencileri, ahşap oyuncak atölyesinde ana sınıfı öğrencileri için oyuncaklar üretiyor.

Giresun'un Piraziz ilçesinde Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrencileri plastik ve kimyasal madde içermeyen ahşapları el becerileriyle sanata dönüştürüyorlar ve ana sınıflarına dağıtıyorlar. Piraziz Halk Eğitim Merkezi bünyesinde görevli usta öğretici Şuayip Gündoğdu eşliğinde ahşap oymacılığını öğrenen öğrenciler daha sonra kişisel becerileri ve hayal güçleriyle farklı ürünler ortaya çıkarıyor.

Çocukların teknoloji bağımlılığından uzak bir şekilde kişisel gelişimlerine katkı sağlayacak bir iş yaptıklarını belirten usta öğretici Şuayip Gündoğdu, "GENÇDES destekli bu projeyi yaklaşık 3 yıldır sürdürüyoruz. Oyuncak atölyesinde öğrencilerimize bu sanatı öğretiyoruz, çocuklarımızın kişisel gelişimlerine ve sosyalleşmelerine çok büyük faydası olan bir çalışma gerçekleştiriyoruz. Öğrencilerimiz kendi hayal güçleriyle arabalar, hayvan figürleri, kalemlikler, trenler, uçaklar, dekoratif süs eşyaları gibi çok fazla çeşit ahşap işlemeciliği yapıyorlar ve bunları daha sonra öğretmenlerimiz ve öğrencilerimizle birlikte anasınıflarına götürerek kurulumlarını gerçekleştiriyoruz. Anasınıfı öğrencileriyse bu oyuncakları kendileri boyayarak kendileri ortaya birşey çıkartmış oluyorlar ve o çocuklarımızında kişisel gelişimlerine katkı sağlıyoruz" dedi.

"Daha fazla destekle daha çok öğrenciye ulaşmayı istiyoruz"

Gündoğdu, yaptıkları işten mutlu olduklarını dile getirerek, "Sadece ahşap maliyeti alınarak bu atölyeyi ayakta tutmaya devam ediyoruz ancak Piraziz Halk Eğitim ve Çok Programlı Lisemizin destekleriyle devam ettiğimiz bu projeye belediyelerimizden ve valiliğimizden de destek vermelerini bekliyoruz. Daha çok destekle daha çok öğrencimizin kişisel gelişimine katkı sağlayacağız. Bu şekilde tüm Giresun'a ve hatta Türkiye'ye oyuncaklar üretmeye başlayacağız" şeklinde konuştu.

Çocuk Gelişimi 11. sınıf öğrencisi Esra Çolak, oyuncak atölyesinde 1 yıldır aktif olarak çalıştığını vurgulayarak, "Anaokulları için çocuklara oyuncaklar yapıyoruz ve bunların kurulumu sırasında eğitim veriyoruz. Onlar mutlu olsunlar diye oyuncaklar yapmaya devam ediyoruz. Onlar mutlu oldukça bizde mutlu oluyoruz ve işimizi daha çok severek yapıyoruz. Oyuncak yaparken hem eğleniyoruz hem de el becerilerimizi ve hayal dünyamızı geliştiriyoruz, ahşap oyuncak yapmayı çok seviyorum ve devam etmek istiyorum" diye konuştu.

Oyuncak atölyesinde çalışan Çocuk Gelişimi sınıfı öğrencisi Berkay Kurt ise, "Hayal becerilerimizi geliştirerek çocuklarımıza oyuncaklar üretiyoruz, severek yaptığımız ahşap oyuncak atölyemizde daha çok oyuncak yaparak daha çok çocuğa ulaşmayı hedefliyoruz" ifadelerini kullandı. - GİRESUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Piraziz Giresun Güncel Haberler

TBMM'de kayyum gerginliği! AK Partili Osman Gökçek, DEM Partili Şenyaşar'a tekme attı

TBMM'de kayyum gerginliği! AK Partili Osman Gökçek, DEM Partili Şenyaşar'a tekme attı

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in yeni fotoğrafı ortaya çıktı

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in yeni fotoğrafı ortaya çıktı

Bolu'da eşini başka adamla yakalayan yabancı uyruklu sınır dışı edildi

Bolu'da eşini başka adamla yakalayan yabancı uyruklu sınır dışı edildi

Bakmadan Geçme

Ahmet Nur Çebi'nin babası kimdir? Yaşar Kaptan Çebi öldü mü, neden öldü? Zuhal Topal neden masayı terk etti? Yemekteyiz'de Zuhal Topal masayı terk etti! GELİNİM MUTFAKTA 5 HAZİRAN 2024 CANLI İZLE #128250 Gelinim Mutfakta yeni bölüm tanıtımı yayınlandı mı? MÜGE ANLI CANLI İZLE! #128250 5 Haziran Müge Anlı canlı izleme linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? KURBAN BAYRAMI EMEKLİ İKRAMİYESİ 2024! Emekli bayram ikramiyesi yattı mı, ne zaman yatacak? Kurban Bayramı ikramiyesi hesaplara ayın kaçında yatacak? BARAJ DOLULUK ORANLARI 5 HAZİRAN | İstanbul baraj doluluk seviyesi yüzde kaç? İSKİ baraj doluluk oranı! Kurbanlık vekalet nasıl verilir, nasıl alınır, ne söylenir 2024? Dybala Galatasaray'a mı gelecek? 5 Haziran Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Haziran İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Haziran 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Haziran Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Haziran Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 5 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 5 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 5 Haziran İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
Suriyeli öğrencinin mezuniyet töreninde yaptığı konuşma sosyal medyayı ikiye böldü

Suriyeli öğrencinin mezuniyet töreninde yaptığı konuşma sosyal medyayı ikiye böldü

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title